پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت: بارها به بانک مرکزی نامه زده ایم که فهرست دریافت کنندههای ارز دولتی در حوزه دارو را منتشر کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: وقتی فرد یا شرکتی از ما درخواست ارز دولتی برای واردات دارو و مواد اولیه میکند، ما پس از بررسی درخواست آن را به وزارت «صمت» میفرستیم و آنها هم به بانک مرکزی ارسال میکنند.
وی گفت: خیلی از مواردی که ما فرستادیم ممکن است تامین ارز نشده باشد یا حتی بانک مرکزی تخصیص داده باشد، ولی درخواستهایی هم که تخصیص داده تبدیل به ارز نشده باشد، بنابراین فهرستی که میشود در اختیار رسانهها قرار داد در واقع فهرستی است که ارز دریافت کرده اند که این فهرست در اختیار ما نیست و در اختیار بانک عامل است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: درباره کمبود داروها روزانه چندین نوبت از ما سوال میشود که همین امر بصورت غیر مستقیم به مخاطب القا میکند که قرار است اتفاق خاصی در اینباره بیافتد، حال اینکه خبر جدیدی نیست و تامین دارو جزو اولویتهای مجموعه دولت است.
وی گفت: واردات چه در زمینه مواد اولیه و چه در زمینه مواد جانبی و تجهیزات پزشکی در حال انجام است. مجموعا حدود ۱۵ هزار قلم دارو داریم که حدود ۳۰- ۵۰ قلم ممکن است کمبود ایجاد شود.
وزیر بهداشت افزود: به استناد مصوبه مجلس شورای اسلامی، داروهایی که مشابه آنها در داخل تولید میشود و جزو داروهای بیمارن خاص نیست، از آنها حمایت ارزی نمیشود و بقیه موارد طبق روال معمول است.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر احتمال قاچاق دارو به خارج از کشور گفت: وقتی شما چند نرخ دارید، قاچاق اتفاق میافتد و نمیتوان این موضوع را رد کرد، بعضی اقلام دارویی ممکن است چند میلیون قیمت داشته باشد و ما پیشنهاد کردیم ارز را به قیمت سامانه «نیما» تحویل این حوزه دهند و مابه التفاوت را در اختیار بیمه قرار دهند تا قاچاق رخ ندهد البته این کار سخت است، چون باید برای کل کالاهای اساسی تصمیم بگیرند.
وی افزود: درباره احتکار دارو موارد بسیار اندک است، تمام انبارها تحت نظارت سازمان غذا و دارو است و اگر هم احتکار رخ دهد برای داروهایی است که بصورت قاچاق وارد شده است و تخلفاتی که جدی نیست، مردم هم در صورت مشاهده به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.