صالحی در پاسخ به سؤال خدری: سهم روحانیان در کانون فرهنگی- هنری مساجد تغییری نکرده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤال نماینده بوشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: روحانیت در فضای وزارت فرهنگ حضور دارند و جابهجایی مدیران بنا به صلاحیت افراد و فارغ از بحثهای گروهی و قشری است.
سیدعباس صالحی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 13 شهریور) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال عبدالحمید خدری نماینده بوشهر در مجلس مبنی بر اینکه علت عزل غیرکارشناسی مدیران روحانی در حوزههای کلیدی وزارت فرهنگ چیست، افزود: جابهجایی مدیران امری طبیعی است که این در مهم به صلاحیت افراد فارغ از بحثهای گروهی و قشری توجه میشود.
وی گفت: در وزارت فرهنگ در کانون مساجد به جای روحانی جابهجا شده که هم اکنون مشاور وزیر است روحانی دیگری با سابقه قوی حضور دارد، در معاونت قرآنی نیز از شخصیت دانشمند قرآنی استفاده شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سه مدیر کل استانی روحانی هستند، درباره عملکرد یک ساله وزارت فرهنگ توضیح داد: 12 فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی تکمیل شد و 100 سالن سینما و بیش از 90 کتابخانه ساخته شده، 1400 کتابخانه نوسازی شده است، همچنین برخی از موزهها تکمیل شدهاند.
صالحی با اشاره به بیمه هنرمندان خاطرنشان کرد: 19 هزار هنرمند بیمه بودند که در این یک سال این رقم به 30 هزار نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در سال 96، سینما 184 میلیارد تومان فروش داشته و 4500 فیلم ساخته شده است؛ در 4 ماه نخست سال97 نیز این فروش به 106 میلیارد رسیده است؛ سینما در سال گذشته، 562 جایزه بینالمللی و منطقهای کسب کرده است.
این وزیر کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: در حوزه موسیقی در سال گذشته، 8000 اجرای صحنهای علاوه بر جشنوارههای موسیقی استانی و غیراستانی اجرا شده است، همچنین در هنرهای نمایش 6900 تئاتر با 101 هزار اجرا با 5.5 میلیون مخاطب اجرا شده است.
صالحی با اشاره به دستاوردهای حوزه مد و لباس بیان کرد: 11 هزار و 265 شیما به عنوان طرح ثبت لباسهای ملی و جشنوارهها و نمایشگاهها داشتیم. در حوزه قرآن و عترت نیز در سال گذشته در جشنواره آیات در17 رشته و نمایشگاه قرآن در 160 شهرستان برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه روحانیت در فضای وزارت فرهنگ حضور دارند، اضافه کرد: محصولات سال 96 نشاندهنده شتاب کمی پیشرفتهای قابل توجهی است؛ در حوزه کیفی نیز رویکردهایی انجام شده است.
صالحی تاکید کرد: روحانیت به عنوان نهاد پیش برنده باید مرجع و مبنا در حوزه اجتماعی و همچنین در حوزه فرهنگ باشند. ما هم تلاش کردیم تعامل با روحانیت را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: ممکن است در کانون فرهنگی و هنری مساجد برخی استان ها روحانیت جا به جا شده باشند اما در مجموع سهم روحانیون در کانون فرهنگی، هنری مساجد تغییری نکرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دغدغه آقای خدری مبنی بر لزوم ارتباط وسیع با روحانیت و استفاده از آنها در کانون فرهنگی هنری مساجد یکی از ضروریات است، مساجد کانون مهم دینی در ارتباط اجتماعی هستند و باید مورد توجه همکاران بنده نیز قرار گیرد.
خدری در طرح سؤال از وزیر ارشاد: علت حذف مسئولان روحانی از کانون های فرهنگی مساجد چیست
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره حذف روحانیت از کانون های فرهنگی مساجد ازجانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وزیر ارشاد طرح سوال کرد.
عبدالحمید خدری در نشست علنی امروز (سه شنبه، 13 شهریور) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطالبی که در گزارش کمیسیون از سوال مطرح شد ادبیات بنده نبود و من وزیر ارشاد را به عنوان ناکارآمدترین وزیر پس از انقلاب اعلام نکردم ضمن اینکه از هیأت رئیسه میخواهم که سؤالات مربوط به نمایندگان را با سرعت بیشتری در دستورکار صحن علنی مجلس قرار دهند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ گفت: ایشان بارها نگرانی خود را در خصوص مسائل فرهنگی اعلام کرده اند لذا مسئولان در این حوزه باید با اهتمام ویژه اقدام کنند به طور حتم یکی از وظایف خطیر مسئولان تولیدات اثرگذار در حوزه فرهنگ است. مقام معظم رهبری مسئولان را بارها به تلاش و کوشش و تربیت جوانان با روحیه دینی و انقلابی تشویق کرده اند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وزارتخانه متبوع شما متولی بخش فرهنگ جامعه است و باید ارتقای بخش فرهنگ و رونق دین و برنامه ریزی برای مقابله با تهاجم فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
خدری با بیان اینکه وزارت ارشاد چه اقداماتی را از یک سال گذشته در حوزه ارتقای سطح فرهنگی جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی انجام داده است، افزود: به خوبی نقش کانون های فرهنگی مساجد برای همه مسجل است اما مدیران شما در این وزارتخانه به این بخش توجهی ندارند و مدیران روحانی را از این حوزه حذف می کنند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه مهم ترین پایگاه برای تحقق اهداف وزارت ارشاد در حوزه فرهنگی، کانون های فرهنگی مساجد است، افزود: عزل مدیران روحانی از کانون های فرهنگی مساجد بر چه اساسی از جانب مدیران مجموعه وزارت ارشاد صورت می گیرد متاسفانه در اکثر شهرستان ها و استان های کشور مدیران روحانی را حذف می کنند.
خدری با تاکید بر اینکه هیچ کس نمی تواند کار فرهنگی را از ذات یک روحانی جدا کند، افزود: متاسفانه مدیران روحانی و کارآمد که ید طولایی در حوزه فرهنگ دارند حذف و به جای آنها افراد بی تجربه به کار گرفته شده اند، نقش روحانیت اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه است و همه به این نکته اذعان دارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه برای حفظ شأن جایگاه مجلس از طرح برخی رویکردهای غیرقابل قبول وزارت ارشاد در بخش کانون های فرهنگی مساجد جلوگیری می کنم، افزود: بارها این دغدغه ها به وزیر مربوط تذکر داده شده است و درمورد رویکرد نامناسب این وزارتخانه به روحانیت فعال در کانون های فرهنگی مساجد هشدار می دهم.
وی در سوال دوم خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایفای وظایف مندرج در این قانون طبق ماده 2 در هیأت امنای کتابخانههای عمومی کشور با حضور وزیر فرهنگ به عنوان رئیس است.
نماینده مردم بوشهر در مجلس دهم با بیان اینکه شهرداری ها هر ساله باید نیم درصد درآمدهای خود را برای اداره امور کتابخانهها اختصاص دهند، افزود: قانون در این باره بسیار شفاف است و صراحت دارد، اگر تخلفی در این باره صورت گرفته است باید رسیدگی شود.
وی با تأکید بر اینکه شهرداریها مکلفند نیم درصد سهم درآمدی خود را به حساب متمرکز برای اداره کتابخانههای عمومی کشور اختصاص دهند، تصریح کرد: متأسفانه یک حساب متمرکز در تهران ایجاد شده است و همه درآمدها در آن تجمیع می شود این در حالی است که این خلاف عدالت، وجدان و انصاف است.
خدری با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پاسخگوی این مهم باشد که چرا تاکنون توضیحی درباره عدم تزریق نیم درصد درآمد شهرداریها به نهاد کتابخانههای عمومی نبوده است، گفت: اگر تخلفی در این باره صورت گرفته است باید گزارش آن به نهادهای نظارتی و امنیتی داده شود.
وی با تأکید بر اینکه مسامحه کاریها در این باره به شخص شما برمیگردد، افزود: متأسفانه منابع واریز شده نیز در جاهای دیگر واریز شده که این نیز تخلف محرز از قانون است.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: انتظار داریم اگر تا به امروز نیز در اجرای این قانون سهل انگاری صورت گرفته، طبق قانون جبران شده است و از این پس درآمد نیم درصدی شهرداریها در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی کشور قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اگر در جای دیگر کمبود مالی وجود دارد، قانون اجازه نمیدهد که درآمدها در خلاف مسیر تعیین شده تزریق شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: موارد مطرح شده در این جلسه از نمونه گزارشهایی است که از جانب استانهای مختلف به ما ارائه شده است.
خدری ادامه داد: اینکه گفته شد در استان بوشهر برای مثال در سال های 95 و 96 دریافتی از شهرداری ها حدود 4 میلیارد بوده اما هزینه کرد نهاد کتابخانه های عمومی 12 میلیارد بوده است به طور دقیق روشن نیست.
وی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: طبق گفته شما یکی از منابع مالی نیم درصد شهرداری ها به این نهاد بوده و کمک های دولتی هم وجود دارد لذا در توزیع عادلانه اعتبارات به مناطق محروم باید بیشتر توجه شود البته که طبق گفته برخی از نمایندگان اعتبارات نیم درصد شهرداری ها به نهاد کتابخانه های برخی استان ها و شهرستان ها واریز نشده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کمیته ای برای تعیین تکلیف این مسأله باید تشکیل شود، تصریح کرد: جمع آوری این اعتبارات در حسابی متمرکز در یکی از بانک های تهران است که سپرده آن متاسفانه در محل دیگری هزینه می شود لذا از وزیر ارشاد انتظار می رود این مسأله را پیگیری کند.
اقناع مشروط نماینده بوشهر از توضیحات وزیر ارشاد
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی پس از ارائه توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مشروط از پاسخهای وی قانع شد.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 13 شهریور) مجلس شورای اسلامی از پاسخهای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص "نحوه هزینهکرد نهاد کتابخانههای عمومی کشور از سال 95 تاکنون و همچنین علت عزل غیرکارشناسی مدیران روحانی که در حوزههای کلیدی وزارتخانه بودهاند و جایگزینی نیروهای بیتجربه" به صورت مشروط از پاسخهای وزیر قانع شد.
گفتنی است احد آزادی خواه سخگوی کمیسیون فرهنگی در توضیح سوال خدری گفت: هر دو سوال ازجانب عبدالحمید خدری مطرح شده که در سوال ابتدایی نماینده معتقد است از سال 95 تاکنون حدود یکصد میلیارد تومان از حساب نیم درصد درآمدهای شهرداریهای کشور از جانب نهاد کتابخانههای عمومی برداشت شده است و به استناد ماده 6 قانون تأسیس نهاد کتابخانهها مصوب مجلس این مبالغ می بایست به حساب انجمن کتابخانههای عمومی همان شهرستان واریز میشد تا بعد در راستای ارتقای فرهنگ مطالعه هزینه شود اما متأسفانه این مبالغ برخلاف قانون هزینه شده است.
وی ادامه داد: سوال دیگر این نماینده از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص این است که چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که رسالت توسعه فرهنگ و هنر اسلامی را برعهده دارد اقدام به حذف نیروهای متخصص روحانی در حوزههای قرآنی و امور مساجد کرده است، اینگونه عملکرد موجب بیانگیزگی وزارتخانهها در انجام دادن رسالت خود شده است به گونهای که در حوزههای فرهنگی، هنری و سینمایی هیچ پیشرفتی نداشتهایم و در طول انقلاب هیچ گاه سرنوشت وزارتخانه اینگونه نبوده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی افزود: با توجه به اینکه نمایندگان قلمرو هر دو سوال را ملی تشخیصی داده اند برای بررسی بیشتر به صحن علنی مجلس ارجاع شد.
حاجی بابایی: انتقاد از طرح توهین به نظام در نطق نمایندگان/ مطهری:نمایندگان در ابراز عقاید خود به دور از توهین آزادند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در تذکر رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی درباره نطق برخی از نمایندگان گفت: نمایندگان می توانند به دور از توهین و افترا، نظر و عقیده خود را در مجلس مطرح کنند.
حمیدرضا حاجی بابایی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 13 شهریور) مجلس شورای اسلامی در تذکری به استناد به مواد 22، 23 و 24 قانون آیین نامه داخلی مجلس و اصول 53، 52 و 85 قانون اساسی، گفت: مجلس شورای اسلامی از ساعت 8 صبح جلسه داشته و حتما مردم می دانند در این مدت چه مصوباتی به نفع آنها داشتیم و چه توهین هایی به نظام شده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر وقتی افراد از رادیو صدای مجلس را می شنوند به اشتباه می پندارند که رادیو صدای مجلس کشورهای دیگر را گوش می دهند، رئیس مجلس در برابر این امور مسئول است، وی چه کار بهتر از اینجا دارد که هر روز ساعت 10 می رود؟
وی ادامه داد: هم اکنون دلار 13 هزار تومان و سکه 5 میلیون تومان است لذا رئیس مجلس باید نظارت کند و از مسئولان بخواهد در مجلس حاضر شوند و توضیح دهند در کشور چه خبر است و مجلس چکاره است؟ این درست نیست که ما از صبح به بررسی و تصویب لوایح و طرح های بی مورد بپردازیم.
حاجی بابایی یادآور شد: کمر مردم خورد شده و در اینجا به نظام توهین می شود و هیچ کاری هم با وضعیت ارز و دلار و سکه نداریم. در مجلس ششم که یک بار به نظام و رهبری توهین شد رئیس مجلس محکم جواب داد اما در این مجلس صدها بار به نظام توهین شده اما رئیس یک بار دفاع نکرده است.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم افزود: چرا وقتی تریبون باز است هر کسی هر چه می خواهد در مورد نظام می گوید؟
علی مطهری در پاسخ به تذکر حاجی بابایی در خصوص نطق نماینده ها، گفت: نماینده ها در ابراز عقیده و نطق آزادند مگر آنکه شامل توهین و افترا شود، اگر کسی هم اعتقادی دارد باید در تذکر یا نطق بعدی جواب دهد لذا در مجلس هر کس نظر خود را خالی از توهین و افترا می تواند بیان کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تدبیر و راهکار برای معضلات امروز کشور، افزود: دولت در درجه نخست وظایفی برعهده دارد و بار را نباید به گردن مجلس بیندازیم لذا دولت باید تدبیر و با مردم صحبت کند. مجلس هم طبیعتا با دولت همکاری خواهد کرد.
پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه بعدی؛ چهارشنبه ۱۴ شهریور
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی را به صدا درآورد.
علی مطهری زنگ پایان نشست علنی امروز (سه شنبه، 13 شهریور) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 35 دقیقه به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس (چهارشنبه، 14 شهریور) با ادامه دستور کار هفتگی برگزار میشود.