رئیس فدراسیون بسکتبال:
همه چیز با رفتن نسل طلایی از بین نمیرود
رئیس فدراسیون بسکتبال از عملکرد تیم ملی در بازیهای آسیایی راضی است و میگوید: اینطور نیست که با رفتن نسل طلایی، همه چیز از بین برود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ رامین طباطبایی رئیس فدارسیون بسکتبال از عملکرد تیم ملی در بازیهای آسیایی جاکارتا راضی است و بر ادامه همکاری با کادرفنی فعلی تاکید دارد. طباطبایی در گفتگویی تلفنی به سوالات خبرنگار ما درباره بازیهای آسیایی، وضعیت اسپانسرهای بسکتبال و سالن افراسیابی پاسخ داد:
بسکتبال در بازیهای آسیایی سه نماینده داشت که هر سه مقابل چین حذف شدند. به عنوان رئیس فدارسیون چقدر از عملکرد این رشته در بازیهای آسیایی رضایت دارید؟پیش از این هم تصور میکردیم که از بین سه تیم اعزامی، دو مدال به دست بیاوریم. سرمایه گذاری زیادی در پنج ماه گذشته روی رشته سه به سه انجام داده بودیم و فعالیتها در این رشته منسجم بود. خیلی خوشحالیم که سرمایه گذاری در این رشته جواب داد و مدال گرفتیم. حتی احتمال فینالیست شدن این تیم را مانند پنج نفره میدادیم که کم تجربگی بازیکنان و فضای جدید این رشته باعث شد که این اتفاق نیافتد. با این وجود عملکرد بسکتبال سه نفره با توجه به نخستین حضور رسمی در بازیهای آسیایی و حضور تیمهای خوبی مثل چین، چین تایپه، کره جنوبی و حتی تایلند راضی کننده بود.
بسکتبال پنج نفره چطور؟کار تیم ملی پنج نفره را از فروردین امسال شروع کردیم. تقریبا همه برنامههای کادرفنی برای آماده سازی این تیم اجرایی شد. ۲۰ بازی تدارکاتی شامل ۱۸ بازی در خارج از کشور داشتیم که در نوع خود مهم است. با تیمهای آسیایی و اروپایی شامل صربستان و چین بازی کردیم. فدراسیون در حد پتانسیل خود، بهترین تدارکات را برای این تیم در نظر گرفت و بازیکنها هم راضی بودند. در این میان قول فینال را داده بودیم که خوشبختانه به فینال رسیدیم.
مسابقات حذفی مقابل ژاپن و کره جنوبی هم علاوه بر بازی مقابل چین مهم بودند. به نظرم آنالیز خیلی خوبی از این تیمها انجام گرفت. کادرفنی تیم ملی از بهترینها هستند و افتخار میکنیم که با کادر کاملا ایرانی، نایب قهرمان بازیهای آسیایی شدیم. در سالهای گذشته به جز مهران حاتمی، بقیه مربیان خارجی بودند و خوشحالیم که به مربیان ایرانی اعتماد کردیم. خوشبختانه از دانش لازم هم برخوردار بودند.
آیا توان شکست چین را داشتیم؟اتفاقاتی پیش آمد که نتوانستیم نیمه دوم را مانند نیمه اول ادامه دهیم. با این وجود تیم ایران، این پتانسیل را داشت که چین را شکست بدهد. به هر حال روز خوب چین هم با حدود ۶۰ درصد پرتاب سه امتیازی موفق بود.
به نظرم شاید اگر سرعت بازی را مقابل چین بیشتر میکردیم، امکان بردن این تیم در فینال امسال هم وجود داشت. به هر حال بازی تیم ما به خاطر وجود سنتر گاهی مینشست.
اتفاقا یکی از بحثها درباره فینال جاکارتا این است که تیم بیش از حد به حدادی تکیه داشت.
طبیعی است وقتی بازیکنی ۲۱۸ سانتی متری داریم که بسیار آماده است، از او استفاده میکنیم.
وقتی حدادی خسته میشود یا بازیکنان حریف با دفاع و خطا او را کلافه میکنند، چطور؟به هر حال باید برای این مسئله برنامه ریزی شود تا جایگزینی برای حامد حدادی داشته باشیم. اینطور نیست که اگر نسل طلایی نباشند، همه چیز از دست برود. تیم ملی آبی را به همین دلیل از فروردین تشکیل دادیم. یکی از استراتژیهای خوب به جز بسکتبال سه نفره هم تشکیل همین تیم بود. نتیجه کار روی بسکتبال سه نفره را در جاکارتا دیدیم که برای نخستین بار، رشته بسکتبال دو مدال در بازیهای آسیایی به دست آورد. حالا تیم آبی هم باید با متد و روش تمرینی خود ادامه دهد تا نسل بعدی ساخته شود. اتفاقا نتیجه چند ماه کار روی این تیم هم در جام ویلیام جونز دیده شد که تیم اعزامی کره به بازیهای آسیایی را شکست دادند.
همه چیز به استراتژی و سازماندهی بهتر نسبت به گذشته بستگی دارد. سبک بازی چین را ببینید که به طور کامل عوض شده است. کره جنوبی و ژاپن هم همان سبک را دارند. چهار سال تا بازیهای آسیایی بعد فرصت داریم و خوشبختانه با سیستم جدید مسابقات فیبا (فدراسیون جهانی بسکتبال)، تیمهای ملی وادار میشوند که همیشه در حال کار باشند.
به بازیهای آسیایی برگردیم. بعضی تصمیمات فنی تيم ايران در دیدار فینال مقابل چین مورد انتقاد است و بسیاری دلیل باخت را همین تصمیمها میدانند.
هیچ محدودیتی برای قرارداد کادرفنی اعلام نکردیم. ابلاغ ابتدایی برای مسابقات انتخابی جام جهانی و بازیهای آسیایی بود که کادرفنی انصافا عملکرد خوبی داشته است.
مسائل فنی را باید کادرفنی توضیح دهند. چیزی که من میدانم به نظرم روند بازی در نیمه نخست خیلی خوب بود و در نیمه دوم، تیم چین بهتر بازی کرد. نمیخواهیم داوری را ملاک قرار دهیم؛ اما در حق حامد حدادی هم خیلی اجحاف شد. بازی را بعدا در کنار هم تماشا کردیم و مشخص بود که چند خطای عمد را روی حدادی نگرفتند. از طرفی چینیها پتانسیل بالایی داشتند. بازیکن شاخص آنها در لیگ NBA بازی میکند و چند بازیکن دیگر در سامر لیگ NBA تجربه کسب کرده بودند. ضمن اینکه از نظر قد شرایط بهتری داشتند و در پستهای بیرونی هم روز خوبی را سپری کردند.
با همه اوصاف اگر دو پرتاب سه امتیازی آنها گل نمیشد، ما هم تا پایان به صورت پایاپای ادامه میدادیم. هر چند برد و باخت در بسکتبال وجود دارد و از نتیجه زحمات پنج شش ماهه تیم با کادر ایرانی راضی هستیم. همیشه اعتقاد به بهتر شدن داریم و چهار سال بعد دوباره برای طلا میرویم.
مشکل اینجاست که فضای ناامیدی در بسکتبال به وجود آمده است. دلیلش هم رفتن بازیکنان بزرگی مثل حدادی و صمد تا دوره بعد بازیهای آسیایی است و به نظر میرسد دیگر دستمان به طلای این بازیها نمیرسد؟اینطور نیست که جایگزین برای این بازیکنان نداشته باشیم. حالا باید به جوانها اعتماد به نفس بدهیم. دیگر در بسکتبال پست یک و پنج به مفهوم قدیم وجود ندارد. بازیکن بالای دو متر در تیم چین به عنوان پست ۳ بازی میکند و اینطور نیست که هر بازیکن قدبلندی فقط در پستهای چهار و پنج باشد. حالا باید در ایران هم ساختار متفاوتی داشته و دنبال پرورش بازيکنان باشيم. تیمهای نوجوانان و جوانان باید با تیم بزرگسالان یکدست باشند و آموزش یکنواختی براساس استراتژیهای مورد نیاز خود داشته باشیم. این استراتژیها تدوین شده و به زودی آنها را اجرایی میکنیم.
نقل قولی از شما پخش شده است که بعد از بازیهای آسیایی درباره ادامه همکاری با کادرفنی تیم ملی تصمیم میگیرید. تصمیم جدیدی دارید؟هیچ محدودیتی برای قرارداد کادرفنی اعلام نکردیم. ابلاغ ابتدایی برای مسابقات انتخابی جام جهانی و بازیهای آسیایی بود که کادرفنی انصافا عملکرد خوبی داشته است. بر این اساس نظری روی تغییرات نداریم. مسلم است که باید ابزار و امکانات مورد نیاز را هم در اختیار این کادر قرار دهیم که با آرامش تا پایان مراحل انتخابی جام جهانی کار کنند.
یعنی این کادر تا جام جهانی میمانند؟همکاری که دو طرفه است، اما محدودیتی نداریم. پله پله پیش میرویم و همکاری ادامه دارد.
آیا کار تیم آبی هم ادامه پیدا میکند؟
به هر حال هر مربی ایرانی که برای تیم ملی در نظر بگیریم، امکان حضورش در باشگاهها وجود دارد. همانطور که مهران حاتمی در زمان ریاست محمود مشحون علاوه بر تیم ملی در شهرداری تبریز مربیگری میکرد.
تیم آبی را اصلا به این دلیل تشکیل دادیم که به عنوان جایگزین بازیکنان خوب پرورش پیدا کنند و هر جا نقطه ضعفی داشتیم، از بازیکنان این تیم به تیم قرمز اضافه شوند. ضمن اینکه اگر تیم آبی را تشکیل نمیدادیم، این بازیکنان شش تا هفت ماه فعالیتی نداشتند. از حالا به بعد هم در باشگاههای خود فعال میشوند و به صورت مقطعی به اردوها دعوت خواهند شد.
بحث لیگ شد. احتمال فعالیت مربیان ملی در باشگاهها وجود دارد. به نظرتان حساسیت ایجاد نمیشود؟فدراسیون حساسیتی ندارد. کار تیم ملی به این شکل است که نهایتا ده روز قبل از هر پنجره انتخابی، بازیکنان به تیم ملی دعوت شوند. به هر حال نیروی انسانی اندکی داریم و مربیان خوب باید حمایت شوند که در باشگاهها هم به کسب و کار بپردازند. به خاطر اسم تیم ملی، منعی برای حضور این مربیان در لیگ نداریم.
فکر نمیکنید امکان بروز شائبه با حضور همزمان در لیگ و تیم ملی وجود دارد؟شما اگر مدیر یک باشگاه هم باشید، انتخابها برای سپردن کار تیم به یک مربی از انگشتان دست تجاوز نمیکند. به هر حال هر مربی ایرانی که برای تیم ملی در نظر بگیریم، امکان حضورش در باشگاهها وجود دارد. همانطور که مهران حاتمی در زمان ریاست محمود مشحون علاوه بر تیم ملی در شهرداری تبریز مربیگری میکرد. به نظرم حضور در باشگاهها نمیتواند ملاک باشد و میتوان از پتانسیلها به خوبی استفاده کرد.
یکی دیگر از دغدغههای بسکتبال هم جذب اسپانسر است. هنوز خبری از اسپانسر بزرگ نیست؟به هر حال وضع اقتصادی کشور، گریبان فدراسیون را گرفته است. این را در نظر داشته باشید که ما فقط دو میلیارد تومان هزینه اعزام در این مدت داشته ایم و پولی که از بخش دولتی دریافت میکنیم، نصف این مبلغ هم نیست. برای تامین این مبلغ از اسپانسرهای مقطعی استفاده کرده ایم، ولی چون دنبال اسپانسر بزرگ بودیم، خیلی روی این اسپانسرها حساب نکردیم.
در این مدت سعی کردیم همه اعزامها انجام شود و حتی اعزامهای بانوان و سه نفره هم اضافه شد که پیش از این وجود نداشت. بدون اسپانسر که این کارها انجام نمیشد. همین تغییر مکان فدراسیون هزینه بر بود و بعد از این باید به تدریج خوابگاهها را برای تیم ملی بازسازی کنیم. برای این کار نیاز به منابع غیردولتی است.
مزایدههایی را چند وقت قبل اعلام کردید. نتیجه چه بود؟مزایده ما در سه بخش لیگ، تیم ملی و داورها بود. اسپانسرهایی برای لیگ و تیم ملی اعلام آمادگی کرده اند که فعلا نمیخواهم از آنها اسم ببرم. کارهای ابتدایی انجام شده است و قراردادها باید به تایید بخش حقوقی وزارت ورزش و جوانان برسد.
در زمان انتخابات فدراسيون، صحبتهایی درباره ورود اسپانسر کرده بودید.حالا کمی از قبل انتخابات سختتر شده است. خیلی شرکتها قول اسپانسری داده بودند؛ اما با مشکلاتی که در بخش ارز پیدا شد، دیگر شرایط حمایت ندارند. ما پکیج اقتصادی خوبی درست کرده ایم که به عنوان الگویی برای فدراسیونهای دیگر خواهد بود. در این بسته اقتصادی همه جزئیات را از قیمت یک تابلو تا کل تابلوها و در نهایت لیگ در نظر گرفته ایم.
وضعیت سالن افراسیابی به کجا رسید؟
همه کارهای اداری برای انتقال رشته جودو به آزادی و تحویل سالن افراسیابی به بسکتبال انجام شده است. وقفهای هم به دلیل برگزاری بازیهای آسیایی افتاد. سالن افراسیابی جزء سالنهای خاص است و فدراسیون جودو هم باید مراحل انتقال به آزادی را انجام دهد. عماری دبیر فدارسیون جلسهای در این مدت به همین منظور برگزار کرد و مراحل اداری انتقال مصوب و انجام شده است.
سالن نیاز به بازسازی دارد؟کف سالن باید بازسازی و طول زمین بیشتر شود. این مراحل حدود یک ماه طول میکشد و نهایتا امکان رسیدن سالن به نیم فصل دوم وجود دارد. اگر دو سالن در اختیار داشته باشیم، خیلی از مسائل حل میشود.
۱۰ روز بعد میزبان فیلیپین در سالن آزادی هستیم. مشکل تهویه این سالن حل شد؟ تهویه سالن آزادی هم درست شده است و مشکل خاصی ندارد. به هر حال این سالن چهل ساله است و دست ما نیست که تجهیزات آن این همه مدت کار کرده اند. هر لحظه امکان سوختن آنها وجود دارد. همه چیز را تعمیر و بازسازی کرده ایم؛ اما تعمیرات اساسیتر هم لازم است که بعد از بازی با فیلیپین باید انجام شود و دو هواساز را تعویض کنیم.
صحبت دیگری هم دارید؟ما برای نخستین بار در بازیهای آسیایی دو مدال گرفتیم و از عملکرد تیمهای خود راضی هستیم. با وجود اینکه دوست داشتیم مدال تیم پنج نفره، طلا باشد؛ اما با وضعیت ما به نظرم مدال نقره مناسب است. از حالا باید برای بازیهای آسیایی بعدی تلاش کنیم تا با یک مدال طلا، مردم را راضی کنیم.