پخش زنده
امروز: -
سیستان و بلوچستان با تولید سالیانه 220 هزار تن انواع خرما ، رتبه دوم تولید خرمای کشور را داراست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه سیستان بلوچستان در بخش تولید خرما ظرفیتهای خوبی دارد ، گفت: این استان در زمینه سطح کشت رتبه اول و در زمینه سطح تولید رتبه دوم کشور را دارد.
ریگی با بیان اینکه خرمای سیستان و بلوچستان جنبه صادراتی دارد ، گفت: عمده خرمای تولیدی سیستان و بلوچستان به استان های همجوار و کشورهای همسایه پاکستان و حوزه خلیج فارس صادر میشود
وی با بیان اینکه کار برداشت خرما از نیمه دوم تیر در سیستان و بلوچستان آغاز می شود در نیمه اول آبان به اتمام می رسد ، افزود: از 55 هزار هکتار نخلستان های سیستان و بلوچستان ، 45 هزار هکتار آن بارور است.
وی افزود: هم اکنون بيشتر باغ هاي جدید سیستان و بلوچستان با نظارت سازمان جهاد کشاورزی دارای ارقام تجاری با بسترسازی مناسب و اصول فنی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان ، هلیله ، مضافتی ، کتومی ، نگال ، شکری را از جمله ارقام کشت شده خرما در استان نام برد.
ريگي گفت: 70 نوع خرما در استان تولید می شود که خرمای ربی و مضافتی بیشترین سطح زیر کشت و ارقام خرمای تولیدی استان را تشکیل می دهند .
وی افزود: میتوان گفت که سیستان و بلوچستان در زمینه محصول خرما قابلیت بین المللی شدن را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان ایرانشهر را قطب تولید خرما در استان دانست و افزود: این شهرستان با 10 هزار هکتار نخلستان یکی از عمده مراکز تولید خرما در سیستان و بلوچستان است.
ریگی افزود: نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب سبب شده تا بخش زیادی از خرمای ایرانشهر توسط واسطهها خریداری و به نام شهرستانهای دیگر عرضه شود.
وی همچنین بر حذف و جایگزینی باغ های درجه سه با ارقام تجاری بازار پسند ، اصلاح و احیای باغ های درجه 2 و افزایش کمی و کیفی و توسعه محصول سالم و بهداشتی تاکید کرد.