به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در نشست خبری اصحاب رسانه گفت:تلاش میکنیم این طرحهای نیمه تمام دولتی را با کمک بخش خصوصی طی سه سال آینده به اتمام برسانیم.
علی فرخ زاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به باغهای سنتی قزوین افزود: باغاتی که در حاشیه بلوارها و جادهها بوده و در معرض خطر هستند تملک میشوند تا با هماهنگی میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی در اختیار بهره برداران قرار گیرند.
مدیرکل امور شهری استانداری قزوین هم گفت: سعی داریم امسال وظایف و رویکرد شهرداریها را بیشتر به سمت شور و نشاط اجتماعی سوق دهیم.
ایرج زاهدپور افزود: سال گذشته از سوی شهرداریهای استان ۲هزار و ۱۴۵فقره پروانه به مساحت یک میلیون و ۳۱۷هزار مترمربع صادر و یک هزار و ۶۰۰میلیارد ریال نیز از محل منابع مالی ارزش افزوده به آنها پرداخت شد.
به گفته او، در حال حاضر ۳۰طرح به ارزش ۲هزار میلیارد ریال جهت استفاده از تسهیلات قرض الحسنه معرفی شده اند که با تخصیص آن، برخی از مشکلات شهرداریهای استان مرتفع میشود.
زاهدی، اعتبارات شهرداریهای استان در سال جاری را هشت هزار و ۶۸۰میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۷۰درصد این اعتبار به حوزه عمرانی و ۳۰درصد آن نیز به امور جاری تعلق دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه در پنج ماه نخست امسال ۹۳۰میلیارد ریال از محل منابع ارزش افزوده بین شهرداریهای استان توزیع شده، افزود: سال گذشته ۱۴۵هزار نفر ساعت آموزش در حوزه مدیریت شهری انجام شد و این روند در سال جاری نیز ادامه دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین هم در این نشست اظهار داشت: امسال و در هفته دولت ۳۵۴طرح به ارزش ۲۹۷میلیارد و ۸۶۵میلیون ریال در حوزه زیرسازی و آسفالت معابر، خدمات عمومی، فضاهای سبز و بوستان ها، سالنهای ورزشی و آتش نشانی روستاها مورد بهره برداری قرار گرفت.
اکرم نجفی در ادامه به ۶۳۰روستای دارای دهیاری و ۱۹۳روستای بدون دهیاری استان قزوین اشاره کرد و افزود: از سال۹۶ تاکنون هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال از محل منابع ارزش افزوده به روستاهای دارای دهیاری و ۵۰ میلیارد ریال هم به روستاهای فاقد دهیاری استان تعلق گرفته است.
او ادامه داد: انعقاد تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بنیاد علوی و بانک سینا به میزان ۴۰۰میلیارد ریال در حوزه طرحهای گرشگری، صنعت و کشاورزی، تفاهم نامه با بنیاد برکت و بانک پارسیان به میزان ۱۰۰میلیارد ریال در بخش گردشگری و کشاورزی و تفاهم نامه با پست بانک به ارزش ۱۲میلیارد و ۴۹۰میلیون ریال از جمله اقدامات صورت گرفته در سال جاری بوده است.
نجفی، اجرای جشنواره فرهنگ و تمدن دیلمان، برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و برگزاری نخستین استارتاپ روستایی کشور را از دیگر اقدامات در دست اجرای حوزه دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین برشمرد.
به گفته این مسئول امسال برای ایجاد ۲هزار و ۵۷۰فرصت شغلی در روستاهای استان، هزار و ۱۶۰میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری قزوین هم با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی خط آهن قزوین - رشت، گفت: عملیات اجرایی این طرح مهر یا آبان به پایان میرسد، اما دهه مبارک فجر امسال به طور رسمی مورد بهره برداری قرار میگیرد.
پیرمرادی گفت: این طرح با ۱۵۰هزار میلیارد ریال اعتبار ۱۶۴کیلومتر طول دارد که ۷۰کیلومتر آن در حوزه استان قزوین است.
او ادامه داد:طرح دوخطه شدن راه آهن قزوین - تهران نیز با ۱۳هزار میلیارد ریال اعتبار و ۶۸درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل محدودیتهای اعتبار با کندی روبرو شده، اما سال آینده شاهد پایان عملیات اجرایی آن خواهیم بود.
این مسئول به ادامه عملیات اجرایی ۲خطه شدن خط آهن قزوین - زنجان هم اشاره کرد و یادآور شد: این طرح به طول ۱۷۱کیلومتر و ۶ هزار و ۵۰۰میلیارد ریال اعتبار با مشکلاتی در حوزه تاکستان روبرو است که تا حدودی موانع موجود مرتفع شده، اما پایان این طرح نیز به اواخر سال آینده موکول شده است.
پیرمرادی ادامه داد: سد نهب با ۸۴درصد پیشرفت فیزیکی در صورت تامین منابع مالی سال آینده آبگیری میشود و سد بالاخانلو نیز با ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی و پایان عملیات سیستم انحراف آب آن، تا ۲سال آینده مورد بهره برداری قرار میگیرد.
سرپرست مدیریت بحران استانداری قزوین نیز در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر از ۹۳هزار واحد مسکونی روستایی، ۴۳هزار و ۴۴۷واحد در استان مقاوم سازی شده است.
مهدیخانی اضافه کرد: در حوزه بیمه اماکن روستایی تمامی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد استان به تعداد ۲۱هزار و ۸۲۰واحد بیمه هستند.
او با اشاره به وجود چهار هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در استان، تصریح کرد: هزار و ۷۰۰حلقه چاه آب غیرمجاز با همکاری دستگاههای قضایی و انتظامی مسدود و مابقی آنها نیز در حال بررسی است.