پخش زنده
امروز: -
گزارش هاي بين المللي درباره نسلکشی مسلمانان در میانمار دیر هنگام، تبلیغاتی و غیرموثر است.
گزارش نهایی محققان بینالمللی نشان میدهد ارتش میانمار مرتکب کشتار مسلمانان روهینگیا و تجاوز به آنها با هدف نسلکشی آنها شده است.
محققان از سازمان ملل خواستند فرمانده ارتش میانمار و پنج تن دیگر از فرماندهان نظامی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی علیه مسلمانان روهینگیا تحت پیگرد قضایی قرار دهد. گروه حقیقت یاب سازمان ملل بر ضرورت بازجویی از ژنرالهای ارشد ارتش میانمار تاکید کرد.
محققان بینالمللی اعلام کردند ارتش میانمار مرتکب کشتار، شکنجه دسته جمعی و تجاوز علیه مسلمانان میانمار اعم از زنان، مردان و کودکان شده و هدف آن نیز نسلکشی مسلمانان بوده است. محققان اعلام کردند حکومت آنگ سان سو چی امکان گسترش گفتمان تنفر را فراهم کرده و با از بین بردن اسناد و مدارک و حمایت نکردن از اقلیت مسلمانان روهینگیا در برابر جنایات و فجایعی که ارتش در ایالت راخین و برخی دیگر از ایالتهای این کشور مرتکب شد، در واقع با آنها در ارتکاب این جنایات همدست بوده است.
همزمان نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز در نشست شورای امنیت این سازمان از اقدام وزارت خارجه آمریکا به تهیه گزارشی مجزا درباره کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار خبر داد و گفت: "حال در سایه حمایت وزارت امور خارجه آمریکا، ما گزارشی رسمی از آنچه که این آوارگان شاهدش بودند و رنجی را که پیش از بیرون رانده شدن از خانه هایشان متحمل شدند، در اختیار داریم. که نتیجه آن با گزارشی که تیم حقیقت یاب سازمان ملل درباره برمه منتشر کرده است، همخوانی دارد. هیلی همچنین گفت یک سال پیش در چنین روزهایی، خشونتی وصف نشدنی در برمه (میانمار) به اوج خود رسیده بود. پویشی بیرحمانه برای پاکسازی قومی در جریان بود که نتیجه آن آوارگی بیش از هفتصد هزار روهینگیا بود که در ارودگاههای بنگلادش در تبعید سر در آوردند.
در همین حال کمیسیون اروپا نیز اعلام کرد نشستی با تهیه کنندگان گزارش سازمان ملل برگزار خواهد کرد. این کمیسیون اعلام کرد هر اقدامی که اتحادیه اروپا اتخاذ کند باید با کشورهای عضو بررسی شود.
اما تهیه این گزارش پس از آن مطرح شد که انتقادات از سازمان ملل و آمریکا و متحدان اروپایی آن به علت بیتوجهی به نسلکشی مسلمانان در میانمار بالا گرفت. بنابراین این گزارش دیر هنگام، تبلیغاتی و غیرموثر خواهد بود.
به عنوان مثال در ابتدای بهمن ماه سال گذشته واشنگتن پست از دست روی دست گذاشتن آمریکا و اکتفاء کردن صرف به ابراز نگرانی نسبت به نسلکشی ارتش میانمار خبر داد. این روزنامه در ادامه حتی نسبت به بیتفاوتی آمریکا نسبت به افول دموکراسی، قحطی و گرسنگی و در خطر مرگ قرار داشتن دهها میلیون نفر در کشورهایی همچون یمن، سودان جنوبی و سومالی و ... ارتکاب جنایت علیه بشریت، از جمله نسل کشی، فاجعه سوریه با کودکانش بمباران بیمارستانهای این کشور ابراز نگرانی میکند.
هر چند آمریکا و متحدانش خود در بسیاری از این جنایات و فجایع انسانی در جهان نقش دارد اما همواره سعی میکنند حفظ ظاهر کنند. اما ظاهرا دولت ترامپ از این حفظ ظاهر نیز اجتناب کرده بنابراین با این انتقادات روبرو شدهاند.
در این میان آنچه قابل تامل است این که با وجود دیرهنگام، تبلیغاتی و غیرموثر بودن گزارشها درباره نسلکشی در مسلمانان روهینگیایی و تایید این گزارش از سوی نماینده آمریکا در سازمان ملل، بنابر گزارش دیروز رویترز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد این کشور هنوز به این نتیجه نرسیده است که حملات علیه روهینگیاییها در میانمار با هدف نسل کشی انجام شده است. وی گفت: نتایج تحقیق سازمان ملل که روز دوشنبه منتشر شد به مجموعهای از اطلاعات افزوده شد که نشانگر تخلفات گسترده حقوق بشری توسط نیروهای امنیتی میانمار علیه مسلمانان روهینگیاست. اما وی گفت: با این حال فقط "بعد از یک بررسی کامل حقایق موجود و تحلیل حقوقی مربوطه" تصمیم خواهد گرفت آیا نسل کشی یا جنایت علیه بشریت در میانمار رخ داده است یا خیر". پرسشی که در این جا مطرح میشود این است که مواضع متناقض در کاخ سفید در زمینه جنایات بر ضد مسلمانان روهینگیا ریشه در چه حقایقی دارد؟
کمیته حقیقت یاب در گزارش نهایی خود متشکل از بیست صفحه اعلام کرد مقامات میانمار به اعضای این کمیته اجازه ورود به خاک این کشور ندادهاند در نتیجه ناچار شدهاند تحقیقات خود را از طریق قربانیان و شاهدان در بنگلادش، اندونزی، تایلند و انگلیس انجام دهند و از تصاویر ضبط شده و نیز تصاویر ماهوارهای استفاده کنند. گزارش این کمیته هشتم سپتامبر آینده رسما در اختیار کمیته حقوق بشر سازمان ملل در ژنو قرار میگیرد.
--------------------------------
عبدالرضا خليلي