پخش زنده
امروز: -
در هر جشنواره ، بهترین تولیدات مراکز استانها که در طول یک سال از آن مرکز پخش شده به دبیرخانه جشنواره ارسال می شود و در نهایت فاخرترین اثر به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب و معرفی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی صداوسیمای مراکز استانها از سالها پیش در کشور برگزار می شود و در هر جشنواره بهترین تولیدات مراکز استانها که در طول یک سال ،از آن مرکز پخش شده به دبیرخانه جشنواره ارسال می شود و در نهایت بهترین و فاخرترین اثر به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب و معرفی می شوند.
به بهانه برگزاری بیست و یکمین دوره جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی صداوسیمای مراکز استانها که اوایل شهریور امسال در شهرکرد برگزار شد با یکی از برگزیدگان این جشنواره از مرکز مازندران که سالهای قبل هم ، 5 جایزه را به دست آورده بود گفتگویی انجام دادیم که می خوانیم.
* در ابتدا خودتان را بیشتر برای مخاطبان معرفی کنید.
حسین قبادی هستم در سال 1360 در شهرستان سوادکوه استان مازندران متولد شدم ، تحصیلات دوره ابتدایی ، راهنمایی و دبیرستان را در شهر زیراب گذراندم . در سال 1378 در مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی در دانشگاه یزد پذیرفته شدم. دبیر انجمن علمی رشته علوم سیاسی ، مدیر مسئول مجله باران ، سردبیر مجله آوای مدنیت و عضو هیات نظارت بر مطبوعات دانشگاه یزد از جمله فعالیتهای من در دوران دانشجویی بود.
در سال 1392 هم ، موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته مطالعات منطقه ای از دانشگاه آزاد چالوس شدم.
*از چه زمانی وارد صداوسیما شدید و در چه بخشهایی فعالیت داشته اید؟
سال 1382 وارد صداوسیمای مرکز مازندران شدم و با عنوان شغلی خبرنگار در واحد خبر مشغول کار شدم. علاوه بر خبرنگاری در بخشهای دبیری خبر ، گویندگی ، اجرا و تهیه کنندگی برنامه گفتگوی ویژه خبری نیز فعالیت داشتم.
*نخستین جایزه شما از جشنواره تولیدات مراکز در چه دوره ای بود و تا کنون چند جایزه از این جشنواره ها را کسب کردید؟
نخستین حضور من در جشنواره پانزدهم تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانها در سال 85 در محمودآباد استان مازندران بود که با گزارش " آنفلوانزای پرندگان" به عنوان گزارشگر برتر انتخاب شدم که این نخستین حضور من در جشنواره تولیدات مراکز صداوسیما بود.
در جشنواره های شانزدهم ، هفدهم ، نوزدهم و بیست و یکم که در شهرهای شیراز ، بندرعباس ، اهواز و شهرکرد برگزار شد نیز ، عنوان گزارشگر برتر جشنواره را از آن خود کردم.
گزارشهای برتر من در این جشنواره ها شامل گزارش اتحاد ملی در بخش رادیویی ، گزارش بحران گاز در بخش تلویزیونی ، گزارش اصلاح الگوی مصرف در بخش رادیویی ، گزارش مشکلات بیمارستانی در بخش رادیویی و مستند زباله در بخش تلویزیونی بودند.
*موضوع گزارش زباله که در جشنواره امسال برگزیده شد چی بود؟
مساله زباله یکی از مشکلات استانهای شمالی بویژه استان مازندران است. مساله ای که تهدیدی برای محیط زیست منطقه ،کشاورزی و سفره های اب زیرزمینی شده است. در این مستند ضمن بیان آثار سوء دفن غیر اصولی زباله و البته نبود امکاناتی مثل زباله سوز،کمپوست و حتی نیروگاههای تولید برق از زباله، به این مساله پرداخته شد که زباله میتواند فرصتی هم برای ایجاد تولید ،اشتغال ،حفظ محیط زیست وجلوگیری از قطع درختان باشد.
*مهمترین رمز موفقیت شما در جشنواره های مختلف چه عواملی بودند؟
مهمترین عوامل موفقیت من در تولید گزارش های مناسب و جشنواره ای ، انتخاب سوژه مناسب و دربرگیری و اهمیت آن، تحقیق و پژوهش مطلوب، کارگروهی و البته ایجاد فضای آرام و بدون استرس در واحد خبر است.
*نحوه برگزاری جشنواره تولیدات مراکز از نظر شما مناسب است؟ به نظر شما ، بهترین نحوه برگزاری این جشنواره به چه ترتیب باشد بهتره؟
جشنواره میدان مناسبی برای تبادل تجربیات همکاران استانها و همچنین مشوقی برای تولید آثار فاخر است . البته این به معنای این نیست که آثاری که به جشنواره راه پیدا نمی کنند از کیفیت مطلوب برخوردار نیستند. به هر حال شرایط هر مسابقه و جشنواره ای اینطور ایجاب می کند که گروهی منتخب شوند و گروهی بی نصیب. اما انچه که میتوان به عنوان یک پیشنهاد در اختیار برگزارکنندگان و داوران جشنواره قرار بگیرد این است که با توجه به اینکه مهمترین هدف تولید یک گزارش، پاسخگویی به نیاز مخاطبان است،صرف داوری انتخاب آثار در جشنواره با نگاه فنی،موجبات دلسردی بسیاری از خبرنگاران را فراهم می کند بنابراین میتوان بخشی از آثار منتخب را به پربیننده ترین و یا جذاب ترین گزارش در هر استان اختصاص داد هر چند ممکن است گزارش از نظر ساختارهای فنی مشکلاتی داشته باشد
*بهترین و بیشترین پاداش جشنواره از نظر مادی ، کدام جشنواره بود ؟
با توجه به اینکه جشنواره تولیدات مراکز بزرگترین رویداد رسانه ای کشور محسوب میشود حضور درآن افتخار و اعتباری برای هر خبرنگار است و معمولا کسی به جوایز مادی ان توجه نمی کند .
*نقش مدیران خبر، سردبیران ، تصویربرداران ، تدوینگران و دیگر عوامل را درتهیه یک گزارش خوب چطور ارزیابی می کنید؟
با یقین میتوان گفت تولید یک گزارش فاخر بدون هماهنگی ،هم فکری و یکدلی عوامل تولید امکانپذیر نیست.مشورت با عوامل ،در اختیار گذاشتن سناریو و مشورت با آنها در تولید اثر با کیفیت بسیار موثر است.
*اخیرا"در همایش پیرغلامان حسینی در خرم آباد هم برگزیده شدی. عنوان گزارش و علت برگزیده شدن آن، چی بود؟
مستند خبری" خاله بتول" حکایت پیرزنی اهل روستای زروم هزارجریب نکا است که تنها دارایی زندگی اش یک درخت گردو است. وی از این درخت، در همه چهار فصل سال همچون فرزند از ان نگهداری میکند به امید رسیدن ماه محرم تا محصولش را نذر امام حسین کند. بهانه خبری ما در این مستند پرداختن به سنت حسنه نذر در استان مازندران بود که با نگاهی غیر مستقیم توانستیم ان را به تصویر بکشیم. البته باید از زحمات آقای هادی محمدی تصویربردار این مستند هم تشکر ویژه داشته باشم که با نگاه هنرمندانه و زیبایی خاصی زندگی خاله بتول گزارش ما را به تصویر کشید.
* آیا سابقه حضور در جشنواره های دیگر را هم داری؟
دو بار توانستم در جشنواره دانشگاهها و پارکهای علم و فن اوری منطقه یک کشور که در استانهای مازندران و گیلان برگزار شده بود موفق به کسب رتبه برتر شوم.
*شیرین ترین و تلخ ترین خاطرات دوران کاری شما در صداوسیما ؟
دوران خبرنگاری ترکیبی از شیرینیها، تلخیها، استرسها و زیباییهاست . به سرانجام رسیدن یک گزارش که در نتیجه پیگیری خبرنگار انجام می شود شیرین ترین خاطره هر خبرنگار است و بی تردید ، رفع نشدن مشکلات مردم به عنوان تلخ ترین دوره کاری هر خبرنگار می تواند باشد.
*بازخورد پخش گزارشها بین مردم و مسئولان چه طوریه ؟ پخش گزارشها تاثیری در حل مشکلات مردم داره؟
گزارشهایی که در تولیدشان ، مردم پای ثابت باشند قطعا بازخورد مثبتی هم دارد. برای نمونه بخش بدون تعارف از جمله بخشهایی است که طرفداران زیادی در بین مردم دارد چرا که زبان مردم و پلی بین آنها و مسولان است. در بسیاری از موارد با پخش مشکلات مردم ، مسولان رسیدگی می کنند و این مساله رضایت مردم ، هم از مسولان و هم از رسانه را به همراه دارد.