پخش زنده
امروز: -
اروپا با حمايت از تروريست در سوريه علاوه بر تقویت موضع شورشیان سوري در پي بالا بردن ضریب امنیت در اتحاديه اروپا بودند.
کشورهای اروپایی- همسو با آمریکا و رژیم صهیونیستی - از آغاز بحران در سوریه، از مخالفان و شورشیان در این کشور حمایت و برای تقویت آنها نيز تروریست ها را سازماندهی و تجهیز و به سوریه گسیل کردند. البته اروپا یی ها یک خدمت دیگه هم به جریان تروریستی در سوریه کردند.
تعداد زیادی از تروریست های فعال در سوریه، اروپایی یا شهروندان غیر اروپایی ساکن در اروپا بوده اند. هنگام به راه افتادن موج تقویت تروریست در سوریه مرزهای اروپایی برای شهروندانی که به لحاظ روانی و توانایی مستعد اقدامات و عملیات تروریستی بوده اند، گشوده شد و حتی به صورت سیستماتیک آنها تشویق و به سفر سوریه هدایت شدند.
حتی در آن زمان گفته می شود که در برخی از این کشورها - مانند انگلیس - برای جذب این گونه افراد به گروه های ترویستی فعال در سوریه، رسما در بیلبردهای شهری تبلیغات صورت می گرفت.
اروپایی ها با این اقدام علاوه بر تقویت موضع شورشیان در برابر ارتش سوریه هدف ديگري نيز داشتند که عبارت بود از: «خروج افراد مستعد اقدامات تروریستی از مرزهاي اتحاديه اروپا و بالا بردن ضریب امنیت در اين اتحاديه». اين سياست در آمريکا و متحدان منطقه اي آمريکا نيز دنبال ميشد.
اما گذر زمان نشان داد این تنها یک سیاست بسیار کوته بینانه بوده است، زیرا اروپا با این سیاست گرفتار یک بحران زود هنگام و بسیار بزرگ تر شد، یعنی «بحران مهاجرت».
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در تحلیلی درباره بحران مهاجران در اروپا نوشت سه سال بعد از آغاز هجوم پناهجویان به کشورهای اروپایی بحران مهاجران اروپا را بی ثبات کرده است.
بر اساس این گزارش سه سال پیش در روز چهارم سپتامبر 2015 آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای بازکردن مرزهای کشورش به روی ده ها هزار نفر از پناهجویانی که از خاورمیانه و از طریق مرزهای بالکان می آمدند تحسین و به "مادر ترزا" تشبیه شد. اما امروز تصاویر راست گرایان افراطی که در خیابان های کمنیتس Chemnitz با سلام هیتلری خارجی ها را فراری می دهند، صفحه اول روزنامه ها را پر می کند.
بنابراین گزارش این تضاد چشمگیر که از تغییرات گسترده نه تنها در آلمان بلکه در سراسر اروپا حکایت می کند با "بحران پناهجویان" که از سال 2015 با ورود بیش از سه میلیون نفر از آنها به اروپا آغاز شد، در اتحادیه اروپا خود را نشان می دهد.
ایوان کراستف، کارشناس علوم سیاسی بلغارستانی در مصاحبه ای که اخیرا با روزنامه دی ولت داشت اعلام کرد از همه بحران هایی که اتحادیه اروپا به خود دیده است، از بحران یورو گرفته تا بحران اوکراین، بحران پناهجویان "شدیدتر و حل نشده است". وی افزود بحران پناهجویان به بحران عظیمی در اروپای غربی و شرقی دامن زده است و نقطه عطفی محافظه کارانه با گرایش هایی همراه با بازگشت ملی گرایی در فضایی از "هراس جمعیت شناختی" در اروپا به وجود آورده است.
بعد از رای به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در همه پرسی که مسئله مهاجرت در آن بسیار تاثیر گذار بود، انگلیس آماده می شود اتحادیه اروپا را ترک کند، ایتالیا نخستین دولت پوپولیستی اروپای غربی را انتخاب کرده، در همه کشورهای اروپایی جنبش های ضد مهاجران به وجود آمده و به نظر می رسد آنگلا مرکل بسیار تضعیف شده است.
البته جنبش پوپوليستي و ضد اتحاديه اي تنها محدود به مرزهاي اروپا نشد و آمريکا را نيز فرا گرفت و پديده ترامپ مهمترين جلوه اين جنبش است.
تحلیل گر روزنامه آلمانی زودویچه زایتونگ می گوید مسئله مهاجران "آنگلا مرکل را برای بخشی از مردم آلمان به مترسکی تبدیل کرده و تقریبا این مسئله به بهای سمت وی تمام شده است".
صدراعظم آلمان همیشه تاکید می کند به علل بشردوستانه از تصمیم چهارم دسامبر 2015 خود که شمار زیادی از جنگ سوریه گریخته بودند، متاسف نیست. اما برخی گزارش ها حاکی از این است که نیاز این کشورها به نیروی کار در ابتدا مهمترین انگیزه آنها برای جذب مهاجران بوده است.
-----------------------------------
عبدالرضا خلیلی