پخش زنده
امروز: -
دهمین نمایشگاه بین المللی کف پوش، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته امروز با مشارکت صدها شرکت تولیدکننده داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ در این نمایشگاه که با حضور مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت، مقامات اتاق بازرگانی ایران و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گشایش یافت بیش از 120 شرکت داخلی و خارجی از ایران و کشورهای ترکیه، چین و تایوان نوین ترین تولیدات خود را در معرض علاقه مندان قرار می دهند.
در این نمایشگاه فرش های ضدلک، ضدمیکروب و فرش های با عرض بلند که در کارخانه های ایرانی تولید شده برای نخستین بار به نمایش عموم گذاشته می شود، همچنین معرفی فرش آنتی باکتریال صددرصد آکریلیک از دیگر برنامه های ویژه این نمایشگاه است.
دهمین نمایشگاه بین المللی کف پوش، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته در فضایی به مساحت بیش از 32 هزار مترمربع و در سالن های 6، 7، 8، 9، 10، 11، 25aو 27 و همچنین فضای باز محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
داود کاشفی فرد رئیس ستاد اجرایی دهمین نمایشگاه بین المللی کف پوش، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته گفت: در این نمایشگاه انواع فرش های ماشینی، صنایع و تجهیزات وابسته، واحدهای تولیدکنندگان نخ، انواع پارکت، واحدهای طراحی فرش، دستگاه های خط تولید، انواع کف پوش، موکت، قطعات و ماشین آلات مربوطه، مواداولیه و همچنین نوآوری در عرضه تولید و خدمات این حوزه به نمایش گذاشته می شود.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره و کارگاه های آموزشی طراحی فرش ماشینی، بازیافت فرش و کف پوش، نخ فرش و مواداولیه، برگزاری نشست هم اندیشی روسای اتحادیه ها و هماهنگی برای حضور دو هیئت تجاری و بازرگانی خارجی برخی از برنامه های جانبی دهمین نمایشگاه بین المللی کف پوش، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته است.
کاشفی فرد همچنین افزایش بهره وری تولید، توجه به توسعه این صنعت، یافتن بازارهای جدید صادراتی، افزایش صادرات، آشنایی با نوین ترین صنایع و تجهیزات صنعت فرش ماشینی، موکت و کف پوش در جهان، اشتغالزایی، توجه مسئولان به این صنعت و افزایش و بالارفتن سطح اطلاعات و دانش عمومی، علمی و فنی بازدیدکنندگان را مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه بیان کرد.
گفتنی است صنعت فرش ماشینی یکی از صنایع تاثیرگذار در صنعت نساجی کشور است که درسال های اخیر رشد و توسعه مناسبی داشته و تنها در منطقه کاشان، آران و بیدگل بیش از هزار واحد تولیدکننده فرش ماشینی ایجاد و این منطقه را به قطب تولید این محصول در کشور و حتی منطقه تبدیل کرده است.
صنعت فرش ماشینی حدود 50 درصد از ارزش صادرات سالیانه صنایع نساجی را به خود اختصاص داده و علاوه بر اشتغال زایی مناسبی که در کشور ایجاد کرده، سالانه حدود 350 میلیون دلار ارزآوری به همراه دارد.
ظرفیت نصب شده صنعت فرش ماشینی در کشور بالغ بر 120 میلیون مترمربع است و تولید سالیانه آن به 80 میلیون مترمربع می رسد که حدود 50 میلیون مترمربع آن در داخل کشور مصرف می شود. به عبارت دیگر، مصرف سرانه فرش ماشینی در کشور حدود 2،3 مترمربع است و مازاد آن نیز به بازارهای جهانی صادر می شود که در صورت تامین نقدینگی مورد نیاز و تسهیل تجارت خارجی، امکان تولید سالانه تا مرز 100 میلیون مترمربع و صادرات 50 میلیون مترمربع دور از ذهن نیست.
دهمین نمایشگاه بین المللی کف پوش، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته از امروز تا 18 شهریورماه هر روز از ساعت 10 تا 18 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آماده بازدید علاقه مندان است.
صادرات فرش ماشینی 60درصد نسبت به پارسال افزایش دارد
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات فرش ماشینی در 4 ماهه نخست امسال 60 درصد نسبت به زمان مشابه پارسال افزایش داشته است.
افسانه محرابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: پارسال 97 میلیون دلار در 4 ماه نخست سال صادرات فرش ماشینی داشتیم که این رقم در زمان مشابه امسال به 152 میلیون دلار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه فرش ماشینی رتبه هفتم دنیا را دریافت کردیم و پارسال 380 میلیون دلار صادرات داشتیم ، افزود: در حال حاضر 996 واحد تولیدی فرش ماشینی در کشور فعال است.
محرابی اضافه کرد: 865 واحد تولیدی فرش ماشینی در آران و بیدگل و کاشان فعالیت می کنند که در واقع 86 درصد این صنعت در استان اصفهان فعال است و استان های یزد، مازندران، خراسان رضوی و آذربایجان در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی افزود: 28 هزار نفر در صنعت فرش ماشینی مشغول بکار هستند که 18 هزار نفر آن در استان اصفهان مشغولند.
محرابی افزود: ترکیه و چین رقبای اصلی ما در صنعت فرش ماشینی است که صادرات خوبی نیز به کشور چین یکی از رقبای ما در صنعت فرش ماشینی داشتیم.
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه صنعت فرش ماشینی از نظر فناوری و طراحی در دنیا به روز هستیم.
وی تاکید کرد: 65 تا 70 درصد مواد اولیه این صنعت وارد می شود و چون 50 هزار تُن از پلی اکریل بیشتر در داخل تولید و تامین می شد در حال حاضر از سه کشور ترکیه، آلمان و چین وارد می کنیم.
ارزش صادرات فرش ماشینی امسال به 500 میلیون دلار می رسد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت تولید کشور در بخش صنعت فرش ماشینی، سالانه حدود 120 میلیون متر مربع است که حدود 80 میلیون مترمربع آن تولید می شود.
عباس قبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ افزود: 50 میلیون مترمربع از تولیدات فرش ماشینی در داخل کشور استفاده می شود و بقیه آن به سایر کشورها صادر می کند.
وی با اشاره به اینکه صنعت فرش ماشینی یکی از صنایع ارزآور است که خیلی به آن توجه نمی شود افزود: در دنیا در زمینه این صنعت حرفی برای گفتن داریم به گونه ای که پارسال 350 میلیون دلار ارزش صادرات فرش ماشینی بوده است که امیدواریم امسال این رقم به 500 میلیون دلار برسد.
رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: 100 شرکت داخلی و خارجی در دهمین نمایشگاه بین المللی موکت، پارکت و فرش ماشینی حضور دارند و دو شرکت از ترکیه و تایوان نیز در این نمایشگاه شرکت کردند.
وی تاکید کرد: این نمایشگاه فردا جمعه 16 شهریور به دلیل اعمال محدودیت های ترافیکی تعطیل است و به جای آن دوشنبه آخرین روز برگزاری این نمایشگاه 4 روزه موکت، پارکت و فرش ماشینی است.
قبادی در ادامه تاکید کرد: در تخصیص ارز و ورود مواد اولیه برای تولید فرش ماشینی، مشکلاتی وجود دارد که تولیدکنندگان از آن گله دارند.
وی گفت: ایران در زمینه تولید فرش ماشینی جزو چند کشور اول دنیاست که از نظر نقشه، طراحی و کیفیت کار بسیار فوق العاده است و نباید به دلیل یک سری بروکراسی اداری این صنعت با چالش مواجه شود.