باچله در نخستین سخنرانی در مقر شورای حقوق بشر
سازمان ملل گردآوری شواهد جنایات علیه مسلمانان روهینگیا را خواستار شد
ميشل باچله خواستار سازوکار بین المللی برای جمع آوری مستندات از جنایات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار از جمله قتل و شکنجه، با نگاهی به پیگرد قانونی (برای عاملان آن) در آینده، شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از وين؛ میشل باچله (Michelle Bachelet) کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نخستین سخنرانی خود در مقر شورای حقوق بشر از زمان تصدی این سمت در اول سپتامبر در ژنو، ساز و کار جدید برای گردآوری مدارک و شواهد از ارتکاب جنایات علیه اقلیت روهینگیا در میانمار را به منظور پیگرد قانونی احتمالی آینده خواستار شد.
باچله خواستار سازوکار بین المللی برای جمع آوری مستندات از جنایات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار از جمله قتل و شکنجه، با نگاهی به پیگرد قانونی (برای عاملان آن) در آینده، شد.
کمیساریای جدید حقوق بشر سازمان ملل گفت: یک گروه تحقیقاتی برای بررسی وضعیت آوارگان به اتریش و ایتالیا اعزام می کند.
میشل باچله گفت: تحولات اخیر در اتریش باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین گزارش های رسیده در ایتالیا از افزایش امار خشونت و نژادپرستی علیه اوارگان از افریقا و کولی های روما خبر می دهد که باید این مسایل مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد.
کمیسر حقوق بشر در سخنانش از دولت ایتالیا در خصوص عدم کمک به اوارگان در دریا بشدت انتقاد کرد.
وی همچنین با انتقاد از اظهارات ضد خارجیان در المان گفت که باید در خصوص سیاست های مربوط به اوارگان در سراسر جهان بازنگری شود. این به نفع دولتهاست که سیاست های مربوط به اوارگان را براساس واقعیات و نه براساس ترساندن مردم اعمال کنند.
کمیسر جدید حقوق بشر سازمان ملل همچنین از امریکا و سیاست های دولت امریکا برای جداکردن کودکان از والدینشان بشدت انتقاد کرد و گفت که همچنان پس از ماهها پانصد کودک بدون والدین خود هستند.
باچله همچنین از عربستان سعودی به دلیل حملات به یمن و میانمار به دلیل اعمال خشونت و اواره ساختن علیه اقلیت های مسلمان روهینگیا بشدت انتقاد کرد.
وي همچنین از ائتلاف نظامی به سرکردگي عربستان سعودی درخواست کرد شفافیت بیشتری درباره فعالیتها (جنايتها) ی خود در یمن داشته باشند و عاملان حمله های هوایی مرگبار علیه غیرنظامیان، از جمله حمله هوایی ماه گذشته به یک اتوبوس کودکان در صعده، را تحت پیگرد قرار دهد.
میشل باچله اعلام کرد این سازوکار همچنین ماموریت اولیه دادگاه جنایی بین المللی را تکمیل و پشتیبانی می کند.
وی افزود: من از این شورا می خواهم که قطعنامه ای را تصویب و برای تایید آن را به مجمع عمومی ارجاع دهد، تا این سازوکار ایجاد شود.
باچله همچنین از چین خواست به ناظران حقوق بشر این سازمان اجازه دسترسی به همه مناطق را در بحبوحه نگرانی ها درباره اردوگاه های بازآموزی برای ایغورها در سین کیانگ بدهد.
این رئیس جمهور سابق شیلی در سخنرانی اش در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که تیم هایی را به اتریش و ایتالیا برای نظارت بر حمایت از آوارگان اعزام کرده است. وی درباره اوضاع پانصد کودک مهاجری که در آمریکا از والدینشان جدا شده و به آنها بازگردانده نشده اند، ابراز نگرانی کرد.
نشست شورای حقوق بشر که وضعیت حقوق بشر در همه کشورهای جهان را نظارت می کند سالی سه بار در ژنو تشکیل جلسه می دهد.