به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان طی یک سفر سه روزه در ایران گفت، ایران از طریق سیاست های ترقی خواهانه اش درباره مهاجران به ایجاد یک الگوی جهانی ادامه می دهد، اما این کشور برای میزبانی از یکی از بزرگترین جمعیت مهاجران در دنیا به حمایت بیشتری نیاز دارد.
ایران میزبان یک میلیون مهاجر ثبت شده است که اکثریت آنها از افغانستان هستند. کمیسر عالی سازمان مللل سیاست های سخاوتمندانه ایران را شناسایی کرده است که در جهت گنجاندن مهاجران در خدمات ملی و اقتصاد قرار گرفته است و دسترسی به برنامه بیمه سلامت ملی و صدور مجوز به کار در طیف وسیعی از مشاغل از جمله این خدمات است. همچنین از سال 2015، در اقدامی خلاقانه، تمامی کودکان افغانستانی بدون توجه به وضعیت آنها به تحصیلات ابتدایی و متوسطه دسترسی پیدا کرده اند.
گرندی در سفر خود در تهران با مقامات دولتی از جمله با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و همچنین احمد محمدی فر، مدیرکل اتباع وزارت کشور ایران دیدار کرد. وی در این دیدارها تعهد کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان را نسبت به حمایت از تلاش های ایران در مهیا کردن محافظت و یافتن راه حل برای مهاجران افغان ابراز کرد. سفر گرندی به ایران بخشی از سفر او به سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان است تا به شرایط مهاجران افغان رسیدگی کند.
وی همچنین به شهر مشهد که دومین شهر پرجمعیت مهاجران افغان است، سفر کرد تا با فرماندار این شهر دیدار کند. گرندی در این شهر همچنین از آموزشگاهی برای مهاجران و یک بیمارستان خیریه دولتی که برای افغان ها خدمات دیالیز کلیه انجام می دهد، دیدن می کند.
جدا از مهاجران ثبت شده، دولت ایران همچنین تخمین زده است که 1.5 میلیون تا دو میلیون مهاجر افغان ثبت نشده در ایران حضور دارند. طی سال گذشته، اقدامات قابل توجهی اتخاذ شده است تا این گروه از مهاجران شناسایی و حضور آنها ثبت شود.
گرندی در دیدار با جامعه دیپلماتیک ایران در تهران گفت: در زمانی که ایران با فشارهای اقتصادی روبرو است، مهاجران به حمایت بیشتری نیاز دارند. با میزبانی از تقریبا یک میلیون مهاجر و تلاش برای رسیدگی به مهاجران ثبت نشده، دولت ایران مشارکت مهمی در مدیریت جریان های جمعیتی در منطقه و فراتر از آن دارد که باید از آن حمایت شود.
وی افزود، در حالی که شرایط امنیتی ناپایدار در افغانستان در حال حاضر باعث می شود که شمار بسیاری از ایران باز نگردند، شماری از مهاجران درخواست حمایت می کنند تا در افغانستان شغلی پیدا کرده یا تجارتی را آغاز کنند. «این نشانه ای از این است که مردم به آینده بلند مدت خود با امید نگاه می کنند. ما نباید فراموش کنیم که راه حل مورد نظر در افغانستان قرار دارد.»
گرندی تاکید کرد: «این جامعه ای از مهاجران است که مدت ها اینجا حضور دارند، برخی از آنها دهها سال است که اینجا زندگی کرده اند و برخی از آنها اینجا متولد شده اند. پتانسیل کارآفرینی فراوانی در این جامعه وجود دارد.»
مقام سازمان ملل گفت: چالش مورد نظر این است که مطمئن شویم ایران توسط جامعه جهانی حمایت و کمک مالی می شود تا بتواند به این راه ادامه دهد. ایران از زمان آغاز پذیرش افغان ها در سال 1979، 39 سال است که شرایط مهاجری را تجربه کرده است.»