پخش زنده
امروز: -
گردهمایی نامزدهای ایرانی جایزه جهانی آسترید لیندگرن عصر امروز در کتابخانه ملی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این گردهمایی که نویسندگان، انجمنها و نهادهای معرف نامزدهای ایرانی این جایزه حضور داشتند، نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره منتخبان این نهاد در جایزه آسترید لیندگرن گفت: ما امسال هوشنگ مرادی کرمانی را معرفی و در بخش مروجان کتابخوانی، کتابخانههای سیار روستایی را انتخاب کردیم.
خاکبازان افزود: هوشنگ مرادی کرمانی از نویسندگان نام آشنایی است که نیاز به معرفی ندارد و تاکنون چند دوره نامزد این جایزه جهانی شده است.
وی گفت: کتابخانههای سیار و روستایی از جمله طرحهای موفق کانون بوده است چنانکه ما در ایران روستاهایی داریم که جمعیت کمی دارند و از طریق کتابخانههای سیار تامین میشوند.
هوشنگ مرادی کرمانی هم در این نشست درخصوص دلایل جهانی نشدن کتاب ایرانی گفت: ما در واقع به دنبال این هستیم که خوب دیده شویم و برای این موضوع فقط نیازمند ترجمه آثارمان نیستیم.
این نویسنده افزود: برای این منظور باید ترجمه درجه یک داشته باشیم، از ناشر خارجی باید استفاده کنیم و باید جذاب بنویسیم و خودمان باشیم.
در این نشست نماینده شورای کتاب کودک هم در سخنانی گفت: ما برای اینکه افراد بیشتری را به جایزه آسترید لیندگرن معرفی کنیم امسال تلاش کردیم تا آثار مختلفی را که در اختیار داشتیم بررسی کنیم.
اشراق افزود: ما بعد از بررسی آثار ۱۰ نویسنده سرانجام فرهاد حسن زاده را انتخاب کردیم و قصد داریم برای دورههای بعد نویسندگان بیشتری معرفی کنیم تا نشان دهیم سرمایههای ادبی ایران زیاد است.
یکی دیگر از نهادهای معرف جایزه آسترید لیندگرن «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان» است.
محمود برآبادی به عنوان نماینده انجمن نویسندگان درباره نامزدهای منتخب این انجمن گفت: ما امسال در کارگروهی ۸ نفره آثار نویسندگان را بررسی کردیم و در نهایت جمشید خانیان را به عنوان نویسنده منتخب معرفی کردیم.
وی افزود: انجمن نویسندگان کودک و نوجوان این نویسنده را به خاطر توجه به ادبیات بومی و دینی و خلق دنیای فانتزی خاص و توجه به نوجوان به عنوان انسانی باهوش انتخاب کرده است.
برآبادی گفت: در بخش مروجان کتابخوانی نیز علی اصغر سیدآبادی را به خاطر فعالیتهای ترویجی از طرح مروجان کتاب و روستاهای دوستدار کتاب انتخاب کردیم.
وی افزود: جایزه آسترید لیندگرن یکی از جایزههای بسیار معتبر بین المللی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان است، این جایزه پس از مرگ آسترید لینگرن نویسنده سوئدی در سال ۲۰۰۲ ایجاد شده است و هر سال به بهترین برنامه و یا بدترین افراد در زمینه ادبیات کودک و نوجوان اهدا میشود.
کشور ما تاکنون نویسندگان ایرانی زیادی به این جایزه معرفی کرده است، اما هنوز هیچ کدام از این نامزدها، برنده این جایزه نشدهاند.