پس از تحقيق کشتار مسلمانان روهينگيا ؛
محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان
دو خبرنگار که درباره کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار تحقیق می کردند از سوی ارتش به اتهام نقض اسرار حکومتی تحت پیگرد قرار گرفته و روز دوشنبه به 7 سال زندان محکوم شدند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، دو خبرنگار رویترز در میانمار به هفت سال زندان محکوم شدند. رویترز اتهاماتی را که منجر به محکومیت دو خبرنگار این خبرگزاری در میانمار شده است، «کاملا ساختگی» توصیف کرد.
خبرگزاری رویترز در بیانیه ای اعلام کرد: این دو خبرنگار قابل تحسین هم اینک نیز بابت اتهامات کاملا ساختگی که به مجبور کردن آنها به سکوت و ارعاب مطبوعات اختصاص دارد، نزدیک به 9 ماه در زندان بودند.
دو خبرنگار خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در میانمار که از سوی ارتش به اتهام «نقض اسرار حکومتی» تحت پیگرد قرار گرفته بودند، به هفت سال زندان محکوم شدند.
این دو خبرنگار درباره کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار تحقیق می کردند.
محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان محکوميت دو خبرنگار در ميانمار به هفت سال زندان
قاضی دادگاه میانمار اعلام کرد: دو خبرنگار خبرگزاری رویترز روز دوشنبه به جرم اینکه در گزارش های خود درباره بحران روهینگیاها قوانین مربوط به اسرار دولتی میانمار را نقض کرده اند، به هفت سال زندان محکوم شدند.
ای لویین Ye Lwin، قاضی دادگاه میانمار در جلسه محاکمه این دو خبرنگار گفت: وا لونه Wa Lone و کیاو سوئه او Kyaw Soe Oo به دلیل آنکه قوانین مربوط به اسرار حکومتی را نقض کرده اند، هر کدام به تحمل هفت سال حبس محکوم می شوند.
وا لونه 32 ساله و کیاو سوئه او 28 ساله که از دسامبر سال 2017 در میانمار در بازداشت به سر می بردند، درباره کشتار مسلمانان روهینگیا به دست ارتش میانمار تحقیق می کردند.
محاکمه این دو خبرنگار وجهه آنگ سان سو چی رئیس حزب حاکم میانمار را که برنده جایزه نوبل صلح نیز هست بیش از پیش خدشه دار کرد.
سازمان ملل آزادی اين دو خبرنگار رویترز را در میانمار خواستار شد
کنوت اوستبی Knut Ostby نماینده سازمان ملل در میانمار اندکی پس از قرائت حکم دادگاه به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: ما به درخواستمان برای آزادی این دو خبرنگار ادامه می دهیم.
در همين حال میشل باشله Michelle Bachelet رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد نيز آزادی فوری دو خبرنگار میانماری خبرنگار رویترز را درخواست کرد.
باشله که روز دوشنبه در ژنو آغاز به کار کرده است در بین جمعی از خبرنگاران گفت: من بر این باورم که همه این محاکمه تنها تقلیدی از اجرای عدالت بود. بنابراین من از دولت میانمار می خواهم هر چه سریعتر آنها را آزاد کند.
اتحادیه اروپا آزادی فوری و بی قید و شرط خبرنگاران رویترز در میانمار را خواستار شد
سخنگوی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای در واکنش به حکم حبس دو خبرنگار خبرگزاری رویترز در میانمار، آزادی فوری و بی قید و شرط آنها را خواستار شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا؛ سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به صدور حکم حبس هفت ساله برای "کیاو سو او" Kyaw Soe Oo و " وا لون" Wa Lone - دو خبرنگار خبرگزاری رویترز در میانمار- اعلام کرد:
تصمیم امروز دادگاه به محکومیت حبس هفت ساله دو خبرنگار خبرگزاری رویترز به نام های "کیاو سو او" و " وا لون" باعث تضعیف آزادی رسانه ها، تضعیف حق مردم برای دسترسی به اطلاعات و نیز باعث تضعیف حاکمیت قانون در میانمار خواهد شد.
محکومیت و حبس این دو خبرنگار به استناد" قانون اسرار رسمی " فیلیپین مربوط به سال 1923 - آن هم درحالیکه این افراد درحال پوشش خبری اتهامات مربوط به نقض های جدی حقوق بشری در ایالت راخین بودند - باعث ارعاب سایر خبرنگارانی می شود که درباره آزار و اذیت شدن، بازداشت های بی مورد و تعقیب قضایی نگران می شوند و این درحالی است که این خبرنگاران مشغول انجام وظایف خود هستند. آزادی رسانه ها و خبرنگاری نقادانه ستون های ضروری دموکراسی هستند. مطبوعات آزاد در ترویج شفافیت و پاسخگو کردن دولت های دموکراتیک نقش کلیدی دارند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:
اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه جزو بسیاری از ناظران بین المللی بودند که از زمان بازداشت این دو خبرنگار در دوازدهم دسامبر سال 2017 در جلسات دادرسی دادگاه حضور یافتند و بارها این موضوع را با دولت میانمار درمیان گذاشتند. از این رو ما تاکید می کنیم که انتظار داریم مقامات میانمار اطمینان بدهند که خبرنگاران در شرایط مناسبی برای انجام وظایف شان قرار دارند. حکم حبس این دو خبرنگار باید مورد تجدید نظر قرار گیرد و این دو خبرنگار باید فورا و بی قید و شرط آزاد شوند.
خبرنگاران بدون مرز محکومیت دو خبرنگار رویترز در میانمار را محکوم کرد
سازمان غیردولتی خبر نگاران بدون مرز محکومیت دو خبرنگار خبرگزاری رویترز به هفت سال زندان در میانمار را «ناعادلانه» توصیف و آنگ سان سوچی رئیس حزب حاکم میانمار را ترغیب کرد این خبرنگاران را که تنها به وظیفه خود عمل کردند، آزاد کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس ، این سازمان مدافع حقوق خبرنگاران در بیانیه ای اعلام کرد این سازمان با قاطعیت این تصمیم را که روز سیاهی برای آزادی رسانه در میانمار است ، محکوم می کند. بر اساس فهرست ارائه شده از سوی این سازمان در سال 2018 در خصوص آزادی مطبوعات ، درمیان 180 کشور در جایگاه صد و سی و هفتم است.
کریستوف دولوار دبیر کل خبرنگاران بدون مرز در این بیانیه تصریح کرد :«دادگستری در این قضیه کاملا مسئول است، ما از تمام مسئولان عالی رتبه این کشور از جمله آنگ سان سوچی رئیس حزب حاکم میانمار خواستیم این افراد را که تنها جرم آنها عمل به وظایفشان است ، آزاد کنند. این حکم ناعادلانه ، روند انتقال دموکراتیک را در میانمار آشکارا به چالش می کشد.»