گزارش خبرگزاري فرانسه از کابل؛
جنگ افغانستان؛ مرگبارتر از جنگ سوریه
در شرایطی که خشونتها در افغانستان 17 سال پس از تهاجم آمریکا افزایش یافته تحلیلگران می گویند ممکن است امسال جنگ افغانستان از جنگ سوریه بعنوان مرگبارترین جنگ در جهان پیشی بگیرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ فرانس پرس در گزارشی از کابل به نقل از تحلیلگران نوشت جنگ افغانستان در سال 2018 احتمالا مرگبارتر از جنگ سوریه خواهد بود. در شرایطی که خشونت ها در افغانستان 17 سال پس از تهاجم تحت رهبری آمریکا افزایش یافته است، تحلیلگران می گویند ممکن است امسال جنگ افغانستان از جنگ سوریه به عنوان مرگبارترین جنگ در جهان پیشی بگیرد. این ارزیابی ناگوار در تضاد شدید با دیدگاه عمومی دائما خوشبینانه ائتلاف ناتو در افغانستان درباره جنگ است و بر حس فزاینده ناامیدی در این کشور جنگ زده تاکید دارد.
ناظران می گویند این مسئله نشان می دهد راهبرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره افغانستان، همچون راهبردهای اسلاف وی، نتوانسته است اوضاع در میدان نبرد را تغییر دهد.
جانی والش، کارشناس امور افغانستان در موسسه صلح آمریکا، می گوید: «افزایش تلفات در افغانستان و پایان کار احتمالی پیش رو در سوریه... ممکن است (جنگ) افغانستان را به مرگبارترین جنگ در جهان تبدیل کند».
وی افزود: «...اوضاع دائما بدتر می شود».
براساس اعلام دیده بان حقوق بشر سوریه، جنگ در این کشور-- که یک دهه پس از جنگ افغانستان آغاز شد -- امسال تاکنون جان بیش از 15 هزار نفر را گرفته است.
گریم اسمیت، مشاور گروه بین المللی بحران، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد برخی از نشانه ها «حاکی از آن است که جنگ افغانستان در مسیر گرفتن جان بیش از 20 هزار نفر در درگیری ها در سال 2018 قرار دارد».
وی افزود: «ممکن است این (رقم) از تلفات هر جنگ دیگری احتمالا حتی جنگ در سوریه فراتر رود».
براساس ارزیابی پروژه موسوم به برنامه اطلاعات جنگ اوپسالا در سوئد، که کل تعداد کشته های همه طرف های جنگ در افغانستان را در سال 2017، 19 هزار و 694 مورد برآورد کرد، آمار جدید درباره این کشور، رقمی بی سابقه خواهد بود.
یک گزارش اخیر سازمان ملل نشان می دهد تلفات غیرنظامیان افغان در شش ماه نخست سال 2018 به رقم بی سابقه یک هزار و 692 مورد رسیده است.
نصرت رحیمی سخنگوی وزارت کشور افغانستان تخمین می زند که بین 300 تا 400 «جنگجوی دشمن» هر هفته کشته می شوند.
اطلاعات درباره تلفات نیروهای امنیتی افغان پس از موافقت واشنگتن با درخواست کابل برای به حال محرمانه درآوردن این آمار در سال گذشته، دیگر در اختیار عموم قرار نمی گیرد.
پیش از این اقدام، آمار منتشر شده توسط بازرس کل ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) نشان می داد بیش از پنج هزار نیروی امنیتی افغان هر سال کشته می شدند.
بیشتر تحلیلگران اعتقاد دارند این آمار، واقعیت های میدانی را دست کم می گیرد.
اسمیت می گوید آمار تلفات امسال نیروهای دولتی ممکن است «وحشتناک» باشد.
اطلاعات نشان می دهد طالبان و دیگر گروه های شورشی 14 درصد از 407 منطقه در افغانستان را کنترل می کنند یا بر آنها نفوذ دارند که در مقایسه با پارسال که ترامپ راهبرد خود را اعلام کرد، تغییری نکرده است.
این در حالی است که دولت کنترل 56 درصد خاک افغانستان را در دست دارد که در مقایسه با 57 درصد ماه اوت سال 2017 کاهش یافته است. سایر نقاط افغانستان به عنوان مناطق «مورد مناقشه» قلمداد می شود.