پخش زنده
امروز: -
با وجود بالا گرفتن انتقادها از جنایت های سعودی ها در یمن برخی گزارش ها حاکی از ادامه فروش تسلیحات آمریکایی و اروپایی به سعودی ها است.
با وجود جنایت های سعودی ها و متحدانش در یمن و بالا گرفتن انتقادها و اعتراض هاي نهاد هاي حقوق بشري و افکار عمومی در جهان از آن و کشورهای فروشنده تسليحات به عربستان سعودی، برخی گزارش ها حاکی از ادامه شرم آور فروش تسلیحات آمریکایی و اروپایی به سعودی ها به بهانه هاي واهي است.
رسانه های انگلیس ماه گذشته را خونین ترین ماه در یمن در سال جاری توصیف کردند که 981 نفر از شهروندان عادی از جمله بیش از 300 کودک با بمباران های عربستان و متحدانش به قتل رسیدند و بیش از 400 هزار کودک یمنی زیر 5 سال نیز به علت فقر و گرسنگی با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
ابعاد گسترده این جنایات در حدی بوده که صدای همه نهاد های بین المللی حقوق بشری در آمده و روز نیست در اقصی نقات جهان شاهد اعتراضاتی علیه این جنایات نباشیم. به عنوان مثال بر اساس تازه ترین نظر سنجی ها منتشر شده در انگلیس 63 درصد مردم این کشور فروش بمب و سلاح به عربستان را محکوم کرده اند.
با وجود این انتقادها و اعتراض ها، به گزارش رسانه های منطقه هوانیروز سلطنتی سعودی ديروز براي نخستین بار بالگردهای پیشرفته رزمی را که قابلیت اجرای ماموریت های مختلف را دارند، از آمریکا تحویل گرفت. آمریکا در سال 2015 اعلام کرده بود قصد دارد بالگردهای جنگی ساخت خود را به عربستان صادر کند.
این بالگرد توانایی پرواز از روی کشتی ها را دارد و مجهز به رادارهای پیشرفته ای برای شناسایی کشتی ها و هواپیماهاست. این بالگرد به موشک هلفایر، موشک هدایت شونده با لیزر با نام «هایدرا 70» و اژدرهای دریایی است.
همزمان برخی رسانه های دیگر نیز از تصمیم اسپانیا برای تحویل محموله بمب های دقیق و نقطه زن به عربستان خبر دادند.
این تصمیم یک هفته پس از آن گرفته شد که وزارت دفاع اسپانیا اعلام کرد قرارداد تسلیحاتی با عربستان را لغو می کند. دولت اسپانیا علت این تصمیم را نگرانی از بکارگیری این بمب ها علیه غیر نظامیان در یمن مطرح کرده بود.
برخی سازمان های حقوق بشری تاکید کردنده اند ارتش سعودی از بمب های لیزری علیه غیر نظامیان در یمن استفاده کرده است که ریاض آنها را از آمریکا، انگلیس و برزیل وارد کرده بود.
گفته می شود شرکت های بزرگ این کشور که قراردادهایی با ریاض امضا کرده اند، تهدیدهای عربستان را بهانه کرده اند و به رغم جنایت های جنگی ریاض در یمن، دولت اسپانیا را مجبور کرده اند تا این قرارداد را اجرایی کند.
البته دولت اسپانيا توجيه ديگري هم براي حمايت از جنايات سعودي دارد و ادعا مي کند تصمیم وزارت دفاع اسپانیا در حالی صورت گرفت که زمان برگزاری انتخابات حزبی منطقه اندلس نزدیک است. مقر شرکت ساخت ناوچه در اندلس است و پیش بینی می شود در پی قرارداد با عربستان، 6 هزار فرصت شغلی در منطقه اندلس ایجاد شود. حزب سوسیالیست حاکم بر این منطقه نگران است تصمیم عربستان مبنی بر لغو قرارداد، بر فرصت های شغلی تاثیر بگذارد. همین موضوع موجب شد سران این حزب در اندلس، در دفاع از فرصت های شغلی، از دولت مرکزی بخواهند این قرارداد را به هر بهایی که شده حفظ کند. حتی اگر این کار با حقوق بشر مغایرت داشته باشد یا به کشته شدن هزاران تن از مردم یمن بیانجامد.
همه اين توجيه ها در حالي است که قانون اسپانیا فروش این گونه تجهیزات جنگی را به کشورهایی که به حقوق بشر احترام نمی گذارند یا ممکن است از آنها در ارتکاب جنایت های جنگی علیه غیر نظامیان استفاده شود، ممنوع کرده است و گزارش های سازمان ملل و سازمان های حقوق بشری ثابت کرده اند عربستان همین کار را در یمن انجام داده است.
---------------------------------------------
عبدالرضا خليلي