به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کُردستـــان ، این جشن با حضور مسئولان کشوری و استانی و کشاورزان در روستای "حاجی پمق" دهگلان برگزار شد .
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود : عامل مهم پویایی و حرکت در جامعه وجود روحیه قدردانی است و این روحیه را باید تقویت و مشکلات را پیگیری کرد.
حجتالاسلام سیّدرضا تقوی با بیان اینکه کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد است، افزود : باید از کشاورزان حمایت کنیم تا کشاورزی توسعه پیدا کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت و باغبانی هم در مراسم جشن شکر گزاری گندم در شهرستان دهگلان گفت : در استان کُردستان به موضوع آب بیتوجهی شده و تصمیماتی که برای استفاده از منابع آب استان برای جاهای دیگر گرفته شده ، بیتوجهی نسبت به حق آبه آب کُردستان است .
عباس کشاورز افزود : از سال ۹۲ تاکنون توانستهایم با خود اتکایی ، تأمین غذای کشور را به بیش از ۸۰ درصد برسانیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سه اتفاق فوقالعاده در کشور روی داده است اضافه کرد : نخست اینکه کشور ظرفیت خودکفایی گندم را دارد و دومین اتفاق بزرگ در سال گذشته این بود که رکورد بینظیری در تولید شکر زدیم .
وی سومین اتفاق را مربوط به کلزا دانست و گفت : در تولید این بخش نیز توانستیم از ۶ درصد تولید به ۱۴ درصد برسیم و باید بیشتر تلاش کنیم.
نماینده، ولی فقیه در استان کُردستان گفت : صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در استان باید توسعه یابد چرا که موجب ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی در منطقه میشود .
آیتالله سیّد محمّد حسینی شاهرودی با اشاره به تولید یک میلیون و ۱۵۰ هزار تُن گندم در کُردستان گفت : اگر از این ظرفیتها استفاده شود ، برداشت محصول و میزان درآمد بیشتر و بخشی از مشکل بیکاری نیز برطرف میشود .
استاندار کُردستان هم گفت : همه شرایط و فرآیندهای لازم برای بخش کشاورزی در استان کُردستان مهیاست و باید سطح تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد .
بهمن مرادنیا با اشاره به کسب رتبه دوم تولید گندم استان کُردستان در کشوراضافه کرد : با وجود منابع خوب در استان و خاک حاصلخیز و نبود آب برای آبیاری و صرفاً کشت دیم در کشور ، دوم شدیم که این موفقیت پتانسیل بالا در استان کُردستان را نشان میدهد.
وی اضافه کرد : اگر منابع آبی در اختیار داشته باشیم ، میتوانیم تولید محصولات باغی را از ۲.۵ میلیون تُن به ۵ میلیون تُن برسانیم .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کُردستان هم با اشاره به ظرفیتهای استان در زمینه کشاورزی گفت : به لحاظ کشاورزی ، اقلیم و روان آب در کشور جایگاه خوبی داریم و از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی استان ۸۰۰ هکتار آن درجه یک و دو است.
خالد جعفری افزود: پنج میلیارد متر مکعب روان آب در کُردستان جاری است که تنها ۱۳۰ هزار هکتار اراضی آبی است .
برگزاری نمایشگاهی از ماشین آلات و ادوات کشاورزی ، صنایع دستی زنان نان آور و نام آور استان کُردستان ، بذر و سموم کشاورزی و اجرای نمایش رسم و آیین خرمانان در کُردستان ، هلپرکی کُردی و پخت نان محلی از دیگر بخشهای اولین جشن شکرگزاری گندم در استان کُردستان بود .