پخش زنده
امروز: -
هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حمید باقری درمنی ابربدهکار بانکی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
باقری درمنی: مبالغ پرداختی به شرکت نفت جی مشخص است
ابربدهکار بانکی گفت: مبالغ پرداختی شش شرکت به شرکت نفت جی مشخص است و هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، متهم حمید باقری درمنی در ادامه دفاعیات خود در هفتمین جلسه دادگاه افزود: مبالغی که به شرکت نفت جی پرداخت شده است و بنده اعلام کرده ام موجود است و املاکی که به شرکت نفت جی داده شده ، مشخص است.
وی گفت: در سال 90 آقایان " ن و ج " از کشور فرار کردند بنابراین ممکن نیست که در سال 91 برای خرید تضمین بگذارند و مبلغ پرداختی های شش شرکت به نفت جی مشخص است.
این متهم ادامه داد: در کارشناسی ها مبلغ بدهی شش شرکت 52 میلیارد تومان مشخص شده و بالغ بر 108 میلیارد تومان چک های تضمین شرکت وجود دارد.متهم مدعی شد : تمام قراردادهایی که با شرکت نفت جی بسته شده مشخص است و چون قیمت ملک به نسبت قیر افزایش نداشته به آن وجه کیفری داده شده است.
وی افزود: قیمت هر مترمربع املاک تهاتر شده به شرکت نفت جی همین حالا بالای سه میلیون تومان است که کارشناسی ها این رقم را پایین تر اعلام کرده اند.
این متهم ادامه داد: نماینده دادستان درباره کارشناسی قیمت املاک صحبت کرده است و باید بگویم که کارشناسی در بوشهر و شورای حل اختلاف این شهر انجام شده اما کارشناس از تهران انتخاب می شود و کارشناس بدون در نظر گرفتن شرایط واحد تولیدی ، عرصه و زمین آن را قیمت گذاری می کند که قیمت زمین را متری 25 هزار تومان ثبت می کند و این سوال باقی است که کجای ایران زمین به این قیمت عرضه می شود؟
باقری درمنی تصریح کرد: مخازن پالایشگاه فرصت درآمدزایی هستند و این در حالی است که برای آنها فقط 19 میلیون تومان کارشناسی انجام شده در حالی که اجاره مخازن 11 هزار دلار است و اگر شرکت نفت جی مخازن این پالایشگاه را اجاره داده باشد ، ماهانه تا 850 هزار دلار سود کرده و اگر اجاره نداده است بنده مقصر نیستم.
این متهم افزود: گازوئیل موجود در پالایشگاه به منزله طلا است و اگر شرکت این مجموعه را با هر سیاستی اجاره کرده است ، مقصر طرف قرارداد نیست .
وی گفت: بنده بابت طلب آنها این اموال را ارایه کرده ام و در کارشناسی های ملک، زمین وردآورد متری 400 هزار تومان قیمت گذاری شد مگر می شود شاکی قیمت بگذارد و بگوید با این قیمت برمی دارم؟
باقری درمنی گفت: می گویند فقط قیر به بنده تحویل داده شده اماکسی که این کار را انجام داده مشخص و به راحتی قابل بررسی است.
وکیل ابربدهکار بانکی: دلیلی برای افساد فی الارض موکلم وجود ندارد
وکیل ابربدهکار بانکی گفت : نماینده دادستان برای اتهام افساد فی الارض موکلم دلیل بیاورد.
پس از دفاعیات ابربدهکار بانکی ؛ رمضانی وکیل وی برخی دفاعیات را ارایه کرد.
وی گفت: نماینده دادستان که موضوع افساد فی الارض را به موکلم در شعبه 38 دادگاه ارایه کرده، اگر نظر ایشان مبتنی بر نظر شاکی است باید دلیل می آورد چون در رای صادره موکلم تحصیل مال نامشروع و رد مال مطرح شده است، که بابت رد مال ، مال معرفی شده و کارشناسی هم برای بدهکاری وی انجام شده است.
وکیل ابربدهکار بانکی افزود : اگر دلیل نماینده دادستان برای افساد فی الارض فقط مبتنی بر ادعای شاکی است ، باید بررسی شود و اگر نماینده دادستان به ماده 4 یعنی ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری استناد کرده که از جرایم عمومی است قاعدتا پرونده و کیفرخواست باید به دادگاه عمومی ارسال شود، نه دادگاه انقلاب.
قاضی هم خطاب به وکیل متهم گفت: تشخیص صلاحیت رسیدگی به این پرونده با دادگاه است.
نماینده دادستان : حکم افساد فی الارض متهم ربطی به سابقه کیفری وی ندارد
نماینده دادستان خطاب به وکیل ابربدهکار بانکی گفت : سابقه کیفری این متهم ارتباطی به اتهام افساد فی الارض وی ندارد و براساس مستندات پرونده این اتهام برای وی ثبت شده است.
نیازی پس از طرح برخی اظهارات از سوی وکیل ابربدهکار بانکی افزود : مواردی که اعلام کردید تاثیری در ماهیت اعمال مجرمانه متهم ندارد، کسی راجع به حکم قطعی و سابقه کیفری ایشان حکم افساد فی الارض نمی دهد و از آنجایی که این متهم روز گذشته اعلام کرد سابقه کیفری ندارد بنده مستند اعلام کرده ام و گفتم که مبنای اتهام افساد فی الارض ایشان چیست؟
وی گفت: رای قطعی در دیوان عالی کشور صادر می شود که به منزله سابقه کیفری است.
نیازی ادامه داد: استعلام از شعبه اول اجرای احکام کیفری روزگذشته انجام شده و اموال متهم در حال کارشناسی است.
نماینده دادستان گفت: درباره اینکه افساد فی الارض متهم مبتنی بر سابقه قبلی وی مطرح شده است ، بنده چنین ادعایی نکردم.
قاضی صلواتی گفت: براساس مستندات پرونده 57 فقره فرم خام ضمانت نامه توسط حمید باقری درمنی از بانک خارج شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، حمید باقری درمنی متهم ابربدهکار بانکی هم درباره اتهام مشارکت در کلاهبرداری از بانک ملی گفت : اقدامات انجام شده درباره ضمانت نامه های بانکی توسط آقای ن انجام شده وتمام ضمانت نامه هایی که از طرف شرکت شکوه آبیدر صادر شده است به بنده ارتباطی ندارد.
وی گفت: در این زمینه در آگاهی تحقیقات انجام شد و بنده ریالی از این شرکت دریافت نکرده ام و در صدور ضمانت نامه ها هم هیچ دخالتی نداشته ام.باقری درمنی افزود: آنچه در کیفرخواست علیه بنده ثبت شده مبتنی بر اظهاراتی است که سایر متهمان اعلام کرده اند.
قاضی خطاب به متهم گفت: در مورد ضمانت نامه های غیرواقعی چه نقشی داشتید؟ چرا اجازه نمی دادید آقای محمدی به کشور برگردد؟
متهم در پاسخ افزود: بنده اطلاعی نداشتم و وقتی آقای ن از کشور فرار کرد ، محمدی پیش من آمد و گفت ، بانک اعلام کرده سندهایی که توسط آقای ن ارایه شده ، جعلی است و بنده آن زمان از جعل اسناد مطلع شدم.من فکر می کردم آقای ن فقط با شرکت آرامش شرافتمند در ارتباط است ولی بعدها متوجه شدم این فرد مراودات دیگری هم دارد.
متهم ادامه داد: بعد از فرار ن مذاکراتی با شرکت آرامش شرافتمند داشتم که ضمانت نامه ها را بدهد تا وثیقه های ن از بانک آزاد شود و بنده به واسطه آن طلب هایم را مطالبه کنم، سیروس محمدی را صرفا در چند جلسه دیدم نه بیشتر.
باقری درمنی گفت: بنده 87 میلیارد تومان به این امید به شرکت شرافتمند دادم تا پس از حل مشکلات ، املاکم آزاد شود و بدهی ام را پرداخت کنم و حالا 4 سال است که به خاطر نداشتن وثیقه در زندان هستم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت : بر اساس مستندات پرونده 57 فقره فرم خام ضمانت نامه از بانک خارج شده، 36 فقره بدون رعایت مقررات و ثبت در سیستم صادر شده و 26 فقره به بانک برگشته و یک فقره هم هنوز برنگشته و در یکی از مجتمع های قضایی برای ضمانت یک متهم باقی مانده است، در این زمینه چه توضیحی دارید؟
متهم افزود: بنده هیچ اطلاعی از این ضمانت نامه ها ندارم و صرفا فعالیت اقتصادی خودم را ادامه می دادم و حالا در صدا و سیما می گویند ابربدهکار 2هزارو 500 میلیارد تومانی بنده هستم.
قاضی افزود: این همه خسارت را که به بانک ملی وارد شده است ، چه کسی پاسخ می دهد؟
متهم گفت: من نمی دانم.
قاضی خطاب به متهم گفت: درباره بانک ملی توضیحی دارید یا خیر؟متهم تاکید کرد: هیچ اطلاعی ندارم.
پس از اظهارات متهم وکیل بانک ملی از نحوه اخذ ضمانت نامه ها گفت و اعلام کرد: شکایت خودمان را از متهم مطرح کرده ایم اما درباره ضمانت 18 میلیارد تومانی ، شرکت شکوه آبیدر بوده که مصوبه از بانک برای دریافت 500 میلیارد ریال گرفته که در مرحله اول 24 پلاک ثبتی را در دفتر اسناد رسمی از طریق وکیل به آقای ن منتقل و در رهن بانک قرار می دهد.
وی ادامه داد : در مرحله دوم 31 فقره دیگر قرار بود در رهن بانک قرار بگیرد که مشخص شد اسناد جعلی بوده است.
وکیل بانک ملی افزود : صدور ضمانت نامه های جعلی و تمدیدنامه های جعلی از اتهاماتی است که متهم باید در این باره پاسخ بدهد ، چرا که با بررسی های بانک مرکزی مشخص شده ، این متهم در تمامی جرایم ارتکابی تبانی داشته است.
نماینده دادستان خطاب به درمنی : درآمد میلیاردی شما از کجاست؟
نماینده دادستان در دادگاه درمنی ؛ خطاب به ابربدهکار بانکی گفت: در دادگاه توضیح بدهید که درآمدی میلیاردی شما از کجاست؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما عبادی نماینده دادستان پس از طرح برخی اظهارات از سوی ابربدهکار بانکی افزود: چند سوال اینجا مطرح می شود که باید آقای باقری درمنی به آنها پاسخ بدهد. اول اینکه چرا در زمان ممنوع المعامله بودن فعالیت اقتصادی داشته؟ در شرایطی که سهم هر ایران 45 هزار تومان یارانه است مبنای درآمد میلیاردی متهم از کجاست؟
نماینده دادستان گفت : امروز پزشکان متخصص که امکان درآمدهای بالا برای آنها وجود دارد درآمدی در حد درآمد میلیاردی متهم ندارند و معلوم نیست این درآمد از کجا تامین شده است؟
عبادی تصریح کرد: از آنجایی که متهم ادعا می کند در جریان رابطه با شرکت شکوه آبیدر نبوده است ، از دادگاه تقاضا دارم اظهارات افراد مطلع در این زمینه را استماع کند.
قاضی در ادامه خطاب به متهم گفت: اگر در رابطه با لایحه دفاعی بانک ملی و نحوه درآمدزایی خود توضیحاتی دارید در دادگاه ارائه کنید.
متهم افزود: اگر من درآمد میلیاردی داشتم که 4 سال در زندان نبودم این اعدادی که در کیفرخواست مطرح شده مربوط به بنده نیست 4 سال تمام در زندان هستم و اگر پول داشتم سند اجاره می کردم تا از زندان بیرون بیایم.
وی گفت: برای بنده قرار 80 میلیارد تومانی صادر شده و فقط 40 میلیارد تومان آن را توانستم تودیع کنم و به علت اینکه وثیقه ام کافی نبود در زندان هستم.باقری درمنی افزود: کسی که اینجا از او به عنوان ابربدهکار بانکی یاد می کنید توان تودیع وثیقه 80 میلیارد تومانی را ندارد.
وی گفت: از من درباره درآمدهایم می پرسید خوب است بگویم از سال 67 کار می کنم مغازه داشته ام و پس از آن در سالهای 71 و 72 واحد تولیدی کوچکی برای خودم راه اندازی کردم که در مجموع 200 تا 300 میلیون تومان سرمایه گذاری کرده بودم من زحمت کشیده ام در طول 24 ساعت 20 ساعت کار می کردم.
باقری درمنی مدعی شد: تمام اموال بنده مربوط به سالهای 89 و 90 نیست بلکه به سالهای 80، 81 و 82 اختصاص دارد که هیچ بدهی بانکی نداشتم و املاکی که در سال 72 خریدم حالا ارزش پیدا کرده است.
ماجرای نامه نگاری ابربدهکار بانکی از زندانماجرای نامه نگاری ابربدهکار بانکی از زندان
قاضی صلواتی گفت : ابربدهکار بانکی از زندان برای برخی همکاران خود نامه نگاری کرده است تا املاک و اموال خود را به نام آنها منتقل کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما قاضی صلواتی در ادامه رسیدگی به پرونده اتهامات حمید باقری درمنی افزود: در کیفرخواست به ماجرای مکاتبات و نامه نگاری متهم در زندان اشاره شده است.
وی از متهم پرسید: نامه ای را که در زندان نوشتید ، قبول دارید؟ متهم گفت بله قبول دارم.
قاضی پرسید: چرا این نامه را از زندان نوشتید؟ متهم گفت این نامه را برای برخی همکارانم نوشتم و بر اساس آن بخشی از اموالم را به نام آنها منتقل کردم.
قاضی خطاب به متهم گفت: اسامی افراد را در دادگاه اعلام کن که متهم با مکث برخی اسامی را به این ترتیب اعلام کرد و گفت آقایان مسلمی، محمد فخاری، عباس فخاری، کیانوش افشین... و بقیه را به یاد ندارم افرادی هستند که از زندان با آنها مکاتبه کردم.
نماینده دادستان هم پس از حضور در جایگاه درباره نحوه و علت نامه نگاری متهم با این افراد توضیحاتی را ارائه کرد.
وی خطاب به متهم گفت : من در عجبم که شما یادتان نمی آید اموال را به نام چه کسی منتقل کرده اید؟ و همین جا اعلام می کنم که اموال از طرف متهم به آقایان محمود بیگی، محمد فخاری تبار، عباس فخاری تبار، کیانوش افشین، مجید باقری درمنی، محمود عسگری، محمد مسلمی، حمید بیابانی، جواد باقری، فرزاد سفیدبخت و میزانی منتقل شده و علت این کار هم ممنوع المعامله بودن متهم است.
نماینده دادستان گفت : ارزش اموال منتقل شده از طرف متهم به این افراد 200 میلیارد تومان است.
قاضی خطاب به متهم گفت: آیا تا این لحظه این افراد حاضر به برگرداندن اموال شده اند؟
متهم افزود: بنده از سال 87 ممنوع المعامله شده ام و هیچ سندی به نامم نیست.قاضی تصریح کرد: سازمان مالیاتی برای متهم بدهی 70 میلیارد تومانی اعلام کرده است که باقری درمنی هم گفت از چنین مبلغی بی اطلاعم و چیزی به بنده ابلاغ نشده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: برادرت کجاست؟ متهم گفت اطلاع ندارم و از ایشان دلخورم که به دادگاه نیامده است.
شکایت نماینده حقوقی بانک ملی از بدهی ارزی ابر بدهکار بانکی
نماینده حقوقی بانک ملی شکایت خود را از بدهی ارزی متهم حمید باقری درمنی در دادگاه مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما پس از برخی اظهارات ابربدهکار بانکی درباره بدهی های بانک ملی ، قاضی صلواتی از نماینده حقوقی بانک ملی خواست تا شکایت خود را مطرح کند.
لهراسبی هم گفت : در خصوص مطالبات شعبه فردوسی از آقای حمید باقری درمنی ذکر این نکته لازم است که اعلام کنم همه معاملات انجام شده توسط ایشان اعتبار اسنادی بوده و مبالغ بسیاری در مستندات موجود است که این متهم از حساب ذخیره ارزی ، ارز گرفته و از کشور خارج کرده و این در حالی است که متهم مدعی شده هیچ بدهی به بانک ملی ندارد .
نماینده حقوقی بانک ملی افزود: مطالبات ارزی بانک ملی از این متهم 73 میلیون دلار تسویه نشده ، 99 میلیارد و 556 میلیون و 914 هزار ریال تسویه نشده و 21 میلیون 885 هزار و 673 دلار تسویه نشده است که اگر جمع آن را حساب کنیم بیش از هزار میلیارد تومان می شود.
وی گفت: وقتی ده تا پانزده سال پیش فردی این مبلغ ارز را از کشور خارج می کند معلوم است که چه ثروت میلیاردی نصیب او می شود.
لهراسبی تصریح کرد: پرونده متهم در این بخش پیش از این رسیدگی شده و متاسفانه قاضی رای را براساس ریال صادر کرده و میزان مطالبات صندوق ذخیره ارزی از متهم در هیچ کدام از شکایات لحاظ نشده است.قاضی صلواتی خطاب به لهراسبی گفت: آیا این لایحه را در مرحله دادسرا ارائه کرده اید؟
نماینده حقوقی بانک ملی هم گفت : از آنجایی که قبلا رسیدگی شده لایحه ای به دادسرا ارائه نکرده ایم اما مجددا درخواست رسیدگی داریم تا این مطالبات وصول شود.
متهم در پاسخ به اظهارات نماینده حقوقی بانک ملی افزود: صندوق ذخیره ارزی از بنده شکایتی نداشته و با پول دریافتی ماشین هایی را از شرکت آلمان خریده ام که در اختیار بانک است.
وی گفت : 30 میلیارد تومان برای گودبرداری محل قراردادن ماشین هزینه کرده ام که دستگاه ها هم موجود است و بانک ملی دستگاه ها را به بنده تحویل نداده است.
باقری درمنی تصریح کرد: بنده از سال 82 نماینده شرکت دوو در ایران بودم ،146 فروشگاه در سراسر کشور داشتم و 156 برگه سبز در این زمینه وجود دارد که ارزش آن بسیار زیاد است.
قاضی صلواتی در ادامه خطاب به متهم گفت: آیا افرادی که اموال را به نام آنها منتقل کرده اید حاضر به برگرداندن اموال هستند ؟ متهم گفت: هر چه تماس می گیرم جواب نمی دهند.
قاضی گفت : آیا اگر این اموال برگردد بانک ملی و شرکت نفت جی می توانند طلب هایشان را وصول کنند ؟ متهم نیز تصریح کرد: اموالی وجود ندارد.