به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، برخی رسانههای ترکیه از هم اکنون اطمینان دارند که دونالد ترامپ از ریاست جمهوری آمریکا عزل خواهد شد و آن را اعلام نیز کرده اند.
روزنامه ملیت در مقالهای نوشت: به نظر نمیرسد که دونالد ترامپ قصد ترک جایگاه خود را داشته باشد. به رغم دیدگاه حاکم به نظر میرسد که وی بار دیگر با اقداماتش جهان را در تنگنا قرار خواهد داد.
در روزهای اخیر یکی پس از دیگری مطالبی علیه ترامپ فاش شده است. علاوه بر روابط سوال برانگیز وی با روسیه دو پرونده دیگر نیز علیه وی مطرح شده است. یکی از این پروندهها مربوط به شفاف نبودن هزینههای تبلیغات انتخاباتی ترامپ است. روابط نامشروع وی نیز در چارچوب این پرونده پیگیری میشود. پرونده دوم نیز با نقض قوانین مرتبط با تامین مالی تبلیغات انتخاباتی توسط مدیر سابق تبلیغات دونالد ترامپ مرتبط است. این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا نیز از طریق توئیتر، جنگی را ضد سازمانهای مختلف این کشور و مقامات ارشد آن سازمانها آغاز کرده است. ترامپ به صورت آشکار هشدارهای شدیدی را به اف بی آی داده است. این تحولات موجب شده است که سوالات درباره احتمال عزل دونالد ترامپ به صورت جدی تری مطرح شود.
پیش از هر چیز برای عزل ترامپ باید دو سوم اعضای سنای آمریکا یعنی ۶۷ تن از برکناری وی حمایت کنند. اما هنوز طرفداران برکناری ترامپ از چنین حمایتی برخوردار نیستند و احتمال نمیرود که با انتخابات میان دورهای ماه نوامبر نیز ترکیب کنونی سنای آمریکا تغییر زیادی داشته باشد. اخیرا جان مک کین سناتور جمهوریخواه در گذشت. وی از سران کمپین برکناری دونالد ترامپ بود و درگذشت وی موجب تضعیف جریان طرفدار عزل رئیس جمهور آمریکا شد.
این موضوع را نیز باید خاطر نشان کرد که دموکراتها در مرحله کنونی چندان تمایلی به عزل ترامپ ندارند، زیرا این موضوع را درک میکنند که به همان اندازه که فشارها علیه ترامپ بیشتر میشود، حمایت از ترامپ در میان افکار عمومی افزایش مییابد. این دیدگاه نیز مطرح است که پس از برکناری ترامپ، مایک پنس که بر اساس قوانین آمریکا ریاست جمهوری را بر عهده خواهد گرفت، گزینه بدتری خواهد بود. باید خاطر نشان کرد که پنس یک اوانجلیست متعصب است. دموکراتها نیز با توجه به این مسائل به انتخابات سال ۲۰۲۰ میلادی چشم دوخته اند.
آنچه که میتواند موجب تقویت تمایل به برکناری دونالد ترامپ از ریاست جمهوری آمریکا شود، به راه افتادن موج ناگهانی مخالفت با ترامپ در میان افکار عمومی است. دکتر مَحمت یِعین از کارشناسان برجسته امور آمریکا و استاد دانشگاههای ترکیه میگوید: اگر بخواهیم ادعاهایی را که تاکنون علیه دونالد ترامپ مطرح شده است به زمین لرزه تشبیه کنیم، باید بگوییم که اینها دارای شدت ۳ الی ۴ ریشتر بوده اند، اما برای تخریب خانه باید زمین لرزهای به شدت ۷ الی ۸ ریشتر روی دهد. یعین تاکید میکند که برای چنین چیزی دادستان مولر که درباره ارتباط روسیه با ترامپ تحقیق میکند باید ادله و اسناد بسیار مهمی بیابد.
صرف نظر از این مسائل، موضوع دیگری نیز وجود دارد که هنوز پاسخ آن در آمریکا و جهان مشخص نیست. آیا در واشنگتن بخشی از حاکمیت خواستار پایان رهبری آمریکا در جهان بودند یا اینکه ترامپ شخصا چنین راهبردی را تعیین کرده است؟
آیا سیاستهای دونالد ترامپ آنگونه که طرفداران ادامه رهبری آمریکا میگویند، با منافع آمریکا مغایرت دارد؟ برخی بر این باورند که اگر آمریکا نمیخواهد چین به لحاظ اقتصادی قدرتی مانند آمریکا شود باید برخی مسئولیتهای بین المللی مانند مشارکت در تامین امنیت اروپا را کنار بگذارد و بر اقتصاد خود متمرکز شود آیا آنگونه که آنان ادعا میکنند ترامپ با تمرکز بر امور داخلی آمریکا به منافع این کشور خدمت میکند؟
پروندههای تحقیقات درباره رئیس جمهور آمریکا، واکنشهای دونالد ترامپ و مسائل مرتبط با آن همگی حاکی از آنست که پاسخ این سوالات مشخص نشده است.