به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، یکی از آمال و آرزوهای همه محققان و پژوهشگران علم منطق، دستیابی سریع و آسان به آرا و نظریات منطقی دانشمندان این فن در آثار و کتب آنهاست؛ از این رو امروز مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، مفتخر است که توانسته بسیاری از آثار مهم علم منطق را تحلیل موضوعی و در قالب نرمافزار کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق خدمت پژوهشگران و استادان این فن تقدیم کند.
این نرمافزار حاوی فرهنگ موضوعی ۱۲ عنوان کتاب از مهمترین منابع علم منطق، شامل: چکیدهنویسی متن (۱۹۱۹۹ موضوع)، نمایهسازی (۱۴۶۳۹ نمایه) و کلیدواژه (۳۱۸۱ کلیدواژه) است که از طریق کارتابل «موضوعات» در دسترس پژوهشگر قرار گرفته است.
الإشارات و التنبیهات، الشفاء، شرح المنظومة، جوهر النضید، حکمة الإشراق، اللمعات المشرقیة، التصور و التصدیق، منطق المشرقیین و کتاب أساس الاقتباس از جمله آثار منطقیای هستند که در نرمافزار کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق بهصورت موضوعی مورد تحلیل قرار گرفته اند.
همچنین متن کامل ۱۲۰ عنوان کتاب و رساله از آثار مهم منطقی نیز در این نرمافزار ارائه شده که از طریق کارتابل «کتابخانه تخصصی» در اختیار علاقهمندان علم منطق، قرار گرفته است.
لازم به ذکر است، از خصوصیات قابل توجه نرمافزار کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق، ارائه آن در قالب جدید کتابخانه و معجم موضوعی استاندارد است که این قالب، علاوه بر قابلیتهای فنی و پژوهشی تولیدات گذشته مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، مانند جستجوی ساده و پیشرفته در کتابها، انتقال متن به نرمافزار word، دسترسی سریع به بخشهای مفید لغتنامه، قرآن، کتابشناسی، ویژگیهای تازه و مفیدی را در خود جای داده است.
برطرف شدن محدودیت در خصوص ابعاد صفحه نمایشِ دستگاههای مختلف، امکان بهروزرسانی مستقیم نرمافزار از طریق اینترنت توسط کاربر، در نظر گرفتن میز پژوهشی برای محقق، جستجو در متن کتابها با قابلیت اولویتدهی به نتایج و با عملگرهای استاندارد، بهبود نتایج جستجو بر اساس کتاب، نویسنده و زبان و ... از جمله قابلیتهای این قالب جدید به شمار میرود.
همچنین در قالب معجم موضوعی استاندارد برای نخستین بار در جهت تسهیل جستجوی کاربر، امکان جستجوی موضوعی در کارتابل جستجو تعبیه شده که کاربر بدون درگیری با لیستهای تهیه شده و فقط با وارد کردن موضوع مورد نظر میتواند در تمامی متون به صورت موضوعی نه لفظی جستجو کرده و به مطلب مورد نظر دست یابد.
همچنین این قالب به کاربران نرمافزار کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق، این اجازه را میدهد که بر هر قسمت دلخواه از متن کتاب، یادداشتنویسی کنند؛ همچنین امکان رنگی کردن، نوشتن عنوان و انتساب چند نمایه برای جستجوی سریعتر نیز برای کاربر فراهم شده است که همه این یادداشتها، نمایهها و ... در یک ابزار واحد به نام پژوهنگار جمع آوری شده و قابل مدیریت توسط کاربر است.
علاقهمندان برای اطلاع بیشتر و تهیه نرمافزار کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق به نشانی
www.noorsoft.org/fa/News/View/۱۷۹۷۷ و www.noorsoft.org/fa/software/View/۱۵۷۷۴ مراجعه کنند یا با شماره ۰۲۵۳۲۱۲۰۴۵۱ مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تماس بگیرند.