پخش زنده
امروز: -
عملیات گمانه زنی برای تعیین عرصه، پیشنهاد حریم و ساماندهی محوطه بکندای روستای پیر حاجات شهرستان طبس با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: هدف از اجرای این طرح تعیین حریم این محوطه باستانی و ارائه طرح ساماندهی برای حفاظت و جلوگیری از آسیب بیشتر آن بود.
سید احمد برآبادی افزود: به علت قرار گرفتن این محوطه در میان اراضی کشاورزی، قبل از شناسایی این اثر توسط باستان شناسان، بخش های زیادی از آن برای استفاده کشاورزی در دهه های قبل تسطیح و تخریب شده بود.
وی گفت: پراکندگی سفال های قرمز ظریف در سطح محوطه باستانی بکندای شهر طبس از وجود استقراری مربوط به عصر مفرغ در این منطقه حکایت می کند
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: قطعه سفال های بدست آمده از این محوطه بیشتر چرخ ساز، با خمیره و اسلیپ قرمز و از نمونه های مفرغ جدید هستند.
سید احمد برآبادی افزود: وجود برخی پایه های مشابه نمونه های بلخی- مروی درمیان یافته های بدست آمده بر اهمیت محوطه بکندا اضافه کرده است .
وی گفت: با توجه به فراوانی پراکندگی سفال های اسلامی ( متعلق به قرون 7 تا 11 هجری) در اطراف این محوطه ، به نظر می رسد در دوره اسلامی استقرار جدیدی در این مکان شکل گرفته است که به مرور این استقرار در دوره های جدیدتر به بخش شرقی و شمال شرقی یعنی به روستای فعلی پیرحاجات منتقل شده است.