معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خبر داد:
کاهش چشمگیربیماری تب مالت در استان کرمانشاه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از کاهش چشم گیر بیماری تب مالت در استان طی دو سال اخیر خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دکتر شکیبا با بیان اینکه میزان بروز تب مالت در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ برابر ۶۹
در صد هزار نفر بوده، گفت: با فعایتهای انجام شده شامل آموزش گسترده جمعیت روستایی، همکاری بین بخشی (واکسیناسیون دام)، میزان بروز این بیماری در سال ۹۵ به ۴۳ در صد هزار و در سال ۹۶ به ۳۷ در صد هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: تب مالت یک بیماری عفونی میکروبی و قابل انتقال از حیوان به انسان است که طی آن میکروبی به نام بروسلا که باعث بیماری در انسان و کاهش شیر و سقط جنین و ... در دام میگردد ایجاد میشود و در گوسفند، بز، گاو، خوک و سگ بیمار و آلوده و تمام تولیدات و ترشحات دام آلوده مانند فضولات، شیر، ماست، گوشت، پنیر تازه و... وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص پیشگیری از بیماری تب مالت جوشیدن شیر را به مدت ۵ دقیقه بسیار ضروری دانست و گفت: قبل از مصرف شیر و یا تهیه سایر فرآوردههای لبنی مانند پنیر، ماست، کشک و... حتما شیر محلی را بمدت ۵ دقیقه بجوشانید.
دکتر شکیبا با اشاره به ضرورت استفاده از دستکش، عینک، کلاه، ماسک، لباس مخصوص در هنگام تماس با دام و خصوصـاً دامهــای مشکوک به بیماری افزود: ازکشتارهای محلی، مصرف و فروش شیر و سایر تولیدات دامی محلی و مشکوک در روستاها و شهرها جداخودداری کنید و تنها گوشت و مواد لبنی مورد تایید دامپزشکی و بهداشت رامصرف کنید.
وی انجام آزمایش دامها از نظر آلودگی به تب مالت و کشتار دامهای آلوده با نظارت دامپزشکی را بسیار ضروری دانست و گفت: دامداران باید دامهای خود را با کمک دامپزشکی واکسینه کرده و از نظر بیماریهای داخلی و خارجی مانند تب مالت، قارچ، سیاه زخم، هاری و... بررسی و در صورت مشاهده هر گونه بیماری با دامپزشکی مشورت کنند.