به دنبال تنش ها و تفرقه ها در انگليس؛
تظاهرات مخالفان برگزیت در نیوکاسل
مردم انگليس با برپايي تظاهراتي حمایت خود را از همه پرسی درباره اینکه آیا برای توافق نهایی میان انگلیس و اتحادیه اروپا مذاکره شود یا خیر، اعلام کردند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از رويترز؛ شماری از مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در نیوکاسل انگلیس تظاهرات کردند.
صدها نفر از مردم در تظاهرات ضد برگزیت در نیوکاسل شرکت کردند تا حمایت خود را از همه پرسی درباره اینکه آیا برای توافق نهایی میان انگلیس و اتحادیه اروپا مذاکره شود یا خیر، اعلام کنند.
دو سال پیش اکثریت بالایی از ساکنان شمال شرق انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند. اما اکنون بسیاری از آنها درباره برگزیت مطمئن نیستند و حتی برخی نظر خود را کاملا تغییر داده اند. صدها نفر در تظاهرات نیوکاسل شرکت کردند تا اعلام کنند دستکم می خواهند همه پرسی درباره شروط توافقنامه برگزیت میان انگلیس و اتحادیه اروپا برگزار شود.
یکی از راهپیمایان گفت: ما اکنون به عنوان ملت انگلیس، در مقایسه با قبل درک بهتری از معنای خروج از اتحادیه اروپا پیدا کرده ایم. به نظر من مردم درک درستی از آنچه به آن رای می دادند، نداشتند. از این رو احساس می کنم لازم است فرصت دیگری به آنها داده شود تا درباره آنچه دولت در حال مذاکره درباره آن است، نظر خود را بیان کنند و بگویند موافق یا مخالفند.
برگزاری همه پرسی دیگر همانطور که ترزا می نخست وزیر انگلیس هم آن را کاملا رد کرده است، دشوار خواهد بود و حزب کارگر نیز با آن مخالف است.
با وجود این در افکار عمومی انگلیس درباره برگزیت کمی تغییر اتفاق افتاده است زیرا نگرانیها از احتمال خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا رو به افزایش است.
در هر حال برگزاری هر گونه همه پرسی به رای پارلمان نیاز دارد و زمان نیز به سرعت رو به پایان است زیرا تاریخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای مارس آینده تعیین شده است.
جدیدترین نظرسنجی نشان می دهد برای اولین بار عده بیشتری از مردم طرفدار برگزاری همه پرسی درباره توافق نهایی با اتحادیه اروپا هستند. در این نظرسنجی چهل و دو درصد به برگزاری همه پرسی رای دادند در حالیکه چهل درصد با آن مخالف بودند. حزب لیبرال دموکرات هدایت طرفداری از برگزاری همه پرسی دوم را بر عهده دارد.
وینس کیبل رهبر حزب لیبرال دموکراتها گفت: خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا هزینه ها و مخاطرات زیادی دارد. حتی اگر با توافقی مثل آنچه که نخست وزیر ارائه کرد، خارج شویم، دولت خود او آن را قبول ندارد و دچار دو دستگی شده است. تردید زیادی وجود دارد که این توافقنامه در عمل کار بکند. چنین توافقی کشور را دچار وضعیت به مراتب بدتری خواهد کرد. از این رو عده فزاینده ای از مردم خواستار بیان نظر خود درباره توافقنامه نهایی هستند و می خواهند درباره آن، همه پرسی برگزار شود.
کسانی که نظر خود را درباره برگزیت تغییر داده اند ممکن است در صورت برگزاری همه پرسی دوم باعث تغییر اساسی در نتیجه همه پرسی شوند به ویژه اینکه در همه پرسی 2016 تعداد مخالفان و موافقان برگزیت بسیار نزدیک بود.
یکی دیگر از راهپیمایان ضد برگزیت گفت: من رای به خروج از اتحادیه اروپا دادم زیرا فکر می کردم برای کشورم بهتر خواهد بود اما واقعیت چیز دیگری است. بوریس جانسون به طرفداران برگزیت مثل خود من گفت: خروج از اتحادیه اروپا آینده ای روشن را برای انگلیس رقم می زند در حالیکه ما اکنون به سمت وضعیتی حرکت می کنیم که مجبور هستیم داروها و واکسنهایمان را برای شش هفته ذخیره کنیم. این وضع برای جوانان خوب نیست. ما شغلمان را از دست می دهیم. ما فرصتهایمان را از دست می دهیم. در بسیاری از موارد فرصتهایی را که والدین ما و پدربزرگها و مادربزرگهای ما از آن بهره مند بودند ، از دست می دهیم.
با گذشت دو سال از همه پرسی برگزیت مردم انگلیس به شدت درباره این مسئله دچار تفرقه شده اند. به نظر می رسد مسئله برگزاری همه پرسی دوم در ماههای آینده بحث داغ در میان مردم انگلیس باشد.