با ساخت ناوهواپيمابر و توسعه موشکهاي بالستيک،
نیروی دریایی چین،چالشي براي آمریکا در اقیانوس آرام
به نوشته نيويورک تايمز، چین با توسعه توان نظامی اش به ویژه در عرصه دریایی، اکنون برای به چالش کشیدن آمریکا در اقیانوس آرام آماده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه نیویورک تایمز نوشت: چین با توسعه توان نظامی اش به ویژه در عرصه نیروی دریایی، اکنون برای به چالش کشیدن آمریکا در اقیانوس آرام آماده است.
در آوریل، در شصت و نهمین سالگرد تأسیس نیروی دریایی چین، نخستین ناوهواپیمابر تولید داخل این کشور از شهر بندری دالیان در دریای بوهای حرکت کرد.
یک وبگاه نظامی چین با اشاره به سه کشور آمریکا، ژاپن و هند به عنوان سه رقیب اصلی اش نوشت: "نخستین ناوهواپیمابر ساخت داخل چین کمی حرکت کرد و آمریکا، ژاپن و هند (از فرط ناراحتی) به خود پیچیدند."
برنامه به روز رسانیِ متمرکز شده چین بر روی نیروی دریایی و موشکی، توازن قدرت را در اقیانوس آرام به گونه ای تغییر داده است که آمریکا و متحدانش تنها همین اواخر در حال درک آن را آغاز کرده اند.
مناقشه در درياي جنوبي چين
هرچند چین در زمینه نمایش قدرت آتش خود در عرصه جهانی عقب مانده است، اکنون می تواند برتری نظامی آمریکایی ها را در مکان هایی که بیشترین اهمیت را برایش دارند، به چالش بکشد: آبهای اطراف تایوان و منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین.
این موضوع به این معنی است که بخش های روزافزونی از اقیانوس آرام –جاهایی که آمریکا از نبردهای دریایی جنگ جهانی دوم بدون هیچ چالشی در آنها عملیات انجام داده است- بار دیگر در معرض مشاجرات قلمرویی قرار گرفته اند و کشتی ها و جنگنده های چینی به شکل منظمی چالش ها را علیه آمریکا و متحدانش در منطقه به شدت افزایش داده اند.
از نظر مقامات و تحلیلگرانی که به دقت توسعه های نظامی چین را زیرنظر دارند، برای پیروزی در این آبها، چین به ارتشی که بتواند آمریکا را شکست دهد نیاز ندارد و بلکه باید بتواند مداخله در منطقه را آنقدر برای آمریکا پرهزینه کند که دیگر از پس آن برنیاید. بسیاری از تحلیلگران معتقدند چین تقریبا به این هدف خود دست یافته است.
چین برای دست یابی به این هدف توانمندی های ضددسترسی خود را توسعه داده است که از رادار، ماهواره و موشک ها برای خنثی کردن برتری قاطع و انحصاری گروه های هواپیمابر تهاجمی آمریکا استفاده می کند. چین همچنین به سرعت نیروهای دریایی خود را با هدف اعزام یک نیروی دریایی آب های آبی(یک نیروی دریایی است که از توان عملیات در آب های عمیق اقیانوس های آزاد برخوردار است) توسعه داده است تا بتواند از منافع روزافزون خود فراتر از آبهای ساحلی اش دفاع کند.
چين داراي بزرگترين نيروي دريايي جهان
دریادار فیلیپ دیدویدسون فرمانده جدید نیروهای آمریکایی در اقیانوس هند و ارام در اظهارات مکتوبش در جریان روند تایید صلاحیتش در کنگره در مارس تایید کرد: "چین اکنون می تواند در همه سناریوهای جنگ با آمریکا دریای چین جنوبی را کنترل کند."
سال گذشته نیروی دریایی چین با ناوهای جنگی و زیردریایی های بیشتر از آمریکا به بزرگ ترین نیروی دریایی دنیا تبدیل شد و اکنون به ساخت کشتی های جدید با سرعت بسیار بالا ادامه می دهد. هرچند ناوگان آمریکایی همچنان برتری خود را حفظ کرده است اما سرعت توسعه آن کندتر از چین است.
شی جین پینگ رئیس جمهور چین در آوریل اعلام کرد "وظیفه ساخت نیروی دریایی قدرتمند هرگز به اندازه امروز ضروری نبوده است."
از زمان آغاز جنگ تجاری آمریکا با چین، کشتی های جنگی و جنگنده های چینی روند عملیات های خود را در آبهای ژاپن، تایوان و جزایر و ریف هایی که ادعای مالکیت انها را در دریای چین جنوبی دارد، افزایش داده است.
زمانی که در می دو جنگنده آمریکایی –هیگینز، یک ناوشکن، آنتیتام یک ناوکروز- در چند مایلی جزایر مورد مناقشه درپاراسل کشتی رانی کردند، کشتی های چینی به سرعت به آن چیزی که بعدها پکن آن را اقدام تحریک کننده خواند، پاسخ داد. چین همین واکنش را به اقدام سه کشتی استرالیایی که در آوریل از دریای چین جنوبی عبور کرده بودند، نشان داد.
تنها سه سال گذشته بود که شی جین پینگ در کنار باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در باغ رز کاخ سفید ایستاد و متعهد شد جزایر مصنوعی دریای چین جنوبی را نظامی نکند. اما از آن زمان به بعد مقامات چینی تایید کردند موشک هایی را به این جزایر منتقل کرده اند، اما استدلال کردند استقرار این موشک ها به علت تهاجم های آمریکایی ها در آبهای چین ضروری است.
توسعه نیرویر دریایی چین از 2000 آغاز شد اما پس از روی کار آمدن شی جین پینگ در 2013 سرعت بیشتری پیدا کرد. وی به شکل خاصی توجه نظامی را به نیروی دریایی و نیروی راکتی هوایی معطوف کرد
موشکهاي چيني چالشي براي آمريکا
چین در اوریل اعلام کرد موشک های مدل دی اف بیست و شش –که تقریبا رهگیری و شناسایی انها غیرممکن است و شبکه رادار و ماهواره های بسیار پیشرفته چینی آنها را به سمت هدف هدایت می کنند- وارد سرویس شده اند. تلویزیون دولتی چین پرتاپ کننده های راکتی را نشان داد که بیست و دو موشک از این مدل را حمل می کنند. البته هنوز تعداد موشک هایی که تا کنون اعزام شده اند، هنوز مشخص نیست. گزارش شده است پلی با این موشک ها مسلح شده و در استان هنان در مرکز چین واقع شده است.
چنین موشک هایی چالش ویژه ای برای فرماندهان امریکایی است زیرا برای خنثی کردن آنها لازم شود تا اعماق خاک چین حمله کنند که چنین اقدامی یک تنش واقعی و جنگی واقعی را آغاز می کند.
دفتر تحقیقات کنگره در گزارشی در می هشدار داد، نیروی دریایی آمریکا هرگز با چنین تهدیدی مواجه نشده بود و افزود که برخی تحلیلگران این موشک ها را تغییر دهنده بازی قلمداد می کنند.
البته در گزارشی در2013 در یک نشریه به نام علم راهبرد نظامی آمده است، هرچند وقوع یک جنگ تمام عیار میان آمریکا و چین بعید است، اما ارتش چینی خود را برای یک درگیری نظامی محدود در دریا آماده می کند.
ارتش چین به شکل سنتی بر دفع یک حمله زمینی متمرکز است و به شکل روزافزونی تصمیم دارد قدرت را به نیروی دریایی آب های آبی تزریق کند تا از منافع اقتصادی و دیپلماتیک در حال توسعه چین از اقیانوس آرام تا اطلس دفاع کند.
ساخت ناوهای هواپیمابر توجه بیشتری را به خود جلب کرده است اما توسعه نیروی دریایی چین بسیار گسترده تر است. نیروی دریایی چین بیش از صد کشتی جنگی و زیردریایی در یک دهه گذشته ساخته است که بیشتر از کل ناوگان های دریایی چین است.
چین سال گذشته نخستین کلاس جدید یک ناشکن کروز سنگین خود را معرفی کرد که براساس گزارش دفتر اطلاعات نیروی دریایی آمریکا " از نظر بسیاری از ویژگی ها با مدرن ترین ناوهای جنگی غربی قابل قیاس است."