پخش زنده
امروز: -
هر ساله با نزدیک شدن به مهر ماه، شاهد کوچ عشایر از ارتفاعات زیبای رشته کوهای زاگرس تا سواحل خلیج فارس می باشیم .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خوزستان ،كمبود امكانات و معلم، راه های سخت گذر و طولانی در ارتفاعات ، نبود وسایل گرمایشی ، بيسوادي و كم سوادي والدین دانش آموزان و ترك تحصيل دانش آموزان در مقطع ابتدايي و راهنمايي از مهم ترين چالش هاي تحصیل در این مناطق عشايري می باشد که هر ساله دانش آموزان عشایری را با مشکلاتی مواجه می کند.
به گفته مدیر آموزش و پرورش عشایر خوزستان امسال 16 هزار نفر دانش آموز در مدارس عشایری استان تحصیل می کنند که 2 هزار نفر آن را نوآموزان پیش دبستانی تشکیل می دهد .
حمید قنبری می گوید این دانش آموزان امسال در 650 مدرسه ثابت و سیار و 14 منطقه عشایری تحصیل می کنند که خوزستان را به لحاظ جمعیت دانش آموزان عشایری در جایگاه سوم کشور قرار داده است .
وی می گوید : متاسفانه پنجاه درصد از مدارس عشایری استان فرسوده، غیر استاندارد و خطرآفرین هستند به طوری که با وقوع یک زلزله 3 ریشتری فاجعهای رخ خواهد داد .
او به کمک های دفتر مقام معظم رهبری به ارزش 6 میلیارد ریال به مناطق عشایری خوزستان و کار جهادی جهادگران سازندگی اشاره می کند و می گوید به همت این جهادگران بیش از 20 مدرسه در مکانهای سخت گذر بازسازی و ایمن سازی شده است که امید داریم با همت خیران هم امسال بتوانیم بیش از 100 مدرسه دیگر را برای این دانش آموزان بهسازی نماییم .
آقای سامان رمضانی از معلمان فداکار و جوان عشایری است ، او سال تحصیلی گذشته با وجود شکستگی پای خود در راه سخت گذر منطقه دورافتاده کنگرو اندیکا در محل خدمت حضور می یافت و به علم آموزی کودکان عشایری ادامه می داد به گفته وی در حال حاضر 145 مدرسه چادری در مناطق عشایری داریم که همچنان برای برقراری مدارس بیشتر نیاز به چادر هست .
کارشناس تجهیزات آموزش و پرورش عشایر خوزستان هم می گوید: امسال علاوه بر تکمیل تجهیزات آموزشی برای مدارس کمتر برخوردار تعدادی از آنها را نیز مرمت و بازسازی کردیم و 88 مدرسه کانکسی ، 30 مدرسه کپری ، 50 مدرسه استجاری و 110 مدرسه 2 نوبته آماده ورود دانش آموزان می باشد .
در مناطق عشایری ،ظاهرا مشکلات به تجهیزات و وسایل آموزشی پسنده نکرده و معلمان هم از این مشکلات بی نصیب نمانده اند، آن طور که مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان می گوید : در مناطق عشایری معلمانی هستند که 3 تا 6 ماه خانواده و فرزندان خود را به علت صعب العبور بودن منطقه نمی بینند و این معلمان نه تنها از امتیازات ویژه ای برخوردار نیستند، بلکه مشکلات خاص خودشان را دارند.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان می گوید : به منظور رفع مشکلات معلمان عشایری در نظر داریم معلمان جدیدی که جذب شده را جایگزین معلمان با سابقه عشایر مناطق سخت گذر کنیم تا مقداری از سختی های این زحمتکشان کاسته شود.
به گفته محمد تقی زاده امسال بیش از 400 معلم حق التدریسی به بدنه آموزش و پرورش عشایری تزریق شده تا سطح کیفی تعلیم در این مناطق بالا بیاید و سعی شده معلمان از خود بومیان محل انتخاب شوند تا رفت و شد آنها در مناطق سخت گذر کمتر باشد.
به هر حال آنچه ضروری به نظر می رسد تلاش برای رفع مشکلات و موانع و آموزش فرزندان عشایری می باشد که باید از سوی نیکوکاران و دولت دوچندان شود تا فرزندان ایران زمین در مناطق عشایری که در میانشان دانش آموزان مستعد و نخبه هم کم نیستند، شناسایی و آموزش داده شوند. چرا که فردای کشور را همین دانش آموزان می سازند.
* محمد رستگار