پخش زنده
امروز: -
دومین همایش سراسری تشکلهای شاهد و ایثارگر با شعار «دیپلماسی ایثار» در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، همایش سراسری تشکلهای شاهد و ایثارگر با حضور سید منصور میرمرادی معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد، حجت الاسلام محمد حسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد، سعید عندلیبی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد، اسلام کریمی مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر، دبیران تشکلهای ایثارگری و جمعی از مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
اسلام کریمی در این همایش با بیان اینکه فرآیند توسعه پایدار مهمترین دغدغه مسئولان کشورها بهویژه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: رسیدن به توسعه پایدار مستلزم بهکارگیری استعدادها و توانمندیهای جامعه و مشارکت فعالانه مردم در مراحل مختلف رسیدن به توسعه است.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر افزود: فرآیند مشارکت مردمی در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در راه رسیدن به توسعه بسیار اهمیت دارد، زیرا در مشارکت اجتماعی به مردم فرصت سهیم شدن در ساختن آینده کشور داده میشود.
وی با تأکید بر لزوم آگاهی مردم نسبت بهضرورت مشارکت اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر شهروندان یک جامعه به این درک برسند که پرورش استعدادها و توانمندیهایشان در رسیدن به توسعه پایدار تأثیرگذار است، قطعاً مشارکت اجتماعی فعالی را در انجمنها و سازمانهای مردمنهاد خواهند داشت.
کریمی افزود: سازمانهای مردمنهاد حلقه واسط میان جامعه و دولتها هستند و در این راستا با توجه به تقاضاهای اجتماعی به دولتها مشاوره داده و بر عملکرد آنها نظارت میکنند، بنابراین نقش بیبدیلی را در هدایت جامعه به سمت توسعه پایدار دارند.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با بیان اینکه تشکلهای شاهد و ایثارگر وظایف خطیری را برای پیگیری مطالبات جامعه ایثارگری دارند، گفت: این تشکلها با کارکرد فوقالعاده خود میتوانند در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه کردن آن در جامعه گام مهمی بردارند.
وی با اشاره تحریمهای ظالمانه قدرتهای بزرگ به رهبری آمریکا علیه کشورمان اظهار داشت: اکنون بیش از هر زمان دیگری تقویت سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی برای برونرفت از مشکلات اهمیت دارد. در این راستا وظیفه تشکلهای شاهد و ایثارگر عملکرد مؤثر در جهت حل مسائل جامعه ایثارگری و ایجاد همگرایی و وحدت ملی است.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر برپایی همایش سراسری تشکلهای شاهد و ایثارگر را در جهت تعامل برای حل مشکلات جامعه ایثارگری و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت مؤثر دانست و گفت: نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر بازوان فکری بنیاد هستند و تا زمانی که بنده در این جایگاه هستم در چهارچوب قوانین و مقررات در پیشبرد اهداف تشکلهای ایثارگری از هیچ مساعدتی دریغ نخواهم کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران نیز در این همایش با اشاره قرار داشتن در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: پس از گذشت ۴۰ سال دستاوردهای بسیار زیادی در عرصههای مختلف نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است، بهنحویکه دشمنان کشور ما نیز به آن اذعان دارند. ایران به نسبت ۴ دهه گذشته از اقتدار سیاسی و جایگاه فاخری برخوردار شده که توانسته در معادلات سیاسی بینالملل نقش مهمی را ایفا کند.
وی افزود: ایران بدون شهدا، جانبازان و آزادگان در ۴۰ سال قبل با ایران فعلی قابل مقایسه نیست و مقاومت ایران سبب شده که این کشور در معادلات منطقهای، فرا منطقهای و دنیای اسلام نقش تعیینکنندهای داشته باشد که پیروزیهای بزرگ ملتهای عراق، سوریه، فلسطین، یمن و دنیای اسلام نشانه نفوذ فرهنگ مقاومت در عرصه بینالمللی و منطقه است.
حجتالاسلاموالمسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران به اینگونه است که بر سر میز مذاکره، ایران یک طرف و قدرتهای سیاسی مطرح جهان در آنسوی میز مینشینند. در کنار این قدرتها جمهوری اسلامی ایران با بالاترین ثبات سیاسی و مردمسالاری حضور دارد که ریشه آن در مشارکت مردمی در تمامی عرصههاست.وی با تأکید براینکه رمز پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران اراده ملت در دوران دفاع مقدس و پسازآن است، گفت: قدرتهای مقابل ما از کمترین ظرفیت برای ماندگاری برخوردار هستند، درصورتیکه ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران با اقتدار مردم شریف آن میگذرد و ما توانستیم علاوه بر حفظ کشور خود در کنار ملتهای لبنان، عراق، سوریه، یمن، فلسطین و ترکیه حضور داشته باشیم.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در عرصههای علمی نیز خانواده شاهد و ایثارگر بالاترین مراتب و رتبهها را در عرصه منطقهای و بینالمللی کسب کردهاند.
امام جمعه موقت تهران در پایان با تأکید براینکه ریشه تمامی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس است، گفت: زیرساختهای اقتصادی ایران محصول انقلاب اسلامی است و اگر ایثار جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا نبود این دستاوردهای عظیم برای کشور حاصل نمیشد. در برهه کنونی ملت و مسئولان باید با عزم و اراده مشکلات را از سر راه بردارند که در این راستا باید دولت کوچک شده و امور تا حد امکان به مردم در جهت کاهش هزینهها واگذار شود. همچنین مبارزه ریشهای با فساد صورت گیرد تا شاهد تحول و دگرگونی بسیار زیادی باشیم.
دبیرخانه این همایش نیز به ارائه گزارشی از فعالیتهای خود پرداخت و میثاقنامه و بیانیه نهایی این همایش قرائت شد.
همچنین معاونین توسعه مدیریت و منابع، حقوقی و امور مجلس و فرهنگی و آموزشی بنیاد در پنلی تخصصی به سوالات جانبازان و تشکل های حاضر در جلسه پاسخ دادند و روسای ۴ کارگروه نیز به بیان نتایج نشستهای خود پرداختند و دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر استانی دیدگاههای خود را بیان داشتند و حجت الاسلام والسلمین محمدحسن اختری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) به ایراد سخنرانی پرداخت.
لازم به ذکر است در این همایش از فوتبال جانبازان کانادین و تمبر دیپلماسی ایثار رونمایی شد.
کتاب "ر" زندگی شهید رسول حیدری را روایت میکند.
از نظر چارچوب کلی، کتاب "ر" باکیفیت و خوب است که نشان می دهد شهید یک انسان است که پای انتخاب خود ایستاده تا به نتیجه دلخواه برسد. در این کتاب سبک زیستی شهید بسیار با دقت نمایش داده شده است.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس: یکی دیگر از جلسات سهشنبههای کتاب، با هدف نقد و بررسی کتاب "ر" اثر مریم برادران در سرای اهل قلم برگزار شد. در ابتدای این جلسه که مریم برادران بعنوان نویسنده اثر، حمد علی آقا میرزایی و مهدی کاموس نیز بعنوان منتقد حضور داشتند، شرحی از کتاب برای مهمانان ارائه شد. مریم برادران درباره کتاب "ر" گفت: این کتاب با پیشنهاد فرزند شهید به مرحله اجرا رسید و علاقه من به فعالیت در این حیطه باعث شد تا این موضوع برای من اهمیت بیشتری داشته باشد. وی ادامه داد: در ابتدا قرار شد جهت آشنایی با شهید، جلسه ای با فرزند وی داشته باشیم تا شخصیت شهید حیدری برای من بیشتر نمایان شود.
من همیشه سعی کردم از آدم هایی که با جنگ مواجه بودند و بطور مستقیم در جنگ شرکت نداشتند، در آثارم استفاده کنم و به همین دلیل بیشتر کتاب های من در ارتباط با زنان است. اولین قرار در روایت فتح شکل گرفت و در آنجا یکسری عکس، دستنوشته و نامه از شهید به من داده شد و زمانی که اطلاعات را بررسی کردم، به شخصیت شهید علاقهمند شدم. ما تصمیم گرفتیم، یکسری از خط قرمزها در این کتاب آورده شوند و در نتیجه "ر" آماده چاپ شد.مهدی کاموس، منتقد کتاب و متون ادبی در این نشست، گقت: وقتی ما درباره آثار زندگینامه صبحت می کنیم باید برداشت کاملا مشخص باشد.
در این سبک کتاب و مستندنگاری، در کنار توانایی نوشتن، باید کارهای پژوهشی نیز انجام شود و ما کمتر کتاب موفقی داریم که بتواند سبک زیستی شهید را بطور کامل بیان کند اما در کتاب "ر"، این کار بخوبی انجام شده است. ویژگی شاخص کتاب این است که به تجربه های زیستی پرداخته شده و ما یک زندگینامه کلیشه ای را نمی بینیم.وی ضمن بررسی علمی ساختار کتاب، افزود: این کتاب جزء معدود آثار موفقی است که توانسته مکان را بهخوبی نمایش دهد و روح شهید را کاوش کرده و اطلاعات از آن استخراج شده است. در بحث کیفیت زندگی، بنظر میرسد این شهید کیفیت زندگی بالایی دارد و تا حدی این در کتاب به خوبی نشان داده شده. در بعضی از قسمتهای کتاب، حس میشود خواننده دوست دارد اطلاعات بیشتری بگیرد که سریع از آن مطلب عبور شده است.
شرح تالیف یک نکته مثبت دیگر در کتاب "ر" است که در بسیاری از کتب به آن پرداخته نمیشود.آقا میرزایی یکی دیگر از منتقدان حاضر به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: من به نویسنده اثر خستهنباشید و تبریک میگویم، که این کار سخت را به نتیجه رسانده است. ایشان با عشق این کار را انجام دادهاند و کاملا در کتاب مشهود است. در این عرصه مخاطب گریزی در حوزه آثار دفاع مقدس وجود دارد، زیرا کارها تکراری بسیار وجود دارند. از نظر چارچوب کلی، کتاب "ر" باکیفیت و خوب است که نشان می دهد شهید یک انسان است که پای انتخاب خود ایستاده تا به نتیجه دلخواه برسد. برخورد انسانی نویسنده با سوژه، بسیار جالب است.
وی ادامه داد: کتابهای مستند ممکن است بعدها مورد رجوع قرار گیرند بنابراین باید بطور کامل و دقیق به زندگی شخص پرداخته شود. در این کتاب برخی از افراد نام برده شده، گنگ هستند و نسبت آنها مشخص نیست. حروف اضافه و فعلها همسان در متن دیده میشوند که این یک ضعف دیگر برای کتاب "ر" است.
در پایان این نشست، مریم برادران ضمن بیان نظر خود در ارتباط با نقدهای صورت گرفته، به سوالات حاضرین پاسخ داد و سعی کرد جنبههای پنهان کتاب را بیشتر نمایان کند. این کتاب پر مخاطب یکی از برگزیدگان جایزه ادبی جلال آل احمر است و توانسته به صورت هنرمندانه زندگی شهید رسول حیدری را به تصویر بکشد.