به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در پاسخ به پرسش های نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: من در فرصت نخست به پنج پرسش مطرح شده به طور خلاصه اشاره می کنم و از دستگاه های ذیربط گزارش های لازم را دریافت کردم که اگر تمایل داشته باشید در اختیار نمایندگان قرار می گیرد.
رئیس جمهور مباحث مربوط به قاچاق کالا را مربوط به وزارت کشور، موضوع مربوط به اشتغال را مربوط به وزارت کار، مباحث مرتبط با برجام را مربوط به وزارت امورخارجه و مسائل بانکی را مرتبط با وزارت اقتصاد و دارایی دانست که گزارش آن آماده شده است.
آقای روحانی با اشاره به مباحث مرتبط با قاچاق کالا و ارز به طرح این پرسش پرداخت که چرا دولت در زمینه مبارزه با آن موفق نبوده است؟ گفت: همه می دانید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 81 به فرمان مقام معظم رهبری آغاز شد و پس از آن نمایندگان مجلس در سال 92 قانون مربوط به آن را نوشتند و ابلاغ کردند.
رئیس جمهور افزود: آیین نامه های متعدد مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در دولت تدوین و ابلاغ شد و 600 میلیارد تومان بودجه برای تکمیل سامانه های لازم و اتصال آنها به یکدیگر اختصاص یافت.
آقای روحانی با طرح این پرسش که چرا قاچاق ایجاد می شود اظهار داشت: کالاها از خارج به کشور می آید و کالاهای ما به بیرون منتقل می شود، وقتی ما برای کالاهایی در داخل یارانه می دهیم و قیمت ها یارانه ای است خود به خود کالاها به خارج تمایل می یابد چون قیمت داخل و خارج نامتعادل می شود.
رئیس جمهور گفت: هر چه قیمت ارز پایین می آید واردات قاچاق بیشتر می شود و بالعکس.
آقای روحانی تأکید کرد: برای جلوگیری از قاچاق، کیفیت تولید داخلی باید افزایش یابد و همه باید برای افزایش کیفیت تولیدات و خدمات داخلی کمک کنند.
رئیس جمهور گفت: اگر اینها را از نظر کیفیت، کمیت و قیمت محقق کنیم، معنی ندارد که کالای قاچاق وارد کشور شود، اگر برخی افراد تقاضای اجناسی را کنند که از نظر فرهنگی به سمت آن نمی رویم موضوع متفاوتی است.
آقای روحانی کاهش میزان قاچاق از 25 به 12 و نیم میلیارد دلار در بیش از چهار سال را تحولی بزرگ دانست و افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخصوص قوه اجرایی نیست و نهادی فراقوه ای است که نمایندگان قوای سه گانه و نیروهای مسلح در آن حضور دارند، پس همه باید در این زمینه تلاش کنیم.