به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در این گردهمایی گفت: در جامعه امروز یک تمدن جدید در حال شکل گیری است و این موضوع با وجود تمام افت و خیزها، پیش میرود.
آیت الله لطف الله دژکام با اشاره به گفتههای شهید مطهری، به اهمیت طب و علوم اسلامی اشاره کرد و افزود: برگزاری هماش طب در سیره نبوی در شیراز را تلاشی برای ورود به این حوزه است و در سیاست گذاری و فلسفه سلامت باید به صورت جدی نقش سیره نبوی را دنبال کرد .
این استاد گروه اخلاق پزشکی دانشگاه، گفت: توجه به احادیث و سیره نبوی در زمینه طب میتواند رویکرد و جهت گیری پزشکی را تغییر دهد و در تصمیم گیریهای مربوط به چگونگی تامین سلامت، به کار گرفته شود.
وی به ضرورت بررسی سوابق تاریخی در موضوع درمان به کمک احادیث، اشاره کرد و افزود: امروزه درمانهای مکمل نیز در دنیا رسمیت پیدا کرده است .
آیت الله دژکام با اشاره به برگزاری سه دوره همایش سیره نبوی در طب، بیان کرد: باید دستاوردهای این همایشها را جمع بندی و با تبیین محتوا، آنها را به صورت کارگاههای آموزشی به مخاطبان ارایه کنیم.
محمدهادی ایمانیه نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در حوزه طب سنتی _ ایرانی گفت: امکانات، تجهیزات و علم پزشکی هر روز پیشرفت میکند اما کم توجهی به اخلاق و معنویت یکی از معضلات امروزی است.
حجت الاسلام حسین محمودیان معاون پژوهشی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه نیز گفت: سیاست کلی در همایش نخست، تببین سیره نبوی، در همایش دوم بحث ترویج و در دوره سوم توحید نظریه بود و تلاش کردیم یک حرکت صعودی داشته باشیم.
وی، یکی از موضوعات کلی در همایش سوم را بحث تعریف جامع انسان به ویژه در عرصه پزشکی اعلام کرد که با الهام از آیات و روایات و ملاقات با علما و مراجع تقلید سعی شده به انسان توجه ویژهای شود .
او دستاوردهای برگزاری این همایش را ایجاد هم افزایی بین حوزه و دانشگاه و فراهم آوردن زمینههای کاری بیشتر بین حوزه و دانشگاه اعلام کرد.
در ادامه این جلسه، اساتید و دانشجویان حاضر راهکارهایی موثر در افزایش ارتباط بین حوزه و دانشگاه را در زمینه طب و سلامت ارایه کردند.