به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما «پهبد پورشبانان» افزود : بهره مندی فرد معلول از وسایل کمک توانبخشی و اندام های مصنوعی زمینه را برای مشارکت وی در فعالیتهای اجتماعی و دستیابی به استقلال فردی و اجتماعی، تساوی فرصت ها، پیشگیری از تشدید عوارض ناشی از معلولیت و ارتقاء سطح بهداشت روانی فراهم می کند.
جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حضور فعال و موثر افراد معلول در خانواده و اجتماع تصریح کرد: تبدیل توانمندی های بالقوه به مهارت های بالفعل، به کارگیری وسایل کمک توانبخشی (ویلچر، عصا، واکر، سمعک، وسایل کمک بینایی و .....)، اندام های مصنوعی و وسایل بهداشتی به ویژه برای افراد ضایعه نخاعی امری ضروری است.
راه اندازی واحدهای شغلی حمایت شده معلولین
پورشبانان در ادامه، با اشاره به اشتغال حمایت شده معلولین گفت: توانبخشی حرفه ای فرآیندی است که فرد مبتلا به ناتوانی و معلولیت را به منظور تأمین شغل بی خطر و ایمن، پایدار با قابلیت توسعه و پیشرفت، توانا ساخته و آماده می کند.در این فرآیند نسبت به تعیین ظرفیت کاری و عملکردی فرد واجد شرایط کار، پیشنهاد شغل و حرفه مناسب به فرد وبهرهمند نمودن او از سیستمهای حمایت شغلی، اقدام می شود.
وی کارگاه های تولیدی حمایتی را یکی از روش های اشتغال حمایت شده برای افراد معلول عنوان کرد و گفت: این کارگاه ها ضمن تکمیل مهارت معلولین آموزش دیده با هدف اشتغال، آن دسته از افراد دارای ناتوانی فاقد شرایط اشتغال در بازار کار به کار گرفته می شوند. تأمین بخشی از دستمزد و کمک های حمایتی، تسهیلاتی و یارانه ای کارگاه به عهده سازمان بهزیستی است.
اجرای طرح ارائه خدمات توانبخشی در منزل توسط مراقبین آموزش دیده
جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور از اجرای طرح مراقبت توانبخشی معلولان در منزل با رویکرد اجتماع محور خبر داد و گفت: رشد جمعیت افراد کم توان و سالمند از یک سو و لزوم توانمند سازی آنها از سوی دیگر ، تقاضا برای خدمات مراقبتی و توانبخشی را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه افراد کم توان و سالمند بسترگرا و بیماران صعب العلاج نیازمند خدمات ویژه مراقبتی و بهداشتی و توانبخشی هستند اظهار کرد: عدم وجود سیستم مراقبتی مناسب و دانش کافی برای تامین نیازهای این گروه در منزل باعث سوق دادن ایشان برای مراقبت بیشتر به مراکز شبانه روزی توانبخشی مراقبتی شده است.
جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان با اشاره به کاهش هزینه ها و افزایش رضایتمندی جامعه هدف از اجرای طرح «ارائه خدمات توانبخشی مراقبتی در منزل توسط مراقبین آموزش دیده» یادآور شد: این طرح با هدف کلی تغییر رویکرد مراقبتی دراز مدت از مراکز شبانه روزی به ارائه خدمات توانبخشی و مراقبتی در منزل تدوین شده است.
در چهار سال اخیر سالانه 18 درصد به تعداد افراد گیرنده خدمت اضافه شده است، و از 5 هزار و 790 نفر در سال 94 به 10 هزار و 764 نفر در سال 97 رسیده است.