پخش زنده
امروز: -
معاون سفیر کشورمان در عراق: حمله به کنسولگری ایران در بصره کار فرصت طلبها و سوء استفاده گران بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید موسی علیزاده طباطبایی در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: اتفاقات اخیر در بصره با سوء استفاده عده ای و در چارچوب توطئه طولانی نیم قرن اخیر برای ایجاد شکاف میان دو ملت ایران و عراق بود.
وی گفت: سرویس های جاسوسی خارجی با القای برخی شایعات در فضای مجازی در پی ایجاد اختلاف میان مردم دو کشور هستند.
علیزاده افزود: شاهد صادرات 7 میلیارد دلاری ایران به عراق هستیم و بخش زیادی از آن، صادرات خدمات فنی ـ مهندسی است.
وی گفت: دولت عراق از حادثه پیش آمده در بصره عذرخواهی کرد و رئیس جمهور و وزارت امور خارجه عراق هم در بیانیه های جداگانه ای از آنچه در این شهر اتفاق افتاد ابراز تأسف کردند.
علیزاده با بیان اینکه التهابات پس از انتخابات پارلمان عراق در برخی مناطق این کشور بویژه در استان های جنوبی همچنان ادامه دارد افزود: دو شب پیش از حمله به کنسولگری کشورمان در بصره تمامی اماکن دولتی در این شهر توسط عده ای آشوبگر به آتش کشیده بود.
معاون سفیر کشورمان در عراق گفت: آنکه بیش از همه در جریان حمله به کنسولگری ایران در بصره آسیب دید خود مردم عراق بودند زیرا گذرنامه های بیماران و زائران عراقی که برای صدور روادید در کنسولگری کشورمان بود به آتش کشیده شد.
وی افزود: با وجود برخی خسارات مادی در حمله به کنسولگری ایران در بصره هیچکدام از کارکنان آسیب ندیدند.
سفیر سابق کشورمان در سوریه هم در این برنامه گفت: با وجود روشن بودن توطئه ها برای اختلاف افکنی میان دو ملت عراق و ایران نباید واقعیت های موجود در بصره و عراق را نادیده بگیریم و به سادگی از کنار آنها عبور کنیم.
محمدرضا رئوف شیبانی افزود: به عنوان کشور دوست و برادر باید واقعیت های موجود در عراق را ببینیم و نسبت به آنها حساس باشیم.
وی با اشاره به برگزاری موفق اجلاس تهران با حضور سران ایران، روسیه و ترکیه گفت: همکاری مشترک سه جانبه در قبال سوریه کارکردهای خود را در این سال ها نشان داده است.
شیبانی افزود: اگرچه اختلافاتی در موضوع مسائل میدانی در این نشست وجود داشت اما آنچه مشخص بود اجماع میان سران سه کشور در قبال مسئله سوریه بود.
وی تصریح کرد: آمریکایی ها قطعاً بازی را در سوریه باخته اند، با این حال آنان دست بسته نخواهند ماند و تلاش می کنند تا از روند موجود در سوریه جلوگیری کنند.
شیبانی افزود: اشغال بخشی از سوریه، ارتباط با برخی گروه های سیاسی معارض و تعدادی از گروه های تروریستی و برنامه ریزی برای آینده سوریه از جمله اقدامات آمریکا در این کشور است.
یک کارشناس مسائل غرب آسیا در این برنامه گفت: مسائل اجتماعی و معیشتی در کنار بستر سیاسی از جمله عوامل شکل گیری اتفاقات اخیر در بصره است.
سعدالله زارعی افزود: عراق در آستانه انتخاب نخست وزیر جدید است و بسیاری از طرف ها درصددند در این کار نقش داشته باشند.
وی گفت: تعدادی از افرادی که در جریان اغتشاشات در بصره بازداشت شدند به سازمان دهی بودن اقداماتشان و نقش عربستان اعتراف کرده اند.
زارعی همچنین افزود: ارتش سوریه در عملیات حمله به ادلب نقش محوری دارد و بر مقابله با تروریست ها در این استان تمرکز کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: روند پاکسازی تروریست ها از استان ادلب دستکم 5 ـ 6 ماه به طول می انجامد.
زارعی افزود: ارتش سوریه در حمله به ادلب ملاحظات انسانی هم دارد و به خاطر همین مسئله چند معبر امن را در این جنوب استان باز کرده است تا مردم از آنجا خارج شوند.
وی تصریح کرد: با پاکسازی ادلب وضعیت کمتر از 10 درصد از خاک سوریه که هم اکنون در اشغال آمریکا و ترکیه است باید مشخص شود.
دبیرکل حزب وطن ترکیه هم در این برنامه گفت: اعلام آتش بس در ادلب سوریه اشتباه است و نتایج بدی به همراه خواهد داشت.
دورغو پرینجیک افزود: ارتش سوریه باید در تمام این کشور کنترل داشته باشد و حاکمیت را در سراسر سوریه اعمال کند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا در سوریه دست به اشغالگری زده است گفت: آمریکا می خواهد تحت لوای ایجاد کردستان بزرگ اسرائیل بزرگ را تشکیل دهد و به همین خاطر است که از همه گروه های تروریستی در منطقه حمایت می کند.