پخش زنده
امروز: -
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل، کاهش عرضه فولادسازان را عامل اصلی افزایش قیمت فولاد بیان کرد.
امیرحسین کاوه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: این افزایش قیمت در حالی است که افزایش تقاضا و کمبود تولید نداشتیم فقط فولادسازان بزرگ از آنجا که میخواهند سودهای سرشار کسب کنند عرضه را کم کردند یعنی در بخش ورقهای فولادی به هیچ وجه تقاضا افزایش نیافته بلکه میانگین تقاضای سال ۹۶ و ۹۷ یکی است، اما متاسفانه عرضه کنندگان شبه دولتی، عرضهها را متوقف کردند.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت دستور العمل ۱۴ بندی بسیار خوبی را برای تنظیم و آرامش در بازار ابلاغ کرده است، افزود: متاسفانه فولادسازهای خصولتی و شبه دولتی این دستورالعمل را اجرا نمیکنند، عرضهها را کم و صادرات را زیاد کردند که موجب التهاب در بازار شده و به علت مشکلات ارزی، وارداتی هم که انجام میشد متوقف شده که همه اینها دست به دست هم شده و موجب التهاب در بازاری شده که بیش از حد هم تولید داریم.
وی افزود: از طرفی یک نقطه ضعف بسیار بزرگ مورد غفلت دولتیها و مجلسیها این است که معاملات و قیمت پایه با دلار امریکاست یعنی در بورس کالای جمهوری اسلامی ایران پایه قیمت با دلار امریکا رقم میخورد و به همین علت است که کوچکترین نوسان دلار ثبات بازار فولاد را به هم میریزد.
وی افزود: متاسفانه به علت این بهم ریختگی میبینیم که فولاد سازان بزرگ خصولتی و شبه دولتی که در برابر دستورالعمل دولت دارند تمرد میکنند سودهای چندهزار میلیارد تومانی کسب میکنند طوری که در ۳ ماهه اول سال رشد سودآوری شان به قدری بوده که سود یکسال شان را پرداخت کردند.
دبیر سندیکای لوله و پروفیل گفت: همه اینها سودهای ۲۰۰ درصدی و ۳۰۰ درصدی داشتند لذا باید سود در بالادست کم شود و در چرخه فولاد این سود بچرخد تا به دست مصرف کننده نهایی برسد، زیرا مردم ما این گرانی را نمیتوانند تحمل کنند مصرف کننده توان خرید ندارد و گرانی بیشتر باعث میشود که سود چند شرکت خصولتی بزرگ قدرتمند زیاد شود و مردم ضعیفتر شوند.
کاوه با بیان اینکه باید تعادل عرضه برقرار و حتی در این مقطع باید از صادرات جلوگیری شود، افزود: صادرات فولادی که داخل کشور مورد نیاز است آنهم با قیمتهای ارزان صادراتی یعنی ۱۹ تا ۳۵ درصد ارزانتر از فروش در بورس کالا، باید متوقف شود.
وی گفت: سودآوری فولادسازان فقط از فروش داخلی است، در صورتهای مالی شان نوشته شده سودآوری صادرات با حاشیه سود صفر، اما با گران فروشی به مردم، این سودهای نجومی کسب شده است؛ بنابراین از مسئولان تقاضا دارم زمانی که بنگاهی سود نجومی میدهد به آن تندیس و پاداش نجومی ندهید و مدیرش را تشویق نکنید چه بسا برخی وقتها این سودهای نجومی را باید تنبیه کنید چگونه است که یک شرکت ۶ هزار میلیارد تومان در بالادست سود میدهد، اما در شرکتهای پایین دستی همه در حال ورشکست شدن هستند و تعطیل میشوند.
کاوه افزود: اگر سود در شرکتهای پایین دستی بخش خصوصی نباشد مردم به جای اینکه نقدینگی شان را به سمت صنایع کوچک و متوسط بیاورند سکه و ارز میخرند و در خانهها نگهداری میکنند، اما اگر این ۶ هزار و ۷ هزار میلیارد تومان سودهای بنگاهی در صنایع پایین دستی و تکمیلی که ارزش آفرین است بیاید مردم هم به احداث کارگاههای کوچک تشویق میشوند.
وی گفت: صنایع بزرگ فولاد وقتی میخواهند محصول شان را گران کنند عرضهها را کم و قطره چکانی میکنند که تفاوت قیمت در بازار و شکل گیری بازار سیاه را در پی دارد، ابتدا یک التهاب آفرینی در بازار میکنند دو قیمت بازار سیاه و بازار رسمی درست میکنند بعد میگویند قیمت را به بازار سیاه برسانید، قیمت رسمی را هم فقط به سوگلیها و کسانیکه با آنها ارتباط دارند و هماهنگ هستند میدهند، اما به دست ما تولیدکنندگان نمیرسد میگویند اگر میخواهید دست شما برسد راضی شوید که گران شود.
کاوه افزود: از وقتی که دستور العمل تنظیم بازار ابلاغ شده، ورق گرم فولادی از ابتدای مرداد تاکنون فقط ۶۰ هزار تن عرضه شده است؛ با محاسبه ما در حالیکه تا قبل از این سرانه هر کارگر کارخانه ۷۰ گرم ورق فولاد بود امروز این میزان به ۱۷ گرم کاهش یافته است، که باید بقیه آن را از بازار آزاد بخریم.
وی گفت: نماد قیمت بورس را، پایه قیمت گذاری محصولات ما قرار میدهند در حالیکه با آن نماد قیمتی بورس، اصلا جنس دست ما تولیدکنندگان نمیرسد؛ فولادسازان ۲۰ تا ۳۰ درصد در بورس عرضه میکنند بقیه را در بازار آزاد میفروشند آن هم با حدود ۵۰ درصد اختلاف قیمت با بورس.
کاوه افزود: جالب این است که در یکماه اخیر حتی در بازار آزاد هم نفروختند یعنی همه را در جایی انبار میکنند به امید آنکه ارز ۸ هزار تا ۹ هزار تومان به بورس کالا بیاید در حالیکه الان ۴۲۰۰ تومان است از این رو فولاد سازان با ابزارهایی که دارند به دولت فشار میآورند که ۹۰۰۰ تومان شود یعنی اگر امروز لوله و پروفیل کیلویی ۵ هزار تا ۶ هزار تومان است اگر طرح فولادسازان اجرا شود به کیلویی ۹ هزار تومان هم خواهد رسید.