اشک تمساح امارات براي تروريست ها در ادلب، ادامه جنايت در يمن
وزير مشاور در امور خارجه امارات مي گويد اولويت ابوظبي دور نگه داشتن ادلب از درگيري هاي خونين است اما نمي گويد کي زمان پايان کشتار غير نظاميان يمني در اولويت کشورش قرار مي گيرد.
هم زمان با آمادگي ارتش سوريه براي آزادسازي ادلب از وجود تروريست هاي تکفيري چون النصره، برخي مقام هاي کشورهاي حامي اين گروهها به تکاپو افتاده اند تا با ادعاهاي مختلف از جمله متهم کردن دمشق به استفاده از تسليحات شيميايي يا ابراز نگراني از کشتار غير نظاميان از وقوع عمليات آزاد سازي اين استان جلوگيري نمايند.
«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات نيز که کشورش نقش مهمي در کمک هاي مادي از گروههاي افراطي و تکفيري چون القاعده و داعش در سوريه و يمن داشته اخیرا اظهاراتی را پیرامون ادلب و تحولات آن مطرح کرده است.
قرقاش به بهانه دفاع از غير نظاميان سوري گفته است که باید از وقوع درگیری هایی که جان غیرنظامیان در ادلب را با خطر مواجه می کند، جلوگیری کرد. اين اظهار نظر قرقاش در شرايطي مطرح مي شود که مقام هاي امارات در باره بسياري از اتهامات از جمله حمايت از القاعده و داعش و خونريزي هاي منطقه بايد پاسخگوباشند.
در خصوص حمايت امارات از گروههاي تروريستي همين بس که به سخنان دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا اشاره شود که اوايل سال جاري در ديداربا «شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی»، امیر قطر در اشاره به حمايت مالي متحدان عربي اش چون امارات و عربستان از تروريسم گفت: «داریم اطمینان حاصل میکنیم که حمایت مالی از تروریسم در کشورهایی که ما با آنها در ارتباط هستیم رو به توقف است". او پيش از اين هم گفته بود که بسياري از متحدان عربي امريکا در منطقه حامي گروههاي تروريستي هستند.
از سويي موضع اين مقام اماراتي در ادعاي حمايت از غير نظاميان جاي سوال دارد در حاليکه پايگاه اينترنتي امارات لیکس روز يکشنبه جاه طلبی های امارات را تهدیدی برای وحدت کشورهای عربی خلیج فارس دانست و افزود: امارات عربی متحده به سبب طمع ورزی ها و توطئه های توسعه طلبانه حکام این کشور، عامل تداوم بحران و شکاف در میان کشورهای عربی حوزه خلیج [فارس] است.
اینترسپت (The Intercept) نيز اوایل همین ماه با استناد به اظهارات مسئولان وزارت امور خارجه و دستگاه اطلاعاتی آمریکا گزارشی منتشر کرد که نشان می دهد امارات در صدد ترغيب عربستان به حمله نظامي به قطر بوده که رکس تيلرسون وزير امور خارجه سابق امريکا مانع آن مي شود و مخالفت تيلرسون با جنگ موجب خشم محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و در خواست از ترامپ براي برکناري وي مي شود.
البته اين خوي جنگ طلبانه و سلطه جويانه امارات به بحران آفريني در سوريه و تحريم و تهديد نظامي قطر منتهي نمي شود اين کشور با هدف اشغال جنوب يمن وضميمه کردن جزيره سقطري به امارات ، به قدرت رساندن منصور هادي رئيس جمهور مستعفي و فراري يمن را بهانه و از سه سال و نيم پيش به همراه عربستان به اين کشور حمله نظامي کرد که نتيجه آن کشتار هزاران غير نظامي و ويراني تمامي ساختارهاي اقتصادي اين کشور فقير شد. اکنون سازمانهاي حقوق بشري نيز اذعان مي کنند که امارات به همراه سعودي ها مرتکب جنايت جنگي در يمن شده است.
نکته ديگر اينکه کشورهايي چون امارات در منطقه، به دليل اينکه فاقد مولفه هاي قدرت هستند در طول چند سال گذشته با پا نهادن در جاي پاي بزرگان و بحران آفريني در ليبي، مصر ، تونس و سوريه و عراق و يمن به ابزار قدرت هاي بزرگ خارج از منطقه به ويژه امريکا تبديل شده اند و استفاده ابزاري امريکا از اين کشورها سبب شده تا بحران ها در منطقه ايجاد، طولاني و جان غيرنظاميان بيشتري با تهديد روبرو شود.
اين استفاده ابزاري امريکا از امارات يا عربستان را مي توان در سوريه به روشني مشاهده کرد آن هم زمانيکه اين کشورها پس از شکست توطئه براندازي به بشار اسد پيشنهاد مي کنند از ايران دور شود تا از او حمايت کنند.
روزنامه لوفيگارو روز يکشنبه نوشت عربستان سعودی و امارات عربی متحده آمادگی خود را برای کمک به بازسازی سوریه اعلام، اما برای این کار شرط کرده اند که ایران باید از سوریه خارج شود. انور قرقاش اکنون بايد پاسخ دهد که اگر به راستي وي نگران جان غير نظاميان است پس چرا از سوي ديگر کشورش تلاش مي کند حالا به بشار اسد نزديک شود؟
-----------------------------------------
رضا محمدمراد