پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی :باوجود همه تلاش ها در حوزه صنعت چاپ، بیش از 80 هزار تن محصول وارد کشور می شود در حالی که صادرات، در این حوزه فقط حدود 10 هزار تن است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس صالحی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ با اشاره به گردش مالی زیاد صنعت چاپ افزود: صنعت چاپ به عنوان فراصنعت مطرح است و در فضای بین المللی به عنوان حوزه مولد اقتصادی، ارزش افزوده بالایی دارد.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ در کشورمان، اشتغالزایی زیادی دارد، گفت: 100 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت در کشورمان اشتغال دارند.
صالحی، همایش روز ملی صنعت چاپ را فرصتی برای آسیب شناسی و ارائه راهکارهای مشکلات این صنعت دانست و افزود: صنعت چاپ را به عنوان صنعت خلاق، مولد و مؤثر باید دید و فضای چاپ، بسیار متنوع است. حوزه مکتوب به عنوان نشر کتاب و مطبوعات، بخش محدودی از فعالیت های چاپ را به خود اختصاص می دهد.
صالحی با بیان اینکه حوزه صنعت چاپ به تسهیلات مالی و غیرمالی یکپارچه نیاز دارد، ادامه داد: تفویض بخش صنعتی صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال پیگیری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تصدی صنعت چاپ را باید به تشکل ها و اتحادیه های مرتبط با این حوزه سپرد.
صالحی با اشاره به لزوم تلاش برای بهبود فضای کسب و کار در حوزه صنعت چاپ افزود: موانع کسب و کار این صنعت را باید رفع کرد.
وی با بیان اینکه وجه صنعتی حوزه صنعت چاپ بسیار قوی شده است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بسته ای را آماده کرده است تا به کسب و کار صنعت چاپ با نگاه رفع موانع تولید، بهبود ببخشد.
صالحی بر لزوم افزایش بهره وری در این صنعت تأکید و اضافه کرد: تشکل ها و اتحادیه های صنفی صنعت چاپ باید متحدتر و منسجم تر باشند.
در حوزه صنعت چاپ نیاز به نوآوری و مهارت های جدید داریم که در این راه نسل جدید باید از پیشکسوتان این عرصه کمک بگیرند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت صنعت چاپ و اینکه در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم ظالمانه آمریکا هستیم افزود: یکی از اولویت های ما در این شرایط، اقتصاد فرهنگ است باید با همت و کار مضاعف در این حوزه به ویژه در صنعت چاپ، موانع را از سر راه برداریم.
وی ادامه داد: یکی از این موانع، قوانین و مقررات دست و پاگیر است که باید آنها را شناسایی و برطرف کنیم.
مازنی، فرهنگ کار اداری و دور بودن از کارآفرینی را از دیگر مشکلات، بیان و اضافه کرد: حدود 90 درصد از بودجه کشور صرف امور جاری و بخش اعظم آن صرف حقوق کارمندان می شود.
وی، مداخلات غیرحرفه ای و غیرکارشناسی در حوزه اقتصاد فرهنگ را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: ممیزی های سختگیرانه، درست نیست و نباید به نویسندگان، بی اعتماد باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فرهیختگان، نویسندگان و اهالی ادب و فرهنگ، توانایی تألیف و نظارت بر کتاب را دارند، گفت: کتاب و یا فیلمی که با سانسور و ممیزی تألیف و منتشر می شود مشتری نخواهد داشت.
مازنی افزود: اگر آثار فرهنگی و هنری از دل نویسنده و اهل فرهنگ بجوشد بر دل مردم می نشیند و برای آن هزینه می کنند.
وی تأکید کرد: صنعت چاپ را باید به اهل آن سپرد و از مداخلات غیرکارشناسی پرهیز کرد. نیاز به آسیب شناسی در حوزه اقتصاد فرهنگ داریم.
مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ، همزمان با 11 شهریور سالروز ملی صنعت چاپ ایران در تالار وحدت برگزار شد و در آن پیشکسوتان شاخص، تولیدکنندگان برتر و نفرات شاخص این صنعت، معرفی و با اهدای لوح تجلیل شدند.