پخش زنده
امروز: -
بازار زواره ارتباط دهنده بین مسجد جامع، امامزاده و دو حسینیه کوچک و بزرگ است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ بازار زواره نقش ستون فقرات معماری شهر را دارد و به علت قرار گرفتن در مرکز شهر زواره از اهمیت بسیاری برخوردار است.
مهدی مشتاقی نویسنده و محقق با بیان اینکه بازارها در فرهنگ ایرانی همواره به عنوان یکی از جاذبههای مهم توریستی محسوب میشوند، گفت: بازارهای ایران به عنوان یکی از آثارهای تاریخی و فرهنگی ایران محسوب میشوند و این بازارها تنها محل دادوستد نبودند، بلکه کارکردهای خاص فرهنگی، مذهبی و هنری نیز داشتهاند.
وی افزود: بازار تاریخی مربوط به پایان دوره زندیه و اوایل دوره قاجار است و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
طول مجموعه بازار زواره حدود دویست متر و عرض آن را در حدود سه و نیم متر است.
این بازار در گذشته دو کاروانسرا در دو سمت خود داشته است که امروزه یکی از کاروانسراها به صورت ویرانه درآمده و دیگری جای خود را به خیابان جدیدی داده است.
معماری بازار به صورتی است که ساختار سقف آن رومی و چشمهای ساخته شده است و نور خورشید از روزنههای سقف که به صورت مجمعه ساخته شدهاند، به داخل بازار میتابد.
سقف بازار دارای طاق است که با مصالح بنایی ساخته شده است و داشتن سقفهای سرپوشیده با مصالح سنگین سبب کاهش نوسانات شدید حرارتی در طول شبانهروز در این بازار می شود.
کف بازار زواره سنگفرش و سطح آن نسبت به خیابانها و معابر اطراف، پایینتر است تا گردش و جابجایی هوا و ایجاد مکش هوای خنک به درون بازار و ایجاد کوران و هوای مطبوع در طول روز بهتر انجام شود.
بازار زواره ارتباط دهنده بین مسجد جامع، امامزاده و دو حسینیه کوچک و بزرگ است و از نظر معماری مانند سایر بازارهای مرکزی کشور چون اصفهان، کاشان و نایین است.