پخش زنده
امروز: -
شست جهانی آب و هوا روز سه شنبه با هدف به چالش کشیدن سیاستهای آب و هوایی دونالد ترامپ در سان فرانسیسکو آمریکا گشایش یافت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، نشست جهانی آب و هوا روز سه شنبه با هدف به چالش کشیدن سیاستهای آب و هوایی دونالد ترامپ در سان فرانسیسکو آمریکا گشایش یافت.
شهرداران، فرمانداران، نمایندگان و روسای شرکتهای چندملیتی بزرگ از نقاط مختلف جهان در نشستی جهانی با موضوع آب و هوایی در سان فرانسیسکو آمریکا گرد هم آمده اند. شرکت کنندگان در این نشست تلاش می کنند سران کشورهای جهان را به افزایش تلاش در مبارزه با انتشار گازهای گلخانه ای در چارچوب توافق نامه جهانی پاریس ترغیب کنند.
اجلاس آب و هوایی سان فرانسیسکو به ابتکار فرماندار ایالت کالیفرنیا و در واکنش به سیاستهای بحث برانگیز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمینه آب و هوا برنامه ریزی شده است.
حاضران در نشست سان فرانسیسکو از دولتها و رهبران کشورهای مختلف خواهند خواست اضطراری بودن اوضاع آب و هوایی جهان را جدی بگیرند و برای مقابله با تغییرات اقلیمی از طریق اتخاذ تدابیر موثر از جمله توقف یا دست کم کاهش استفاده از انرژیهای فسیلی، هر چه زودتر وارد عمل شوند. از ده روز پیش سازمانها و گروههای حمایت از محیط زیست برای جلب توجه هر چه بیشتر سیاستمداران و آگاه سازی هر چه بیشتر افکار عمومی جهان در خصوص پیامدهای وخیم تغییرات ناگوار آب و هوایی در کشورهای مختلف جهان راهپیمایی های متعدد و برنامه های تبلیغاتی زیادی به اجرا گذاشته اند.
شهرهای پاریس، بن، پکن، کیپ تاون، مکزیکوسیتی، توکیو، شهرهای بزرگ هند، مناطق مختلف از چندین قاره و همچنین شهرهای بزرگ آمریکا که در اداره دموکراتها هستند، در سطوح مختلف در نشست سه روزه سان فرانسیسکو شرکت کرده اند تا تعهدات جدیدی در راستای حفاظت از محیط زیست بدهند. تولید برق پاک، ساخت و توسعه خودروهای برقی، عایق سازی بهینه ساختمانها، تشویق به بازیافت هر چه بهتر و محدود سازی هر چه بیشتر جنگل زدایی از مهمترین اهدافی است که حاضران در نشست آب و هوایی سان فرانسیسکو مد نظر قرار داده اند.
نشست سان فرانسیسکو در حالی آغاز به کار کرده است که طوفان فلورانس سواحل شرقی آمریکا را تهدید می کند.
در این نشست تلاش می شود نشان داده شود که چگونه شهرها و مناطق الگو می توانند حتی به طور نسبی و جزئی هم که شده خلاءها و نقایص ناشی از عملکرد کشورها و دولتها را جبران کنند.
آمریکا پس از چین دومین تولیدکننده گازهای آلاینده گلخانه ای است. باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا تعهدات مشخصی را در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای داده بود اما دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا که تغییرات اقلیمی را دروغ می داند کشورش را از توافق جهانی پاریس خارج کرده است. توافق نامه پاریس در زمینه آب و هوا که بر ضرورت تلاش مشترک و هماهنگ جامعه جهانی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و محدود کردن پیامدهای گرمایش زمین تاکید کرده است، در سال دو هزار و پانزده توسط بیش از یکصد و نود کشور در پاریس امضا شد اما ترامپ در میان بهت همگان سال گذشته خروج آمریکا را از این سند مهم بین المللی اعلام کرد.
در گزارشی که پس از انتظارهای زیاد سرانجام روز چهارشنبه در سان فرانسیسکو منتشر شد آمده است هدفی که دولت پیشین در زمینه آب و هوا تعیین کرد تحقق نخواهد یافت.
طبق گزارشی که ائتلافی از ایالتها، شهرها و شرکتهای آمریکایی موسوم به America's Pledge تحت سرپرستی مایکل بلومبرگ میلیاردر و جری براون فرماندار ایالت کالیفرنیا منتشر کردند، انتظار می رود احتمالا انتشار گاز دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه ای در آمریکا در سال دو هزار و بیست و پنج نسبت به سال دو هزار و پنج 17 درصد کاهش پیدا خواهد کرد در حالی که باراک اوباما کاهش 26 درصدی انتشار این گازها را هدف قرار داده بود.
با این حال هزاران نمایندهای که از بخشهای مختلف در نشست سان فرانسیسکو شرکت کرده اند نیمه پر لیوان را می بینند و با کم اهمیت دانستن رویکرد بحث برانگیز دونالد ترامپ در زمینه آب و هوا، به تقویت جبهه مبارزه با تغییرات اقلیمی خوشبین هستند.
حامیان مبارزه با گرمایش زمین در آمریکا تاکید می کنند که "گذر به یک اقتصاد با کربن پائین" می تواند فرصت های جدیدی برای سرمایه گذاری به وجود آورد و سرمایه گذاریهای درازمدت می تواند در تحقق این هدف نقشی بسزا ایفا کند. اما ترامپ که مسئله گرمایش زمین را جعلی و بی اساس می داند با زیر سوال بردن دیدگاههای دانشمندان درباره خطر تغییرات آب و هوایی، تاکید کرده است انتشار گازهای آلاینده گلخانه ای عنصری تعیین کننده در تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین نیست و پیمان آب و هوایی پاریس نیز برای اقتصاد آمریکا زیانبار است.
ترامپ همچنین در نظر دارد کمکهای میلیاردی آمریکا را به طرحها و برنامه های سازمان ملل متحد در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی کنار بگذارد و اعتبارات و کمکهای اختصاص یافته به مبارزه با گرمایش زمین را به سمت پروژه های زیربنایی زیست محیطی هدایت کند.