به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، نشریه فوربز با پرداختن به گزارش ها درباره اقدام ایران در انتقال موشک های بالستیک کوتاه برد به عراق, واکنش های احتمالی به این اقدام و پیامدهای احتمالی آن را بررسی کرد.
این نشریه در گزارشی به قلم مایکل لینچ در پایگاه اینترنتی خود نوشت: گزارش ها مبنی بر اینکه دولت ایران, یا به طور خاص تر, سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران موشک های بالستیک کوتاه برد را به عراق منتقل کرده و آن ها را در اختیار بعضی از شبه نظامیان نیابتی خود قرار داده, نگران کننده است, اما لازم است این موضوع در چارچوب شرایط بررسی شود. ظاهراً استدلال ایرانی ها این است که فقط در تلاش هستند با پخش کردن موشک های خود, بازدارندگی نظامی خود را افزایش دهند و در نتیجه آسیب پذیری خود را در برابر حمله دشمنان متعدد خود کاهش دهند. در عین حال, آن ها در عراق به شماری از اهداف بالقوه همچون اسرائیل نزدیک تر هستند.
تهدید ناشی از این اقدام برای میادین نفتی عربستان سعودی گسترده نیست, چرا که این میادین در استان شرقی واقعند و در واقع همین حالا هم به ایران نزدیک هستند. در واقع, این موشک ها احتمالاً نسبت به موشک های مشابه مستقر در ایران, از میادین نفتی عربستان دورتر هستند. مسئله ای که بیشتر مایه نگرانی است, کنترل این موشک هاست, و به ویژه اینکه آیا آنها در دست شبه نظامیان تندرو عراق گيرند. با این همه, شبه نظامیان عراقی با اینکه از لحاظ نظری مخالف دولت سنی حاکم در عربستان هستند, اما تاکنون تمایلی به رویارویی خشونت آمیز (با آن) نشان نداده اند و در حال حاضر هم بعید به نظر می رسد چنین کاری کنند.
به نظر می رسد دولت های عراق و عربستان سعودی دست کم به سوی همزیستی و حتی سطحی از همکاری ها گام بر می دارند. همچنین در حالی که ایران کنترل ظاهری بر موشک ها (تاکنون) دارد, این ایده که به گروه های نیابتی خود در عراق دستور حمله به عربستان سعودی را خواهد داد یا آنها را ترغیب به این کار خواهد کرد, بدون بروز درگیری بزرگ بین دو کشور, غیرممکن به نظر می رسد.
نیازی به بیان این امر نیست که گزارش ها درباره احتمال تشدید مناقشه نظامی در خاورمیانه (غرب آسیا) همواره بازار نفت را تحت تاثیر قرار می دهد, و ممکن است موجب افزایش موقت قیمت ها شود, اما به نظر نمی رسد پیامدهای درازمدت آن, جدی باشد. هر گونه تلاش برای اقدام نظامی از طریق شبه نظامیان داخلی یا حتی یگان های سپاه دولت عراق را تهدید خواهد کرد, که در نهایت آنها را سرکوب خواهد کرد و در نتیجه موجب کاهش تهدید برای ثبات این کشور خواهد شد.
شلیک موشک در خاورمیانه موجب افزایش نگرانی در بازارهای نفت می شود, اما تصورش دشوار است که این اقدام در عرضه نفت اختلال جدی ایجاد کند.