پخش زنده
امروز: -
يزد جهاني، گردشگران سلامت را به خود جذب مي کند. ظرفيت هاي درماني يزد شگفت انگيز است، از صدها پزشک متخصص تا امکانات پيشرفته درماني.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،گردشگري پس از صنعت نفت و خودروسازي ، سومين صنعت بزرگ جهان به شمار مي رود. اين صنعت تاثير بسزايي در درآمدهاي ارزي کشورها دارد و به طور حتم در آينده اي نزديک به صنعت اول جهان تبديل خواهد شد.
امروزه با صنعتي شدن کشورها و بروز دردهاي مختلف در روح و بدن انسان ها، بحث توريسم درماني يکي از بخش هاي رو به رشد صنعت گردشگري در جهان و ايران به شمار مي آيد.
جوينده هاي درمان و سلامتي از هر کجاي دنيا مي توانند به يک کشور وارد شده و تحت درمان و مراقبت هاي پزشکي در زمينه هايي چون سرطان ها، بيماري هاي مغز و اعصاب، جراحي هاي پيوند اعضا، عمل هاي زيبايي و غيره قرار گيرند.
در کشور ما ايران، گردشگري سلامت بيشتر در بحث درمان بيماريهايي چون جراحي قلب، ناباروري، دندانپزشکي، چشم، سرطان، جراحي پلاستيک و گردشگري در آب هاي شفابخش است.
استان يزد بعنوان يکي از اضلاع مثلث طلايي گردشگري ايران و با بهره گيري از ظرفيت هاي مناسب بهداشتي و درماني و همچنين با برخورداري از پزشکان و متخصصان باتجربه زمينه مناسبي براي توسعه گردشگري سلامت دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد مي گويد: در استان يزد 19 بيمارستان دولتي و غيردولتي به بيماران خدمات ارائه مي کنند که بيشترين آمار بيماران بستري شده در اين مراکز از استانهاي جنوب و جنوب شرق کشور است.
دکتر نوري شادکام مي افزايد: بيشترين علت مراجعه بيماران غيربومي به مراکز درماني استان يزد براي بهره گيري از خدمات درماني ناباروري، قلب و عروق، بيماري هاي داخلي و سرطان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد رعايت تعرفه هاي درماني در بخش هاي دولتي وخصوصي و رعايت حقوق بيماران غيربومي را از دلايل رونق گردشگري سلامت در استان يزد عنوان مي کند و مي گويد: در اين زمينه شش بيمارستان مجوزهاي مربوط به راه اندازي بخش گردشگري سلامت را دريافت کرده اند و در حال خدمات رساني به بيماراني از استانهاي همجوار و همچنين مراجعه کنندگاني از کشورهاي حوزه خليج فارس،عراق و پاکستان هستند.
سال هاست که يزد ملجا و پناه بيمارانيست که از استان هاي همجوار و بلکه دوردست براي يافتن خدمات درماني مناسب به اين استان سفر مي کنند. جهاني شدن شهر يزد و برخورداري از اماکن مذهبي، آثار تاريخي فراوان و جاذبه هاي منحصر به فرد همچون کوير و کوهستان از يک سو و حضور پزشکان حاذق و مراکز درماني مجهز از سوي ديگرزمينه رونق بيشتر گردشگري سلامت را در اين استان فراهم کرده است. در چنين حالي، بدون شک يزد مي تواند بعنوان يکي از مطرح ترين مقاصد هدف گردشگري سلامت ارزان نه تنها در مرکز ايران بلکه در خاورميانه نيز شناخته شود.
با اين حال رونق گردشگري سلامت در استان يزد از مشکلاتي نيز رنج مي برد. گردشگري سلامت يا به عبارتي توريسم درماني شاخه اي از گردشگري است که با بهره گيري از خدماتي براي بهبود يا افزايش سلامتي و افزايش روحيه فرد در مکاني خارج از سکونتش انجام مي شود. اين سفر بايد بيش از 24 ساعت باشد و فرد در کنار خدمات پزشکي از جاذبه هاي گردشگري و صنايع دستي شهر بهره بگيرد. متاسفانه اين تعريف از گردشگري در استان يزد با وجود پذيرش بالاي بيمار صدق نمي کند.
سرپرست ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد مي گويد: متاسفانه روندي که در بحث گردشگري سلامت در استان يزد داريم، مطلوب نيست. بيماراني که به مراکز درماني يزد مراجعه مي کنند گرچه از خدمات درماني با تعرفه پائين بهره مند مي شوند اما در بحث گردشگري و همچنين اقامت منفعتي براي استان يزد ندارند.
سيدمصطفي فاطمي مي افزايد: اين بيماران براي اقامت خود از چادرهاي مسافرتي، خانه هاي مسافر و خانه هاي بدون مجوز استفاده مي کنند که اين موارد نمي تواند براي ما درآمدي در بحث اقتصاد گردشگري داشته باشد.
او معتقد است با وجود ظرفيت هاي فراوان در رشته هاي تخصصي چون ناباروري، زيبايي، چشم و دندانپزشکي و پذيرش بيماراني از کشورهاي مختلف ، بايد بازنگري جدي در بحث سلامت استان به منظور رونق بيشتر گردشگري سلامت صورت گيرد.
بدون شک اطلاع رساني بين المللي، توسعه ناوگان حمل و نقل، ايجاد مراکز رفاهي و اقامتي متناسب با استانداردهاي جهاني از ضرورت هاي بحث گردشگري سلامت است که با تحقق آن مي توان از مزاياي متعدد اين صنعت رو به رشد در جهت اشتغالزايي، رشد کيفي بخش سلامت و توسعه اقتصادي و ارزآوري بهره گرفت.