رویارویی عربستان و امارات با انصار الله یا سازمان ملل و اتحادیه اروپا؟
ائتلاف متجاوز عربستان و امارات تلاش های سومین نماینده سازمان ملل متحد در امور حل بحران یمن را نیز به شکست کشاندند و مانع حضور نمایندگان کمیته های مردمی به رهبری انصار الله در نشست ژنو شدند.
همچنانکه از قبل نیز پیش بینی می شد ائتلاف متجاوز عربستان و امارات تلاش های سومین نماینده سازمان ملل متحد در امور حل بحران یمن را نیز به شکست کشاندند و مانع از این شدند که نمایندگان کمیته های مردمی به رهبری انصار الله برای شرکت در نشست ژنو از صنعا خارج شوند.
این نشست قرار بود روز پنج شنبه برگزار شود که با یک روز تاخیر به روز جمعه موکول و در نهایت خبر لغو آن امروز شنبه از سوی نماینده سازمان ملل اعلام شد. این اقدام عربستان و امارات یکبار دیگر این واقعیت را به اثبات رساند که آنها به هیچ وجه در پی حل بحران یمن آن هم به طریق سیاسی نیستند و تنها به فکر تجزیه این کشور به هر طریق ممکن هستند.
همین طمع و چشمداشت ارضی موجب شده است که عربستان و امارات تلاش های نمایندگان سازمان ملل شامل جمال بن عمر ، اسماعیل ولد شیخ احمد و مارتین گریفیتس را یکی پس از دیگری به شکست بکشانند و حتی برای خرید فرصت، آنها را وادار به استعفاء کنند که این کار در مورد دو نماینده قبلی اتفاق افتاده و امکان دارد در مورد مارتین گریفیتس نیز تکرار شود.
در واقع دست عربستان و امارات برای مجامع بین المللی رو شده است و به همین دلیل در آستانه نشست ژنو شورای حقوق بشر سازمان ملل یک گزارش 43 صفحه ای درباره جنگ یمن منتشر کرد که در آن برای اولین بار به ارتکاب جنایات جنگی از سوی این کشور متجاوز اشاره و تصریح شده است. انتشار این گزارش با این هدف همراه بود که نقش اهرم فشار را برای این دو کشور متجاوز ایفاء کند اما ظاهرا تاثیر گذار نبوده است .
علت بی اثربودن گزارش حقوق بشر آن است که پشت ائتلاف متجاوز به راستگرایان صهیونیستی و امریکایی گرم است که اکنون قدرت را در تل آویو و امریکا در کنترل دارند حال آنکه انتشار گزارش های جدید حقوق بشری بیشتر از سوی کشورهای اروپایی و غیر اروپایی و سازمان ملل حمایت و پشتیبانی می شود.
راستگرایان صهیونیستی و امریکایی که طرح موسوم به معامله قرن را برای قربانی کردن فلسطین و حذف آن از نقشه در دستور کار دارند نه تنها مایل به حل هیچ یک از بحران های خاورمیانه نیستند بلکه در پی ایجاد بحران های جدید هستند و در این راستا ائتلاف متجاوز سعودی و اماراتی را نیز به استمرار جنگ در یمن تشویق و سعی می کنند آنها را به آینده جنگ امیدوار سازند.
به همین دلیل است که بعد از سفر جان بولتون مشاور راستگرای ترامپ به فلسطین اشغالی، امریکا تمام توافقات قبلی خود با روسیه درباره سوریه را نیز زیر پاگذاشت و روسیه را بر آن داشت که با بازگرداندن ناوگان نظامی خود به سواحل سوریه تمام تحرکات امریکا و همپیمانانش را به شدت تحت نظر بگیرد و آن را رصد کند. از این منظر مشخص می شود که بخشی از عوامل تطویل بحران و جنگ یمن به چشمداشت ارضی ائتلاف متجاوز عربستان و امارات و بخش دیگر آن از سیاست های نظامیگرانه راستگرایان حاکم بر تل آویو و کاخ سفید ناشی می شود .
-----------------------------------------
احمد کاظم زاده