پخش زنده
امروز: -
وزیر راه: ایران در سال ۲۰۱۷ با حمل ۱۹ میلیون تن بار با بهره گیری از ۲۳۸ کشتی، بیست و یکمین کشور جهان در این صنعت شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ عباس آخوندی در مراسم روز جهانی دریانوردی با اشاره به اینکه صنعت دریانوردی یکی از اشتغالزاترین صنایع جهان است افزود: ایران با سابقه 2500 ساله در صنعت دریانوردی، 5 هزارکیلومتر سواحل دریایی در خلیج فارس،دریای عمان و خزر، 15 جزیره و 90 بندر تجاری و صیادی نقش مهمی در صنعت دریایی ایفا می کند.
وی خلیج فارس را با عبور 12 هزار کشتی اقیانوس پیما از تنگه هرمز یکی از پرترافیک ترین گذرگاه های دریایی جهان دانست و گفت: کشور ما با 6میلیون و 583 هزارتن ظرفیت حمل و نقل دریایی زیر پرچم رتبه 31 جهان را به خود اختصاص داده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فعالیت 11هزار شناور غیر کنوانسیونی در دریای عمان و دریاچه خزر ادامه داد: صنعت کشتی سازی با انجام فعالیتهای مرتبط از جمله بازیافت کشتی سازی، تعمیرات کشتی، خدمات بندری، ثبت کشتی ها و تامین نیرو نقش موثری در ریشه کن کردن فقر ایفا می کند.
آخوندی حمل و نقل دریایی را به صرفه ترین شیوه حمل ونقل کالا و مواد خام در حجم بالا دانست و گفت: کل کالای حمل شده دریایی در سال 2017 معادل 10.3میلیارد تن در جهان بوده است که با توجه به این رقم سهم کشتی ها به 90 درصد کل تجارت جهانی می رسد.
وی با اشاره به سهم عمده حمل و نقل نفت و مشتقات نفتی از طریق دریا افزود: 60 درصد نفت و مواد نفتی از طریق دریا حمل می شود که 99.99 درصد آن ایمن تحویل مقصد داده می شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ناوگان تجاری ایران با 6.5 میلیون تن ظرفیت ناخالص رتبه 31 جهان را دارد ادامه داد: ناوگان نفت کش ایران بزرگترین ناوگان در خاورمیانه است.
آخوندی با اشاره به نقاط ضعف کشور در صنعت دریانوردی گفت: ضعف در اشاعه فرهنگ دریانوردی در کشور، نظام مدیریتی غیرروزآمد با نگاه سنتی و بدون توجه به تحولات ساختاری صورت گرفته، بروز مشکل در صنعت دریانوردی که منجر به کاهش رغبت جوانان به کار دریانوردی میشود و وجود موانع قانونی و اجرایی برای حضور هر چه بیشتر بخش خصوصی، از جمله نقاط ضعف ما در این صنعت محسوب میشود.