به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه نیلوفر حیدری مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با
بیان اینکه سبوس (جدار خارجی گندم) دارای مقادیر زیادی از ویتامینها است، افزود: به طور میانگین ویتامین، مواد معدنی و فیبر در نانهای سبوس دار ۲ برابر نانهای سفید است.
حیدری گفت: نانهای تهیه شده از آرد سبوس دار که رنگ تیره تری دارند مانند نان سنگک، نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند.
وی اظهار داشت: سبوس نان از یبوست پیشگیری میکند و علاوه بر این سبوس از مواد غذایی مورد نیاز باکتریهای روده است که علیه بیماریهای میکروبی روده عمل میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میسازد.
حیدری اضافه کرد: همچنین مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع میکنند.
او تاکید کرد نانهای تهیه شده از آرد سبوس دار نه تنها مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامینها و املاح را تامین میکند بلکه موجب کاهش روند شیوع چاقی و بیماریهای غیرواگیر بخصوص دیابت میشوند.
حیدری اضافه کرد: آرد سبوس دار صرفا در کارخانه آرد تولید میشود و اضافه کردن سبوس به آرد مصرفی در نانواییها صحیح نیست.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه غذای اصلی مردم کشورمان نان است، گفت: نان همواره در نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده است.
حیدری افزود: طبق نتایج بررسیهای انجام شده در ایران، متوسط مصرف نان حدود ۴۱۰ گرم در روز برای هر فرد است که ۴۰ درصد انرژی دریافتی روزانه را تامین میکند.
وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز مردم از نان تامین میشود و توجه به تهیه، تولید و عرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.
به گفته وی نانهایی که از آرد سبوس دار تهیه و با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین عمل آوری میشود و با حرارتی ملایم، یکنواخت و شعله غیرمستقیم میپزد، سالمترین نانها هستند.