پخش زنده
امروز: -
وزیر جهادکشاورزی از ابلاغ دستورالعمل الگوی کشت در آینده خیلی نزدیک خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی در ششمین همایش سراسری زراعت با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف آب با تاکید بر افزایش تولید از اولویت های وزارت جهادکشاورزی است، گفت: توسعه کشت نشاء از مهمترین محورهای الگوی کشت است و نباید در اجرای این طرح و تولید نشاء محدودیتی داشته باشیم.
وی افزود: تولید نشاء فقط به نشاء محصولات سبزی و صیفی و جالیزی محدود نمی شود بلکه در آینده نزدیک تولید و کشت نشاء ذرت دانه ای و دانه های روغنی نیز انجام می شود.
وزیر جهاد کشاورزی درباره تاثیر اصلاح بذر در افزایش تولید گفت: در اصلاح بذر سرمایه گذاری قابل توجهی شده است به طوری که در گندم شاهدیم ، باوجود کاهش منابع آبی و روان آبها سه سال متوالی خودکفایی در تولید اتفاق افتاد.
حجتی افزود: در توسعه مکانیزاسیون از پاییز سال 92 تاکنون پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشتیم اما سرعت اجرای طرح ها در مقایسه با توسعه و پیشرفت دانش فنی روز قابل توجه نیست باید سرعت توسعه افزایش یابد.
وی گفت: در بخش توسعه شبکه های نوین آبیاری هنوز به طرح های هوشمندسازی و توسعه آبیاری زیرسطحی نرسیدیم و در ابتدای کار هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: براساس گزارش های موجود فقط 60 هزار هکتار از اراضی گندم تحت پوشش روش آبیاری نواری است که عدد بسیار کمی است.
حجتی از اجرای روش های جدید آبیاری در گلخانه ها خبرداد و گفت: با استفاده از روش های جدید می توانیم آب باران و رطوبت موجود در گلخانه را جمع آوری و در آبیاری استفاده کنیم و برای اجرای این طرح فقط به اراده نیازمندیم.
وی بر توسعه کشاورزی حفاظتی به عنوان یکی از محورهای الگوی کشت تاکید کرد و افزود: با حفظ بقایای محصول پس از برداشت رطوبت مورد نیاز خاک حفظ و در اختیار محصول بعدی قرار می گیرد و با این روش تعداد دوره آبیاری مدیریت خواهد شد.
انتقاد وزیرجهادکشاورزی از عملکرد شرکت های پتروشیمی
وزیرجهاد کشاورزی از عملکرد شرکت های پتروشیمی در تامین کود اوره و تخصیص سهم بخش کشاورزی انتقاد کرد.
محمود حجتی با تاکید بر اینکه مسئولان باید در بخش تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان پیگیر و حساس باشند، گفت: به علت صادرات کود اوره در یکی دو ماه اخیر تامین این نهاده با چالش مواجه شده است و شرکت های پتروشیمی این نهاده را صادر کردند و به کشاورزان کود ندادند.
وی افزود: مسئولان جهاد کشاورزی بدانید که تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان با تلفن و نامه تامین نمی شود و این موضوع باید حضوری و حساسیت پیگیری شود.
وزیرجهادکشاورزی گفت: براساس گزارش ها دو میلیون و 500 هزار تن کود اوره صادر شده است درحالی که باید سهم بخش کشاورزی تامین می شد.
حجتی از اختصاص ارز دولتی در زمینه تامین نهاده جو، ذرت و کنجاله سویا برای بخش دام و طیور خبرداد و افزود: این نهاده ها با قیمت دولتی در اختیار سازمان های جهاد کشاورزی است و مسئولان موظفند بر توزیع و عرضه نهاده ها با قیمت های دولتی نظارت کنند.
وی تصریح کرد: اگر قرار است کنجاله سویا با قیمت 2300 تومان در اختیار مرغدار قرار گیرد مسئولان نظارت کنند تا این نهاده دقیقا با همین قیمت به دست مرغدار برسد و این مسئله را روزانه رصد کنند.
وزیرجهادکشاورزی خطاب به مدیران و معاونان خود گفت: برای مدیریت و جلوگیری از تاثیر فضای ملتهب فعلی در قیمت کالاهای اساسی وقت بگذارند و باید فوق العاده مراقب باشید تا این وضعیت آرام از کنترل خارج نشود.
حجتی افزود: ذخایر کالاهای اساسی بسیار مناسب است و منابع ارزی نیز به اندازه لازم و کافی در اختیار است.
در پایان این مراسم با اهدای لوح و تندیس از تلاش 20 نفر از کشاورزان و مدیران نمونه قدردانی شد.
طلب گندمکاران تا هفته آینده تسویه می شود
وزیر جهادکشاورزی گفت: پول گندمکاران تا هفته آینده به طور کامل پرداخت می شود.
محمود حجتی در حاشیه ششمین همایش زراعت که به مناسبت آغاز سال زراعی جدید برگزار شد در مصاحبه با خبرنگاران افزود: حدود 2 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکتی در تابلوی بورس عرضه شده است که در این هفته به کشاورزان پرداخت می شود و مابقی نیز تا هفته آینده به طور کامل تسویه خواهد شد.
وی همچنین درباره قیمت انواع میوه گفت: دولت هیچ زمانی در زمینه قیمت میوه دخالت نداشته است و افزایش قیمت انواع سردرختی ها مانند هلو، گیلاس و گردو به علت خسارت سرمازدگی بوده است.
وزیرجهاد کشاورزی میزان خسارت سرمازدگی را 11 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: شرایط تولید میوه های پاییزه در وضعیت خوبی است.
حجتی همچنین از ابلاغ برنامه الگوی کشت در اواخر فصل پاییز خبر داد و گفت: محورهای مختلف این برنامه تهیه، تدوین و بررسی شده است و برای اجرا در سراسر کشور ابلاغ می شود.
وی درباره اعلام قیمت خرید تضمینی گندم افزود: قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی مردادماه به شورای عالی اقتصاد ابلاغ شد و تاکنون دو جلسه کارشناسی برای بررسی این قیمت برگزار شده است و وزارتخانه نیز برای تصویب این پیشنهاد در شورای عالی اقتصاد موضوع را پیگیری می کند.