پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از در آمد ۶۰هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانش بنیان در سال۹۶ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، سورنا ستاری عصر امروز در گرگان در نشست با فعالان دانش بنیان و نخبگان گلستان با اشاره به فعالیت بیش از 3هزار و 800شرکت دانش بنیان در کشور افزود: صدور 400میلیون دلار محصول دانش بنیان این شرکتها نیز برای کشور ارزآوری داشت.
وی با بیان اینکه آنچه در اقتصاد دانش بنیان مهم است، بسترسازی و حمایت از این نوع کسب و کارهاست افزود: پایین کشیدن کرکره فعالیت یک کارآفرین خیانت به کشور است و ناامید کردن جوانان دارای فکر و امید اشتباهی بزرگ است.
سورنا ستاری یکی از مشکلات کسب و کارهای دانش بنیان را اصرار برخی ها بر وجود سیستم سنتی برشمرد و گفت: سیستم سنتی راهی برای ادامه دادن ندارد و اگر می خواهد به حیاتش ادامه دهد باید در بخش فناوری های نوین سرمایه گذاری کند.
او گفت: اینکه کسب و کارهای دانش بنیان مورد استقبال قرار می گیرند برای این است که خدمات به شکل مطلوب به مردم ارائه می شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: در سیستم بانک مرکزی سال گذشته 130هزار میلیارد تومان تراکنش اینترنتی انجام شد در حالی که در 3، 4سال قبل آن این میزان صفر بود.
وی گفت: در اقتصاد نفتی که متکی به منابع زیرزمینی است تصور میکنیم که همه چیز حتی اشتغال و اقتصاد هم با پول درست میشود اما این فکری نادرست است که ما را صاحب دانش و تکنولوژی نمی کند.
ستاری همچنین سیستم اقتصاد دانش بنیان را از دولت جدا دانست و وظیفه دولت در قبال آن را تنها ایجاد زیرساختها دانست.
وی با بیان اینکه استان گلستان ظرفیتهای خوبی در حوزه مشاغل دانش بنیان دارد، خاطرنشان کرد: این استان در بخشهای مختلف از جمله گردشگری، کشاورزی و گیاهان دارویی و آیسیتی ظرفیتهای خوبی دارد و میتواند استارتاپهای زیادی را برگزار کند.
وی با بیان اینکه پارک صرفا یک فضای فیزیکی نیست، اظهارداشت: کل شهر و استان باید پارک علم و فناوری باشد و هر کسی ایده ای دارد باید بتواند آن را در جایی مطرح کند و از جایی هم شروع نماید.
استاندار گلستان هم در این نشست اعلام کرد: در آخرین جمعبندی معاونین وزارت ارتباطات، استان گلستان در 3تا4 شاخص در حوزه فناوری اطلاعات رتبه های 5تا7 کشور را دارد که این نشان میدهد گلستان ، ظرفیتهای بسیار خوبی در این بخش دارد.
سید مناف هاشمی افزود: رایزنی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در 2موضوع افزایش بهرهوری در کشاورزی با روش های نوین و ایجاد حسگرها برای کاهش آتشسوزی در جنگلهای استان انجام شده است.
استاندار گلستان با بیان اینکه گلستان در راستای توسعه است تاکید کرد: هرچند هنوز شاید این روند کند باشد اما تلاش میکنیم موانع موجود را کاهش دهیم.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان هم گفت: در حال حاضر 149شرکت و 70هسته و واحد فناور را در استان پذیرش کرده و مورد حمایت قرار دادهایم. حسام افزود: تعداد شرکتهای دانش بنیان استان در ارزیابی جدید با 25درصد ریزش به 38واحد رسیده است.
او گفت: بازار فروش و سخت گیری در صدور مجوزها از مشکلات شرکت های دانش بنیان گلستان است.
حسام تاکید کرد: مدیران و مسئولان باید به جوانانی که کسب و کار جدید و استارتاپها را راه اندازی کردهاند، اعتماد کنند و حداقل بازار را فراهم و صدور مجوزها را تسهیل کنند.
در پایان این مراسم موافقت نامه همکاری مشترک در راستای توسعه زیست فناوری بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و استانداری گلستان امضاء شد.