پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، فلسطینی ها تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را به حذف کمک به بیمارستان ها، باج خواهی توصیف کردند.
دونالد ترامپ در تصمیمی اعلام کرد کمک 25 میلیون دلاری آمریکا به بیمارستان های فلسطینی در شرق قدس را به حالت تعلیق در می آورد. فلسطینی ها این اقدام را باج خواهی سیاسی توصیف کردند. یکی از مسئولان وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد دونالد ترامپ دستور داده است کمک آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان خاطر حاصل شود که این کمک ها در راستای منافع ملی آمریکاست. وی افزود: بعد از این بررسی ها که به درخواست رئیس جمهوری آمریکا انجام گرفت، به این نتیجه رسیدیم که باید در کمک 25 میلیون دلاری که ابتدا برای کمک به بیمارستان های شرق قدس اختصاص یافته بود، بازنگری کنیم.
سازمان آزادی بخش فلسطین این اقدام آمریکا را باج خواهی سیاسی توصیف کرده است که با نزاکت انسانی و اخلاقی در تضاد است. حنان عشراوی یکی از مسئولان سازمان آزادی بخش فلسطین در این باره گفت: دولت آمریکا با حذف این کمک های مالی که برای ادامه فعالیت بیمارستان ها در قدس شرقی حیاتی است، بی ثباتی را در منطقه تحریک می کند و به سلامت هزاران بیمار فلسطینی آسیب می زند. دفتر نخست وزیری تشکیلات خودگردان فلسطین این تصمیم آمریکا را شرم آور دانست.
دولت آمریکا قبلا اعلام کرده بود از این به بعد منابع مالی مورد نیاز آژانس کمک رسانی و کاریابی سازمان ملل را برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تامین نمی کند. این تصمیم یک هفته بعد از قطع کمک 200 میلیون دلاری آمریکا به فلسطینی ها صورت گرفت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرده است این تصمیمات را برای مجبور کردن فلسطینی ها به مذاکره انجام داده است. دونالد ترامپ در سخنرانی در جمع رهبران یهودی در واشنگتن گفت آمریکا مبالغ هنگفتی پول به فلسطینیان پرداخت می کند. من می گویم شما فلسطینیان به اندازه کافی پول خواهید داشت اما ما به شما قبل از رسیدن به توافق، پولی پرداخت نمی کنیم. اگر چنین توافقی به دست نیاید ما پولی به شما پرداخت نمی کنیم. این بی احترامی است زمانی که کسی حاضر نمی شود به پای میز مذاکره بیاید.
از زمانی که دونالد ترامپ قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، یعنی از دسامبر سال گذشته تاکنون، تشکیلات خودگردان فلسطین هر گونه تماس با واشنگتن را قطع کرده است و هر گونه نقش میانجی را برای آمریکا در مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینی ها انکار می کند. دونالد ترامپ، ششم دسامبر سال 2017، قدس را به عنوان پایتخت رسمی اسرائیل به رسمیت شناخت و بعد سفارتخانه آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کرد. این تصمیم ترامپ خشم کشورهای عربی و اسلامی را برانگیخت و اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی نیز درباره پیامدهای این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا هشدار دادند.
جایگاه سیاسی- حقوقی قدس به لحاظ تاریخی، همیشه یکی از مسائل بسیار دشوار برای حل مناقشه میان فلسطینی ها و اسرائیلی ها بوده است. اسرائیل کل منطقه قدس از جمله بخش شرقی آن را که بیشتر ساکنان آن فلسطینی هستند، به عنوان پایتخت تقسیم نشدنی خود اعلام کرده است. اسرائیل قدس شرقی را از سال 1967 تاکنون اشغال و به سرزمینهای تحت کنترل خود ضمیمه کرده است. این در حالی است که فلسطینی ها هم اکنون یک سوم جمعیت قدس را تشکیل می دهند و می خواهند پایتخت کشور مستقل آینده آنان، بخش شرقی قدس باشد.