به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، آمارها نشان میدهد سرانه مصرف نان در کشور ما ۱۶۰ کیلوگرم است و این رقم در دنیا حدود ۲۵ کیلوگرم است.
به گفته مصرف کنندگان نان در کُردستان، ضایعات نان به دلیل ناتوانی خبازان در پخت نان است و خبازان معتقدند که کیفیت آرد مورد استفاده مناسب نیست.
جمال صالحی، مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی کُردستان هم معتقد است ما در کُردستان آرد با کیفیت داریم و علّتِ عمده ضایعات به نبود آموزش کافی نانواییها در تخمیر و عمل آوری نان برمی گردد.
آمارها نشان میدهد ۲۰ تا ۳۰ درصد نان مصرفی در کشور به ضایعات تبدیل میشود، امّا متولی خاصی برای جمع آوری و فرآوری مناسب این حجم گسترده نان وجود ندارد.
بر اساس پیگیریها بیشترین حجم ضایعات به مصرف دامها در دامداریها میرسد.
رحمانی، رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی کُردستان با اشاره به اینکه بیماریهای قارچی از جمله "افلاتوکسین" میتواند از طریق شیر مصرفی در انسانها، بیماریهای سرطانی ایجاد کند، میگوید: خوشبختانه در کُردستان موردی از این بیماری در بین دامهای استان مشاهده نشده است.
میگویند بیشتر ضایعات در کُردستان به استانهای دیگر از جمله مشهد انتقال مییابد؛ هرچند جوادی نژاد، رئیس شبکه دامپزشکی مشهد این موضوع را تأیید نمیکند.
جوانمردی، مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کُردستان هم با انتقاد شدید از محلهای جمع آوری ضایعات نان بر ایجاد کارخانههای فرآوری ضایعات نان برای مصارف دام و آبزیان به صورت مناسب تأکید میکند.
به گفته علی عوض پور، دبیر کل اتاق اصناف ایران هم هیچ اقدامی تاکنون برای این مهم در کشور انجام نشده و در حد مطالعات تحقیقاتی باقی مانده است.
سالانه حدود ۵.۳ تُن نان مصرفی در کشور معادل ۲ هزار میلیارد تومان به ضایعات تبدیل میشود.
با این پول میشود در سال هزار مدرسه ۱۰ کلاسه و یا هزار کیلومتر جاده احداث کرد.