به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه، عصر امروز و در پی سفر یک روزه رحمانی فضلی وزیر کشور به استان کرمانشاه نشست ستاد اقتصادمقاومتی استان کرمانشاه بر گزار شد.
در این نشست که مسئولان ارشد استان به همراه فعالان اقتصادی شرکت داشتند استاندار کرمانشاه اقتصاد مقاومتی را موثرترین روش در گره گشایی مشکلات معیشتی کشور دانست و افزود: استان کرمانشاه یک استان ثروتمند است و با این ظرفیتها میتواند بر چالشهای پیش رو غلبه کند.
استاندار کرمانشاه به بیکاری به عنوان مشکل بزرگ استان و چالش خانوادههای کرمانشاهی اشاره داشت و تصریح کرد
با وجود همه این معلات ما در سال جاری رشد بی رویه بیکاری را توانستیم مهار کنیم و وضعیت کسب و کار را بهبود بخشیم.
وی در ادامه افزود: شاخص وضعیت کسب و کار در گذشته نشان از بوروکراسی شدید در ادارات بود، اما در پنج ماهه امسال ۲۸جلسه ستاد تسهیل برگزار کردیم که از رتبه ۳۱به۲۸ تنزل کردیم و وضعیت بهتر شد. همچنین میل سرمایه گذاری در بخش خصوصی استان بیشتر شده است و نرخ مشارکت در سه ماهه نخست امسال ۱.۵درصد افزایش یافته است.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه اگر برنامه مدونی برای تمام امور باشد میتوان مشکلات را پشت سر گذاشت ادامه داد؛ سند اشتغال ۲ساله با هفت برنامه تهیه شده و به شهرستانها ابلاغ شده و برنامههای آن به صورت جدی در دستور کار است تا بتوانیم کرمانشاه را از معلی به نام بیکاری جدا کنیم.
بازوند در بحث برگزاری ستاد اقتصاد مقاومتی استان نیزگفت: نسبت به این موضوع بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری حساسیت به خرج میدهیم، اما هنوز وزرای معین استانها علی رغم مکاتبات تعیین تکلیف نشده است و همین امر موجب سردرگمی در اجرای دقیق کارها شده است.
وی توانمند کردن مردم در اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی مهمترین رویکرد مجموعه خود دانست و گفت: و پروژههای حوزه اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه رویکردهای لازم را دارد، اما متاسفانه در پروژههای ملی چندان از ما نظرخواهی نمیکنند. ما بر برونگرا بودن تولیدات استان تاکید داریم و افزایش صادرات و تردد روزانه ۱۴۰۰ کامیون از مرزهای استان این موضوع را به خوبی نشان میدهد.
استاندار کرمانشاه گرفت و گیرهای نامههای اداری را نیز یکی از مشکلات مجموعه خود برشمرد و ادامه داد: هنوز درگیر مکاتبات با مرکز هستیم که استانداران و مدیران باید به دنبال نامه ها، خودشان نیز بهنامه پیوست باشند تا نتیجه بگیرند؛ لذا باید تفویض اختیار به مدیران استانی صورت گیرد.
وی همکاری بانکها در اقتصاد بانک محور برای اجرای پروژههای بزرگ اجتناب ناپذیر دانست واظهار داشت: رایزنیهایی شده است که پروژههای بیش از یک هزار میلیارد تومان را بانکها از طریق فاینانس جذب سرمایه گذاری کنند. ایستادگی ملت ما بر اصول و ارزشها، باعث شده که دشمنان ملت ما هم اکنون نگران نقش آفرینی بین المللی ما و دستیابی ما به علوم و فنون روز هستند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، هم که پس از شنیدن سخنان فعلان اقتصادی حار در جلسه سخن میگفت: داشت: ۴۰سال است که انقلاب را با همه مشقات و کار شکنیهایی که در برابر ملت ما وجود داشت ادامه داده ایم و روی اصول و ارزشها ایستاده ایم و استقلال و آزادی که یادگار شهدا است برای ما به عنوان کمال و غایت مطرح بوده است.
وی افزود: آنها به ما میگویند که به علومی که خط قرمز آنها است نباید دست پیدا کنیم، در مباحث منطقهای حق ورود نداریم و نباید در توازن منطقهای نقش آفرینی داشته باشیم، اما امروز میبینیم که ایران در منطقه به عنوان وزنهای سنگین نقش آفرینی میکند و آنها هم نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
وزیر کشور گفت: باید به آنها بگوییم که حضور ما با مناسبات و روابط بین الملل حاکم بر آن است، اما دخالت شما با اجازه چه کسی است؟
وی در ادامه اظهار داشت: ما تعهد کرده ایم و در نظام بین الملل یک توافق امضا کرده ایم و شما هم در مقابل همه این توافقنامه را پذیرفته اید و بعد آن چه شد در کمال خونسردی و در میان بهت همه دولتها و مردم و برخلاف تمام قوانین بین المللی آن را زیر پا گذاشته اید و عدم تعهد خود را به همه نشان دادید.
رحمانی فضلی عنوان کرد: اگر به دنبال کاهش نفوذ ما در منطقه هستید چرا حامی دولتهایی میشوید که تقویت کننده تروریست هستند، ما قصد مداخله در امور هیچ کشوری را نداشته و نداریم.
رییس شوری امنیت کشور ابراز داشت: ما قصد تهاجم چه براساس تعهدات بین المللی و چه براساس اصول و اررزش هایمان نداریم چرا که مقید به اصول انقلاب هستیم و نمیتوانیم به راحتی از آن عبور کنیم
وزیر کشور در ادامه خاطر نشان ساخت: ما در نظام بین الملل قواعد را رعایت میکنیم و آمریکاییهای برای مذاکره باید به برجام برگردند و این نه به معنای قبول برجام بلکه به معنای این است که آمریکا باید تعهداتش را انجام دهد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: آمریکا در نظام بینالملل خود را در سطح میبیند که مذاکره را لحاظ نمیکند و اصولا روی کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته حساب باز نمیکند.
وی با بیان اینکه آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی سه کشوری هستند که نسبت به عدم تعهد به موافتنامه خود با هم مشترک هستند و اتحاد واحدی تشکیل دادهاند، اما بقیه کشورها اعتراض دارند و حق را به ما میدهند که این قدرتنمایی خوبی برای ما در منطقه است
وزیر کشور تصریح کرد: برخی میگویند در این شرایط دوباره مذاکره کنیم، اما جواب ما این است که با چه کسی مذاکره کنیم، کسی که با او مذاکره کردیم با او به توافق رسیدیم، اما به آن پایبند نبود، لذا هر نوع مذاکره را دوباره تخریب خواهد کرد.
رحمانی فضلی بیان داشت: آمریکا باید از ملت ایران عذرخواهی کند، چون برای آنها هزینه ایجاد کرده است.
وی افزود: هیچکس مخالف مذاکره نیست و همیشه آماده مذاکرهایم، اما با قدرت و شرایط برابر پشت میز مذاکره مینشینیم.
وزیر کشور اظهار داشت: آنها در سه سطح به ما فشار وارد کردهاند که یکی از آنها سطح برخورد نظامی است که میبینید مرتب ما را تهدید نظامی میکنند، اما به عنوان رییس شورای امنیت کشور میگویم که یقینا آنها قدرت رویارویی و مقابله نظامی با ما را ندارند.
رحمانی فضلی سطح اقتصادی را دیگر موضع فشار وارده عنوان کرد و گفت: در این حوزه توانستهاند با اقدامات انجام شده تکانهها و تلاطماتی را ایجاد کنند؛ متاسفانه در ۴۰ سال گذشته از اقتصاد صیانت نکردیم و فقط شعار رهایی از نفت را دادیم و در بحث اقتصاد مقاومتی هم اقدامات کافی انجام ندادهایم؛ اما ملت ما با هر نوع اقدام اقتصادی خود را با شرایط تطبیق میدهد و راه حل این موضوعات را پیدا میکنیم.
رییس شورای امنیت کشور ادامه داد: سطح سوم درگیری آنها با ما که به آن امید دوختهاند تنشهای اجتماعی است، چون محور اصلی و ثقل پایداری امنیت و استحکام نظام در حوزه اجتماعی است؛ مردم محور امنیت ملی و اقتدار ما هستند و رضایتمندی آنها بالاترین عنصر قدرتمندی نظام است.
وی تصریح کرد: آنها در حوزه تنشهای اجتماعی برنامههای مفصلی دارند، لذا حفظ وحدت و انسجام داخلی و رضایتمندی مردم باید مدنظر باشد.
رحمانی فضلی حوادث و تشهای رخ داده در کشور از دی ماه سال گذشته تا مردادماه امسال را اقدامی امیدآفرین برای دشمن و از طرف دیگر موجب افزایش هوشمندی مردم نسبت به توطئههای آنها عنوان کرد و گفت: خود مردم برای این موضوع هم راهکار پیدا کردهاند.
وزیر کشور با بیان اینکه رضایتمندی و معیشت مردم برای ما اهمیت دارد، افزود: در این مرحله تمام اقشار باید با حفظ وحدت و انسجام هوشمندی خود را نشان دهند.
وی در پایان اشارهای به ظرفیتهای استان کرمانشاه داشت و افزود: هر چند در این استان شاهد یک عقبافتادگی تاریخی از نظر سرمایهگذاری هستیم که نتیجه بودجهریزی غلط، نظام پولی بانکی و اداری نامناسب است، اما این استان تمام ظرفیتهای سرمایهگذاری و توسعه را دارد و باید به سرعت این عقبافتادگی را جبران کنیم.