به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تصمیم آمریکا را در قطع کامل کمک ها به آژانس امداد سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروآ "تهاجم آشکار به مردم فلسطین" توصیف کرد.
این اقدام در پی انتشار اخباری در هفته گذشته از سوی آمریکا در این باره انجام شد که دولت ترامپ در حال قطع کمک بیش از دویست میلیون دلاری به آنرواست. سازمان ملل متحد از همه کشورها خواسته است وارد عمل شوند و این شکاف ایجاد شده در زمینه بودجه آنروآ را پر کنند. این در حالی است که هدر نائورت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد: " زمانی که ما در ماه ژانویه از اختصاص کمک شصت میلیون دلاری آمریکا به این نهاد خبر دادیم، اعلام کردیم که آمریکا دیگر تمایلی به متقبل شدن سهم نامتناسب از هزینه های مربوط به آنروآ ندارد. روندی که ما طی سال ها آن را متقبل شده بودیم."
خبرنگار الجزیره انگلیسی گزارش داد محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد تصمیم آمریکا در قطع روند تأمین مالی این نهاد سازمان ملل متحد که به آوارگان فلسطینی کمک می کند، تهاجم آشکار به مردم فلسطین محسوب می شود. بیش از یک میلیون فلسطینی به کمک های غذایی ارائه شده از سوی آنروآ متکی هستند. از این رو، تصمیم آمریکا برای عدم تأمین مالی آنروآ، می تواند سبب شود شمار زیادی از فلسطینیان چیزی برای خوردن نداشته باشند. کاهش بودجه آنروآ به معنای تعطیل شدن درمانگاه ها و پایان یافتن روند ارائه خدمات اجتماعی برای آوارگان فلسطینی است. این کمک ها شامل ارائه کمک های ضروری و انسانی برای میلیون ها نفر می شد.
آنروآ همچنین هدایت چند صد مدرسه را برای نیم میلیون کودک فلسطینی در غزه، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه بر عهده دارد. این مدارس این هفته با ابهام درهای خود را به روی دانش آموزان باز کردند.
کریس گونس سخنگوی آنروآ در سخنانی گفت: "ما تنها برای اداره آنها تا پایان ماه سپتامبر پول داریم. در پایان ماه سپتامبر، آنروآ دیگر بودجه ای نخواهد داشت . ما دیگر پولی برای اداره مدارس و پرداخت حقوق به بیست و دو هزار معلم و کادر آموزشی نخواهیم داشت."
چند روز پیش، کمیسر ارشد آنروآ اعلام کرد این نهاد در تلاش برای متنوع کردن منابع تأمین مالی خود است. این نهاد به کمک کنندگان غنی و دیرینه و همچنین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس روی آورده است تا به آنروآ کمک کنند تا مدارس تحت نظر آنروآ همچنان باز بمانند.
پیشتر کراهنبل کمیسر ارشد آنروآ گفت: "ما در ابتدا توافق نامه ای چند ساله با کشورهایی همانند روسیه داشتیم. ما شاهد مشارکت فراوان کشورهای خلیج فارس بودیم. هند و چین میزان مشارکت خود را به صورت قابل توجهی افزایش دادند. این پویایی وجود دارد. همچنین بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی می توانند در درازمدت سبب ایجاد ثبات بیشتری شوند."
آنروآ می گوید نیم میلیون دانش آموزی که نتوانند به مدرسه بروند سبب بی ثباتی منطقه ای خواهند شد. برخی از آسیب پذیرترین افراد در این بخش پر نوسان از جهان بازندگان اصلی این روند هستند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی از واشنگتن دی سی هم گزارش داد آمریکا حدود سی درصد از بودجه آنروآ را تأمین می کرد. از این رو، قطع این مبلغ قابل توجه می تواند تأثیرات قابل توجهی بر شرایط تقریبا بد زندگی در مکان هایی همانند غزه و دیگر مکان هایی خواهد داشت که آوارگان فلسطینی در آنجا زندگی می کنند. آنروآ می گوید پنج میلیون آواره فلسطینی وجود دارند. این ها افرادی هستند که طرف فلسطینی می گوید حق بازگشت دارند. این ها افراد هستند که در زمان اعلام موجودیت اسرائیل در سال هزار و نهصد و چهل و هشت، از سرزمین های فلسطینی بیرون رانده شدند. به گفته فلسطینیان و بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد، خود این افراد یا فرزندان آنها حق بازگشت به سرزمین های فلسطینی را دارند . اسرائیل البته از همان آغاز با این موضوع مخالف بوده است. از این رو، این تلاشی از سوی آمریکا برای تضعیف حق بازگشت فلسطینیان قلمداد می شود.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد تصمیم آمریکا حمله ای آشکار به مردم فلسطین محسوب و تلاشی برای به چالش کشیدن قطعنامه سازمان ملل متحد قلمداد می شود. باید خاطرنشان کرد که آمریکا بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد حق ندارد به طور یکجانبه سبب از بین رفتن آنروا شود. ریاض المالکی وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از دیگر کشورهای عربی خواست وارد عمل شوند و آنروآ را تأمین مالی کنند تا کسری بودجه ناشی از قطع کمک های آمریکا جبران شود.