به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسيما به نقل از شین هوا از نیویورک، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد برای اطمینان یافتن از امنیت جمعی، باید همه تلاش خود را به کار گرفت تا پیمان منع کامل آزمایش های هسته ای به اجرا در بیاید.
گوترش در پیامی که به مناسبت روز بین المللی مقابله با آزمایش های هسته ای منتشر شد، اعلام کرد: «از زمان پایان جنگ سرد، مخالفت با آزمایش های هسته ای تقویت شده است. از آغاز قرن حاضر، تنها یک کشور انتخابی متفاوت انجام داد. جامعه بین الملل قاطعانه هر کدام از این آزمایش ها را رد و به اتفاق آنها را محکوم کرد.»
وی افزود: «اما تصمیمات داوطلبانه هنوز جایگزین ممنوعیت جهانی و قوانین حقوقی الزام آور آزمایش های هسته ای نشده است.»
نخستین آزمایش هسته ای 16 ژوییه 1945 انجام شد. از این تاریخ، نزدیک به دو هزار آزمایش هسته ای انجام شده است.
در طی سال ها، به روشنی مشخص شد که آزمایش های هسته ای پیامدهای هولناک و تأسف باری دارد.
روز جهانی مقابله باآزمایش های هسته ای هر سال 29 اوت گرامی داشته می شود.
هدف از اختصاص یک روز به این موضوع بسیج سازمان ملل، کشورهای عضو، سازمان های بین دولتی و غیردولتی، محافل دانشگاهی، شبکه های جوانان و رسانه ها در یک هدف اطلاع رسانی و آموزش عمومی و ایجاد حساسیت به ضرورت ممنوعیت آزمایش سلاح های هسته ای است.
لاسینا زربو دبیر اجرایی سازمان پیمان منع کامل آزمایش های هسته ای نیز روز چهارشنبه در پیامی وحدت نیروها و اتخاذ تدابیر نهایی برای اطمینان یافتن از اجرای این پیمان را خواستار شد.
پیمان منع کامل آزمایش های هسته ای سال 1996 به امضا گذاشته شد.
این پیمان هنوز به اجرا گذاشته نشده است. در واقع، برای اجرایی شدن این پیمان باید 44 کشور ذکر شده در ضمیمه دو این پیمان را تصویب کنند.