بدهیهای فوتبال تمامی ندارد؛
مجوز حرفهای گری فوتبال آسیا زیرتیغ بدهی
۱۶ باشگاه لیگ برتر فوتبال ایران با تکمیل و ارسال مدارک خود در انتظار صدور مجوز حرفهای آسیا هستند، اما در این بین بدهیهای کلان سرخابیها و چند باشگاه دیگر دردسرساز شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ ممیزان مالی ای اف سی (AFC) (کنفدراسیون فوتبال آسیا) مهلتی برای همه باشگاههای بدهکار ایرانی تعیین کردند تا در این مدت وضعیت بدهیهای خود را روشن و با طلبکاران شان صلح کرده و یا بدهیهای شان را بپردازند. در این میان اعتراض چند بازیکن و مربی باشگاههای استقلال تهران و پرسپولیس مشکلاتی زیادی برای آنها به وجود آورد به طوریکه انباشت بدهیهای کلان این ۲ باشگاه حتی در مجامع بین المللی هم دردسرساز شد.
باشگاههای حرفهای باید استانداردهایی را رعایت کنند. بحث حقوقی و زیرساختها و در راس آن شفافیت و سلامت ورود و خروج مالی آنها مدنظر کنفدراسیون فوتبال آسیا است و، چون این ۲ باشگاه پرطرفدار ایرانی بدهی زیادی از سالهای قبل داشتند و اگر نتوانند آن را پرداخت کنند و یا با طلبکارانشان به صلح برسند، به ضررشان خواهد بود و ممکن است مجوز حرفهای و حضورشان در فصل بعدی لیگ قهرمانان آسیا به خطر بیافتد.
محسن خلیلی، پیام صادقیان و رضا نوروزی هفته گذشته با توافق بخش عمده طلب خود از باشگاه پرسپولیس را بخشیدند و محمدامین آرام طبع هم دیروز ۲۰۰ میلیون تومان طلبش را دریافت کرد تا تنها دغدغه سرخپوشان طلب ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان علی دایی و مسعود همامی حدود ۷۰۰ میلیون تومان باشد. استقلالیها هم به بازیکنان زیادی بدهی دارند که از جمله آنها آرش برهانی، امیرحسین صادقی، جواد نکونام، جپاروف و بدهی ۳۶۴ هزار دلار پروپیچ است.
تا پیش از این مجموع بدهیهای باشگاه استقلال که شامل بدهی مالیاتی، دارایی و بدهی به اشخاص است، ۱۱۸ میلیارد عنوان شده بود و پرسپولیسیها هم تقریبا ۲ برابر بدهی استقلال را داشتند. بدهی به اشخاص خارجی، بدهی به مربیان و بازیکنان داخلی از جمله آنها است، اما سنگینترین بدهی باشگاه پرسپولیس مربوط به بیمه، دارایی و اداره مالیات است و نیز بدهیهای متفرقه است که مجموع این بدهیها ۲۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان شده بود.
گفته میشود، سال گذشته ۶ باشگاه ایرانی مجوز حرفهای و ۲ باشگاه هم پروانه ملی را دریافت کرده اند و پیش بینی میشود این تعداد امسال به ۹ باشگاه برسد. البته صادر نشدن مجوز حرفهای ممکن است از جرایم سنگین مالی تا محرومیت و توبیخ برای باشگاههایی که موفق به دریافت مجوز نمیشوند، در پی داشته باشد.
با این حال طبق اعلام مسئول کمیته صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ، همه باشگاههای ایرانی در مهلت تعیین شده مدارک مربوطه را ارسال کرده اند و دپارتمان صدور مجوز حرفه ای، با دسته بندی و تکفیک مدارک نسبت به ممیزی اسناد و مستندات دریافتی از تمامی باشگاههای لیگ برتری شروع به راستی آزمایی و ممیزی کرده است. پس از اتمام این کار هم گزارشات ذیربط در قالب مستندات مربوطه و به تفکیک هر یک از باشگاهها در اختیار کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای قرار خواهد گرفت تا آرای کمیته مذکور به کنفدراسیون فوتبال آسیا منعکس شود و اقدامات لازم صورت پذیرد.