پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، حنان عشراوی، یکی از مسئولان سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال قطع کامل همکاری ها به خصوص در زمینه امنیت و اطلاعات با آمریکا معتقد است که ساف به این راهکار به عنوان یکی از تدابیر پیش رو می اندیشد.
محمود عباس، رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی از ماه دسامبر 2017 و به دنبال آنکه آمریکا قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت، روابط این تشکیلات با واشنگتن را به حالت تعلیق در آورد. آقای عباس هرگونه تعامل دیپلماتیک برای حل منازعه با اسراییل را رد می کند. او آمریکا را متهم به جانبداری افراطی از اسراییل می کند.
طی هفته های گذشته، دولت ترامپ تدابیری علیه تشکیلات خودگردان اتخاذ کرد. واشنگتن روز دوشنبه از بسته شدن نمایندگی سازمان آزادیبخش فلسطین در پایتخت آمریکا خبر داد. آمریکا همچنین کمک 500 میلیون دلاری به فلسطینی ها طی سال جاری را نیز قطع کرد.
البته کمک کاخ سفید به نهادهای امنیتی فلسطینی کماکان ادامه دارد. سرویس اطلاعاتی فلسطین و سیا نیز همچنان در ارتباط هستند. در بحبوحه تنش های دو جانبه، مسئولین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی فلسطین اوایل ماه سپتامبر به منظور رایزنی با سیا، روانه واشنگتن شدند.
بنا بر اعلام سفارت آمریکا در سرزمین های اشغالی، آمریکا طی سال جاری 61 میلیون دلار به نهادهای امنیتی تشکیلات خودگردان کمک خواهد کرد. هماهنگی میان نهادهای امنیتی فلسطین و اسراییل نقش مهمی در تضمین ثبات در کرانه باختری ایفا می کند. کرانه باختری در اشغال اسراییل است.
به گفته خانم عشراوی گزینه های مختلفی که مد نظر تشکیلات خودگردان هستند، در جلسه آتی شورای مرکزی ساف مورد بحث قرار خواهند گرفت. این مقام فلسطینی دولت ترامپ را به شانتاژ متهم کرد.
وی اضافه نمود: ‹‹ما را به جرم شروع نکردن مذاکرات با اسراییل تنبیه می کنند. مذاکره درباره چه چیزی؟ آیا یک تیم مذاکره کننده وجود دارد؟ آیا طرحی برای اینکار وجود دارد››؟
به گفته این مقام ارشد فلسطینی، دولت ترامپ در قالب پیشنهاد مذاکرات صلح، به دنبال عملی ساختن طرحی به نفع اسراییل است.