پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ترکیه- همزمان با فاصله گرفتن از آمریکا- روابط خود را با اتحادیه اروپا نزدیکتر از گذشته کرده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از آنکارا، در حالی که مناسبات ترکیه با آمریکا عمیقاً پرتنش شده است، روابط آنکار با اروپا مدام در حال گرمتر شدن است و همکاریهای ترکیه و اتحادیه اروپا بیش از پیش جای تقابل را میان آنان گرفته است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، قرار است در اواخر سپتامبر به آلمان سفر کند که نخستین سفر وی به آلمان طی چهار سال گذشته به حساب میآید.
در همین حال، احتمال میرود رئیس جمهور ترکیه میزبان اجلاسی میان فرانسه، آلمان و روسیه- در غیاب آمریکا- برای بحث درباره موضوع سوریه باشد.
در ماه اوت، هلند روابط دیپلماتیک خود را با ترکیه به حالت عادی بازگرداند و این در حالی بود که طی بیش از یک سال گذشته، کدورت تلخ سیاسی میان دو کشور وجود داشت.
ن در حالی است که اخیراً بروکسل و آنکارا در برابر سیاستهای حمایتگرایانهی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خود را در یک طرفِ مشترک یافته و لذا به این نتیجه رسیدهاند که برای مقابله با قلدرمأبیهای این همکارِ تجاری (آمریکا)، نیازمند اتخاذ مواضع مشترک در برابر آن هستند.
ترکیه و اتحادیه اروپا زمینه مشترک دیگری نیز با هم پیدا کردهاند و آن، مخالفت با خروج یک جانبه آمریکا از توافق بینالمللی سال 2015، موسوم به توافق هستهای ایران (برجام)، است. با این حال، کارشناسان هشدار میدهند که امید ترکیه به بازگشت به مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا چندان واقعبینانه نیست و ترکیه واقعیاتِ موجود را در خصوص موانعی که در این مسیر بر سر راه پذیرفته شدنش در اتحادیه اروپا به عنوان یک عضو کامل وجود دارد، نباید نادیده بگیرد.
در هر صورت، اتحادیه اروپا خواهان بروز مشکلات اقتصادی در ترکیه نیست، زیرا این اتحادیه عمدتاً به ترکیه وابسته است که موج آوارگان سوری را از مرزهای اتحادیه اروپا دور نگه دارد و ترکیه زمانی میتواند کار را با موفقیت انجام دهد که از اوضاع اقتصادی خوبی در داخل این کشور برخوردار باشد.
محیطین عطامان، استاد رشته روابط بینالملل در دانشگاه ییلدریم بیازیت ترکیه، گفت: «با وجود مشکلات متعددی که میان ترکیه و اتحادیه اروپا وجود دارد، هر دو به یکدیگر بسیار وابسته هستند و پیوندهای فراوان تاریخی، اقتصادی و سیاسی با هم دارند.»
وی افزود: «تحت چنین شرایطی، ترکیه و اتحادیه اروپا مناسبات دوجانبهی خود را بر اساس رویکردی واقعبینانه بازتعریف خواهند کرد و همکاریهای راهبردی میان خود را گسترش خواهند داد.»