پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: در کارگاه مراقبتهای بهداشتی اربعین، ۱۲۰ رابط بهداشتی موکبهای خدمت رسانی در مراسم اربعین از استان تهران آموزشهای بهداشتی و پزشکی میبینند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود سروش در نخستین روز از برگزاری این کارگاه گفت: در کارگاه مراقبتهای بهداشتی اربعین «ویژه رابطین بهداشتی موکبهای خدمت رسان» روزانه ۴۰ نفر و درمجموع در طول سه روز برگزاری ۱۲۰ رابط بهداشتی موکبهای خدمت رسانی در مراسم اربعین از استان تهران آموزشهای بهداشتی و پزشکی میبینند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: رابطین بهداشتی موکبهای سایر استانها و دیگر علاقه مندان میتوانند محتوای این کارگاه آموزشی را با مراجعه به سایت بنیاد خیریه بین المللی پزشکان مسلمان به نشانی icfmp.org دریافت کنند.
وی خطاب به رابطین بهداشتی موکبهای خدمت رسان گفت: شما موکب داران به عنوان رابطان سلامت، پیامهای بهداشتی و سلامت را میگیرید و با خود میبرید بنابراین هر چه از این کارگاه آموزشی بیشتر بیاموزید، در اربعین امسال تاثیرگذارتر خواهید بود.
سروش در این برنامه که به درخواست ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تهران در مجمع جهانی اهل بیت برگزار شد، افزود: خرسندیم از اینکه بنیاد خیریه پزشکان مسلمان و ستاد بازسازی عتبات این تدارک را دیده اند تا شما موکب داران با آگاهی و هوشمندانه و هر چه بیشتر مراقب زائران و مردم کشورمان باشید.
وی با بیان اتینکه امسال زائران کشورمان از چهار مرز وارد عراق میشوند، گفت: ممکن است آنهایی که از شلمچه وارد عراق میشوند، مشکل خاصی داشته باشند؛ ما باید مراقبتهایی را در نظر بگیریم که بعد از مراسم، عراق ادعا نکند، بیماری از طریق زائران ما به آن کشور وارد شده است و یا ما ادعا نکنیم که از عراق، بیماری وارد کشورمان شده است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه بروز آنفلوآنزا در عراق بسیار شایع است، افزود: داخل موکبها انتقال بیماری به سرعت صورت میگیرد و بدن بیماران مستعد به سرعت واکنش نشان میدهد بنابراین طراحی موکب بسیار مهم است.
وی گفت: باید تهویه موکبها به گونهای باشد که اگر کسی بیماری واگیری نظیر آنفولانزا داشت به سایرین سرایت نکند، کسانی که دارو مصرف میکنند، یا قبلا عمل جراحی داشتند، یا کسانی که بیماری قلبی و... دارند آنها را در جمعیتهای انسانی بیشتر بشناسیم و به آنها بیشتر توجه کنیم.
سروش با بیان اینکه باید از زنان باردار بسیار مراقبت کرد، افزود: ۱۵ زن باردار در ادوار گذشته راهپیمایی اربعین مبتلا به آنفلوانزا شدند.
وی با تاکید بر اینکه مداخلات پیشگیرانه در بحث پدافند غیر عامل یک هنر است، گفت: پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و همه باید راههای پیشگیری را بدانیم، اما کسی میتواند پیشگیری کند که اولا تخصص و دوم اطلاعات داشته باشد.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ما بیماری «وبا» را در سفر به عتبات تجربه کرده ایم گفت: ما بر اساس تجربهای که داشتیم هر شخصی را که مبتلا به اسهال حاد بود، سریعا درمان میکردیم تا فرد بیمار با آن وضع به محل زندگی برنگردد که اگر اینچنین میشد به سرعت بر اثر بیماری از بین میرفت.